Ryktesaker, uke 23

Ilkay Gundogan blir ikke Barcelona-spiller, melder velinformert journalist.

Publisert Sist oppdatert

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 7. juni:

18.40: En oppdatering som ikke er direkte United-relatert, men som likevel er veldig relevant, er nyheten om at Ilkay Gundogan ikke blir Barcelona-spiller. Det er den velinformerte journalisten Alfredo Martinez som melder dette.

15.10: Marca (linken fører til Daily Mirrors oversettelse) bringer sitater fra Karim Benzemas agent, og det virker å være svært lite aktuelt med en overgang til United. Agenten mener at Benzema ønsker å bli, og Marca skriver at han skal ha blitt forsikret om at Real Madrid ønsker å beholde ham.

13.29: Ifølge Metro vurderer United Leverkusen-midtbanespilleren Lars Bender. Prisen skal være på rundt £25 millioner, og det hele baserer seg på en artikkel fra TuttoMercatoWeb om at City er interessert i den 26 år gamle tyske landslagsspilleren. Der nevnes det i forbifarten at United også er interessert, men saken er (i motsetning til Metros sak) vinklet mer på Citys interesse for tyskeren. For Citys del skal Bender være et alternativ om Paul Pogba ikke blir City-spiller i sommer.

10.52: Steve Bates i Sunday People skriver at Louis van Gaal har latt seg imponere av Lazios Felipe Anderson, og at United har blitt fortalt at de må forte seg om de ønsker å sikre seg brasilianeren.

At Bates nevner Carricks alder som et argument for å hente Felipe Anderson er litt rart, siden de ikke akkurat er like som spillertyper, og heller ikke spiller i samme posisjon, uten at det nødvendigvis har så mye å si for artikkelens troverdighet. Barcelona, City og Chelsea nevnes uansett som klubber som også er interessert i 22-åringen, som kan komme til å koste rundt £30 millioner.

Lazios angivelige interesse for Van Persie kan være til hjelp i en eventuell jakt på Felipe Anderson, meldes det.

08.07: Mer om Van Persie: Champions League-finalist Juventus er en av klubbene som han ofte har blitt koblet til, og Mail on Sunday melder at de er klare med et bud på £5 millioner. De skriver (som Sunday Mirror) om at samtalene med Van Gaal kan bli avgjørende, og nevner at spilleren i utgangspunktet ønsker å bli i Manchester av familiegrunner.

08.05: Sunday Mirror melder at Robin van Persie er usikker på fremtiden, og at han ikke vil bestemme seg for hva han vil før han har snakket med Louis van Gaal. 31-åringen skal være klar til å fortelle manageren at han ikke vil være fornøyd med en rolle som innbytter, og han føler at han har mange år igjen på toppnivå.

Van Persie har ett år igjen av kontrakten, og det er klubber i en rekke land som er interessert i nederlenderen.

08.01: Daily Mail skriver at United og Real Madrid er interesserte i den 15 år gamle Servette-spissen Lorenzo Gonzalez. Sveitseren scoret to mål i en U15-landskamp mot Ungarn denne uken, og både United og Real Madrid skal ha hatt speidere til stede for å se på den målfarlige unggutten.

Simon Jones i Daily Mail treffer ofte på saker som omhandler unge spillere United jakter på.

Lørdag 6. juni:

22.58: Supporterklubbmedlemmer kan lese om de siste Gaitán-ryktene her.

20.06: Ifølge italienske Di Marzio, som har vist seg som en pålitelig kilde de siste sesongene, er United (som følge av det mulige salget av De Gea) interessert i Samir Handanovic. Inter-keeperen har blitt tilbudt ny kontrakt, men avventer signeringen av den noe for å se om United følger opp interessen.

18.58: Ifølge Daily Star har talkSPORT meldt at Louis van Gaal har fått i stand avtaler med Raheem SterlingDani Alves og Nicolás Gaitán. De nevner også at Arsene Wenger og José Mourinho (eller Mourihno, som de skriver) er interessert i trioen. Ja, alle tre!

Saken, som er skrevet av en journalist som har skrevet veldig mye rart også før, virker altså ganske absurd. Enda mer absurd virker det når originalsaken ikke virker å si at det er akkurat slik, men heller bare stiller et spørsmål basert på rykterapporter rundt om i verden, i form av en bildeserie av noen spillere som kobles til United. To artikler som det er liten grunn til å bruke energi på, altså!

