Tro ikke alt du leser

Sport Witness ser nærmere på de noe spesielle ryktene om en potensiell Gareth Bale-overgang til United.

Publisert Sist oppdatert

United.no samarbeider med Sport Witness, nettsiden som bedre enn de fleste andre vet hva som skrives i de ulike landene og dermed har bedre kontroll på rykter, sannhetsgehalten i disse, og annet som også skjer rundt Manchester United.

Denne gangen har Sport Witness skrevet en sak om enkelte tabloidavisers rykter om Gareth Bale og United i det siste, og hvorfor vi kanskje ikke skal ta disse ryktene så veldig seriøst. 

Metro var friske da de fredag morgen la ut en artikkel med overskriften «Manchester United klare til å starte samtaler med Real Madrid om Gareth Bale-overgang».

Det ble enda saftigere inni saken der de skriver at «Manchester United føler seg sikre på at de vil signere Gareth Bale fra Real Madrid i januar med samtaler i ferd med å starte om en £90-millionersavtale. Og ifølge rapporter i Spania blir United i økende grad sikre på at de vil hente inn Bale, og planlegger å starte samtaler med Madrid i løpet av de kommende ukene. Overgangssummen for waliseren blir sannsynligvis på rundt £90 millioner – en ny verdensrekord – men The Red Devils-boss Louis van Gaal har blitt gitt det grønne lyset til å bruke store summer igjen.»

Darren Fletcher og Gareth Bale
FLETCHER OG BALE: Fremtidige lagkamerater? Det er vel få andre enn Metro, Daily Star og Daily Express som i det hele tatt tenker den tanken akkurat nå.

Den rapporten i Spania kom fra Fichajes, en ryktenettside. De snakket om et «megabud på Bale» som de trodde ville bli på rundt €90 millioner (Metro har tydeligvis lagt fra seg ideen om valutakonvertering til fordel for å heller ganske enkelt forandre € til £), og fortsatte med å forklare at «flere britiske medier, sånn som Daily Star, sier at United vil prøve å (…)»

Så langt har vi Metro som siterer rapporter fra Spania som åpenbart sier at de tar fra rapporter i Daily Star. Henger du med? Flott, så hva har Daily Star sagt? Vel, alt. Her er en tidslinje av et par dager i Daily Stars ryktekarusell:

3. oktober: «Eksklusivt: Manchester United vurderer å gjøre et imponerende trekk ved å signere Gareth Bale i sommer. Kilder i Spania påstår at Bale ikke har funnet seg til rette i Madrid-laget – som inneholder de nye Galacticoene Toni Kroos og James Rodríguez – denne sesongen.»

4. oktober: «United gjør klar et megabud for Real Madrid-vingen Gareth Bale. Starsport forstår at en mulig avtale har blitt diskutert i United-hierarkiet.»

8. oktober: «Men Bale sa: ‘Burde Ronaldo gå til Manchester United? Definitivt ikke.’»

9. oktober: «Man Utd kan legge inn et imponerende bud på Real Madrid-stjernen Gareth Bale etter Ronaldo-VRAKING.»

“Det er ingen følelse i Spania av at Gareth Bale ikke er fornøyd eller har funnet seg til rette i laget, eller i livet generelt, i Real Madrid.”

Sport Witness

For å gjøre det helt klart: Det er ingen følelse i Spania av at Gareth Bale ikke er fornøyd eller har funnet seg til rette i laget, eller i livet generelt, i Real Madrid. Heller omvendt, den eneste Madrid-baserte tingen Bale kanskje trenger å bekymre seg for er frisøren sin.

Metro har resirkulert en Daily Star-artikkel fra et par uker siden, gjort den mer sexy ved å si at påstandene kommer fra Spania, og så – på en eller annen måte – kommet opp med «Manchester United føler seg sikre på at de kan signere Gareth Bale fra Real Madrid i januar med samtaler på vei om en 90-millionersavtale.»

Det er ganske imponerende.

Fredag ettermiddag bestemte Daily Express seg for at de ikke kunne være noe dårligere, og mer eller mindre kopierte Metro sin historie, med overskriften «Manchester United planlegger EKSTRAVAGANT bud på Gareth Bale etter Cristiano Ronaldo-tilbakeslag».

Les flere saker hos Sport Witness herEtter publisering har Daily Star slengt seg på igjen, med en ny sak som da tilsynelatende baserer seg på rapporter som baserer seg på rapporter som baserer seg på rapporter som baserer seg på… en sak fra de selv? Nå går det helt rundt for oss også.

Powered by Labrador CMS