18.49: Apropos United og Lazio: Ifølge Metro, som baserer seg på en rapport fra italienske Gazzetta dello Sport, så kan Felipe Anderson gå den andre veien, siden United er klare med et nytt bud (og at Van Persie kan bli en del av avtalen). Problemet er at den oversettelsen på oss virker noe kreativ, noe som ikke er så ukjent med den avisen, som ved flere anledninger har pyntet på oversettelsene. Riktignok er ikke vi så drevne i italiensk, men det virker som om hovedpoenget i saken er at Lazio er interessert i Van Persie, og at Lazio-eier Lotito har et godt forhold til spillerens agent, som også representerer De Vrij og Hoedt. I tillegg nevnes et angivelig tidligere bud på Felipe Anderson fra United, og at en ikke kan avskrive at noe kan skje.

18.43: Mer om Van Persie/Lazio:

I tillegg meldes det at Robin van Persie er i Roma:

Nå skal det jo sies, om det stemmer at Van Persie er i Roma, at Roma er en ganske flott by som mange ferierer i! Men joda, litt spesielt vil det jo i så fall være.

16.10: Daily Mail kjører en sak på Ángel Di María, som jo titt og ofte kobles til PSG. Saken baserer seg på noen uttalelser fra landslagssjef Martino om at de skal støtte Di María uansett hva han gjør, og at det er han som må ta avgjørelsen, og ikke Argentina-ledelsen. Ganske uskyldige saker, altså, så vi nevner det egentlig mest for at folk kan ha det i bakhodet om det plutselig dukker opp saker av den mer sensasjonelle sorten!

13.48: Vi kan vel ta med denne også: Daily Mirror melder at Louis van Gaal tar i bruk Sir Alex Fergusons kontaktnettverk i andre klubber i jakten på signeringer, og de ble observert sammen på restaurant med konene sine nå nylig før nederlenderen tok ferie.

13.35: Vi nevnte rapporter om Robin van Persie og Lazio i denne spalten i går. Sport Witness har sett litt nærmere på det hele i denne saken.

10.28: Daily Telegraph melder at Chelsea neppe kommer til å stå i veien om Petr Cech bestemmer seg for å dra til en annen engelsk toppklubb. Dette delvis som en takk for god innsats i mange år, og delvis som følge av et godt forhold mellom eier og spiller. I utgangspunktet regnes Arsenal som en større favoritt til å sikre seg Cech enn United om begge klubbene er interesserte, siden det ventes at Cech ønsker at familien skal bli i London.

10.21: Goal er ikke blant de mest pålitelige sidene for rykter, så dette bør tas med en solid klype salt: De melder at United er klare til å by på Harry Kane, og at det blir vurdert en gigantavtale der Javier HernándezNani og Adnan Januzaj blir tilbudt som en del av avtalen for å sikre seg det engelske stjerneskuddet.

Tottenham insisterer på at Kane ikke er til salgs, men United skal ha troen på at de kan lokke Spurs til forhandlingsbordet.

10.15: Metro rapporterer om Bastian Schweinsteiger-interessen, men baserer det på en artikkel fra den upålitelige ryktesiden Fichajes, og dermed er det vel ingen vits i å bry seg stort om det.

10.10: Nå er ikke Nigel de Jong den som har blitt mest koblet med United den siste tiden, etter at det tidligere i vår har vært mer rykter om Milan-spilleren, men nå melder i alle fall upålitelige Daily Star at United får konkurranse fra Galatasaray i kampen om den tidligere City-spilleren. De baserer seg på et rykte fra tyrkiske medier, men akkurat United-koblingen kommer vel ikke nødvendigvis fra Tyrkia.

10.03: I et eksklusivt intervju med The Sun (krever medlemskap) virker det ikke akkurat som om Gareth Bale har noen store planer om å forlate Real Madrid, uten at han konkret sier akkurat det.

09.55: Vi åpner med Raheem Sterling også i dag: Daily Mirror melder om et bud på £30 millioner (£25 millioner med en gang, resten i klausuler) fra Uniteds byrival City.

Fredag 5. juni:

19:00: Everton bekrefter også på sine hjemmesider at de henter Tom Cleverley på en 5-års avtale. Everton-manager Roberto Martinez hadde mange lovord å komme med til nysigneringen. Cleverley har spilt under Martinez før, da for Wigan Athletic tilbake i 2010/11-sesongen.

18:30: Fredag ettermiddag bekrefter også Andy Mitten på Twitter at Tom Cleverley forlater Manchester United gratis og signerer en 5-års kontrakt med Merseyside-laget Everton. Midtbanespilleren som har vært i United siden 2000, har vært på utlån i Aston Villa i foregående sesong.

18:00: United har lenge vært linket til Athletic Bilbaos talentfulle midtstopper Aymeric Laporte. Fredag ettermiddag kunne Athletic bekrefte på sine hjemmesider at 21-åringen blir i klubben. Unggutten skrev under på en kontraktforlengelse som binder han til 2019 for klubben fra Baskerland. Kontrakten inneholder en utkjøpsklausul på 50 millioner euro.

17:00 Aston Villas Ron Vlaar har lenge vært linket til United, og fredag ettermiddag skriver The Telegraph at nederlenderen skal ha satt kontraktforhandlinger med Villa på vent på grunn av interesse fra andre klubber. Nåværende Villa-kaptein står uten kontrakt til sommeren og kan derfor gå gratis fra Birmingham-klubben han har spilt for siden han forlot Feyenoord i 2012

13.50: Ifølge «Sky Sports-kilder» skal Tom Cleverley være enig med Everton om en 5-årskontrakt. Kun bestått legesjekk gjenstår før avtalen er i orden.

09.18: Tidligere i uken uttalte Robin van Persie at han var usikker på sin egen fremtid. I dag hevder italienske Il Messaggero at han er et steg unna Lazio.

08.00: Dante har uttalt at han ikke vil bort fra Bayern München, så da er nok bare å krysse det navnet av lista. Les saken her.

07.55. Metro (Huttetu) siterer Daily Star (Huttetu) på at United ser på Galatasaray-keeper Fernando Muslera (28) som en mulig erstatter for David de Gea. Prisen skal ligge på rundt 15 millioner pund. Les saken her.

07.50: United vil selge Nani i sommer, men det ser ut til å være Inter Milan som er hans mest sannsynlige nye klubb, skriver Independent. Prisen er rapportert å være drøyt 7 millioner pund. Les saken her.

07.45: Falcao nærmer seg muligens en overgang til Chelsea, siden han torsdag sa at han gjerne blir i England, men at han uansett ønsker at alt er klart med ny klubb før Copa America starter neste helg, skriver Telegraph.

07.40: Raheem Sterling skal være åpen for en overgang til United, selv om han frykter litt hvilke reaksjoner det fører til, skriver The Guardian.  Les saken her. Ifølge Liverpool Echo skal Liverpool imidlertid ikke være interessert i å gjøre en avtale med United. Les saken her.

00.01: Ed Woodward skal ha vært i møte med Karim Benzemas agent denne uka, skriver Manchester Evening News. De to skal ha møttes på Savoy Hotel i London, og et bud på 40 millioner pund for Real Madrids 27 år gamle spiss kan komme, skriver avisa. Les saken her.

 

Torsdag 4. juni:

16.10: Da er det klart at Paulo Dybala ikke blir United-spiller – i hvert fall ikke i denne omgang. Isteden skal han i de neste fem årene spille for Juventus. Overgangssum: €32 millioner + €8 mill. i bonuser.

 

07.40: Til de som lurer på om Petr Cech kan bli David de Geas erstatter i United. Cech sier ifølge The Sun at han bestemmer seg for fremtiden etter en landskamp for Tsjekkia fredag 12. juni.  Les saken her. Så får vi se da – om noe er avklart med De Gea før den tid…

00.50: Tom Cleverley kommer til å spille i Everton neste sesong. Det melder The Times-journalisten James Ducker på Twitter. Cleverleys overgang til Everton betyr at midtbanespilleren gjenforenes med spanske Roberto Martínez, som var manager da Cleverley var på utlån til Wigan. Ifølge Ducker kommer Cleverley til å skrive under en femårskontrakt med Merseyside-klubben. https://twitter.com/DuckerTheTimes/status/606221597658218496

00.01: Louis van Gaal kommer til å starte budkrigen om Raheem Sterling ved å by 25 millioner pund for Liverpool-spilleren, skriver Daily Mirror på sin sportsforside torsdag. Manchester City og Real Madrid er imidlertid også interesserte, og Uniteds bud vil nok bare starte budkrigen om Sterling. United fikk et klart nei da de kontaktet Liverpool om Sterling i mai, men Louis van Gaal skal være sikker på at Sterling forlater Anfield i sommer og vil gjøre et forsøk på å få ham til Old Trafford. Sterling skal, ifølge The Mirror, helst ønske seg tilbake til London. Les saken her.

Onsdag 3. juni:

15.05: Den nye Real Madrid-manageren Rafael Benitez, da han under dagens presentasjon på Santiago Bernabéu svarte følgende da han ble spurt om David De Gea: – Vi kommer ikke til å nevne noen navn i dag.

13.50: Et aldri så lite hint fra Alexandre Lacazette(?). Han siteres i alle fall på at han kan komme til å forlate Lyon i sommer. Den 24 år storscoreren bekrefter ifølge Manchester Evening News at det kan bli aktuelt å dra, og i alle fall dersom det skulle dukke opp et godt tilbud. Han legger til at det kun kan bli snakk om en overgang dersom kjøpende klubb kan lokke med Champions League-fotball.  Han nåværende klubb er som kjent allerede kvalifisert etter å ha blitt nummer 2 i årets franske Ligue 1. Lacazette, som sist sesong scoret 29 mål på 35 opptredener, understreker at han ikke har bestemt seg for noe. – Nå drar jeg på ferie, og så tar agenten min seg av eventuelle forhandlinger, sier han.

13.23: Manchester Evening News skriver at United vil forsøke å dempe det forventede tapet av David De Gea ved å be Real Madrid sende Karim Benzema motsatt vei. Den 27 år gamle franskmannen har scoret 123 mål på 241 opptredener, og anses skikket til å fylle trøye nummer 9 etter Radamel Falcao som har blitt sendt hjem til Monaco.

08.00: Vi kan ta med at Robin van Persie er usikker på fremtiden i United. Les hva han tirsdag sa om situasjonen her.

07.50: United kommer til å gå for Tottenhams Hugo Lloris eller Stoke-keeper Asmir Begovic, nå som klubben har erkjent at David de Gea kommer til å forsvinne, skriver The Sun. (Les saken her – betalingstjeneste) Avisa skriver også at Gareth Bale kan ende i United, siden lagets trolige nye manager, Rafael Benitez, muligens ikke er så giret på en spiller som har fått gjennomgå hos fansen. Ifølge The Times er United også klar over at de kommer til å miste De Gea, og Real Madrid vil gå i forhandlinger med United så fort Rafael Benitez er helt klar som manager.

 

Tirsdag 2. juni:

23.00: Det koker litt i Spania. Flere ulike medier melder tirsdag kveld at United er interessert i Gareth Bale og Raphael Varane. Først ble det meldt om interesse. Så ble det meldt om et bud på de to som ble avvist, før Mundo Deportivo – som tredje medie – melder om at budet som ble avvist var på 150 millioner euro. Stemmer dette kan det være et klart tegn på at United ikke vil stå med lua i hånda og bare godta at David de Gea eventuelt drar motsatt vei… Les saken her.

14.41: Mens spillere ryktes inn, ryktes noen ut. Britiske Daily Star viser til «reports from Italy» når de skriver at italienske Inter Milan har sendt en forespørsel om Nani i retning Old Trafford. United skal ha verdsatt portugiseren til rundt £10 millioner, og den italienske klubben som ledes av Roberto Mancini skal være villig til å legge såpass på bordet. De kan imidlertid ikke lokke ham med Champions League-spill. Les saken i sin helhet her.

14.28: Tirsdag ettermiddag melder The Telegraph om at United og Chelsea kjemper om signaturen til Atlético Madrids 30 år gamle midtstopper João Miranda. Kontrakten hans med Madrid-klubben utløper neste sesong, og ifølge Telegraphs Matt Law er Atlético bekymret for at de er nødt til å selge sin brasilianske landslagsspiller. Kontraktsituasjonen hans gjør ham også åpenbart billigere enn dersom han for eksempel hadde hatt tre år igjen av kontrakten. Les hele saken her.

08.40: – Ja, det er på tide å tenke på fremtiden, men vi kan ikke kontrollere alt, sier Tottenham-keeper Hugo Lloris til L’Equipe. Han er jo koblet til United om De Gea skulle forsvinne. På spørsmål om store penger kan føre til et salg svarer han at «det blir opp til klubben. Ingen har fortalt meg hva jeg er verdt».

08.15: Dette er bare Daily Star, så jeg orker egentlig ikke bruke en kalori på det – men ifølge dem har United bekreftet sin interesse for Bastian Schweinsteiger. Får de ikke ham vil de gå for Morgan Schneiderlin. Daily Star siterer en United-kilde på interessen, men som nevnt, ta alt dette med noen store klyper salt. United var jo interessert i Schneiderlin for noen år siden, men prisen på 20 millioner pund skremte oss bort da. Nå er det imidlertid nye tider så summer på 20-30 millioner pund skremmer ikke lenger United.

08.00: Bayern München skal likevel ikke være interessert i Ilkay Gündogan, og Barcelonas kjøpsnekt gjør en overgang dit komplisert. Dermed skal United fortsatt ligge meget godt an i jakten på ham. Ifølge Dortmund-avisa Der Vesten så er mesteparten av avtalen allerede ferdigforhandlet. Les saken her.

07.50: Manchester United har tro på at de ligger best an i løypen til å sikre seg Barcelona-back Dani Alves’ signatur i sommervinduet. PSG-manager og tidligere United-stopper Laurent Blanc, tror på sin side at brasilianeren kun bruker andre klubbers interesse for å sikre seg en ny kontrakt med Barcelona. Les saken her.

Kommentar av Dag Langerød, ansvarlig redaktør: De rapportene jeg har fått den siste uka tyder også på at United nå ligger godt an til å sikre seg Dani Alves, og det er nok også en av årsakene til at interessen i Clyne kjølnet. MEN: Kan legge til at det som virker klart én dag kan være «off» dagen etter. Ting endres fort, så det er nok fortsatt litt tidlig å skrive han inn på deres mulige lagoppstillinger neste sesong…

07.45: Etter at han ved sesongslutt ble vraket av Louis van Gaal og sendt tilbake til sin moderklubb Monaco, har Radamel Falcao som kjent vært nevnt i forbindelse med en mulig overgang til Chelsea. Nå har også hans gamle manager fra Porto-dagene, nåværende Zenit St. Petersburg-manager André Villas-Boas, kastet seg inn i kampen om 29-åringen. Det er russiske Sports Daily som ifølge Daily Mail hevder dette.

07.40: Daily Mail hevder at Everton har innledet samtaler med Tom Cleverley. Liverpool-klubben vil imidlertid få konkurranse fra Aston Villa, klubben han har vært på utlån hos gjennom hele 2014/15-sesongen. Manager Tim Sherwood har uttalt at han håper å beholde 25-åringen på Villa Park. Det skal også foreligge reell interesse fra flere klubber i Bundesliga. Cleverleys United-kontrakt utløper i slutten av denne måneden, og det er ingen tegn på at han vil bli tilbudt en ny.

 

Mandag 1. juni:

12.25: Ok! Hvis du sier det så….

 

07.50: Tottenham-keeper Hugo Lloris ønsker å bli i Tottenham, sier sjefen hans, Mauricio Pochettino ifølge Daily Star. Men dette avhenger altså av at David de Gea faktisk drar fra United OG om United i så fall vil erstatte ham med Lloris….Mye hvis og men, og fortsatt er det Pochettino som sier dette…ikke Lloris selv. Les saken her.

07.45: United ønsker Southamptons Morgan Schneiderlin, ifølge Daily Mirror (og mange andre). Mer skriver de imidlertid ikke, intet om kilder eller utvikling, og journalisten er Alex Crook, som også for denne journalisten er ganske ukjent. Det virker, på Sport Witness, som om alt stammer fra en liten tweet fra Frankrike, og dermed er han plutselig brennhet for United…Schneiderlins prislapp skal være 25 mill. pund. Infosport, som kom med tweeten, er eid av Canal+, som er ganske store i Frankrike, så kanskje er det noe i dette? Les saken her.

Powered by Labrador CMS