– Glem resultatet…

MINE TANKER:…For her var det andre ting som var langt viktigere, skriver United.nos Bjarte Valen

Publisert Sist oppdatert
Det er aldri kjekt å tape fotballkamper, men noen ganger er det viktigere å se bak resultatet og ikke stirre seg blind på det.
Jeg fant mye å glede meg over tirsdag kveld, mye mer enn resultatet skulle tilsi.

POSITIVE POWELL

0-1 tap mot Galatasaray spiller liten eller ingen rolle for United. Vi var videre som gruppevinnere allerede før kampen og det ga Ferguson en gylden mulighet til å hvile flere nøkkelspillere.

Jeg var spent på Nick Powell som fikk sin Champion League debut i går. Mye har vært skrevet om potensialet til unggutten fra Crewe, men jeg har sett for lite av ham til å danne meg en klar formening. Men om Ferguson mener han har potensiale til å bli en ny Paul Scholes, så stoler jeg 100 prosent på at det bor noe spesielt i gutten.

Jeg likte det jeg så av Powell. Han kombinerte fint med Welbeck ved flere anledninger, han lot seg ikke stresse i avgjørende øyeblikk. Powell var bare en centimeter eller to fra å skalle United i føringen og viste med all tydelighte hvorfor Ferguson har tro på gutten.

Jeg minnes et intervju jeg gjorde med Dario Gradi i sommer. Han var Powells tidligere manager i Crewe og en god venn av Ferguson. – Nick vil ha ambisjoner om å spille seg inn på laget allerede denne sesongen. Han ville ikke vente flere år og håpe at sjansene blir gradvis flere. Han er ambisiøs som få.Jeg håper Gradi får rett. Det er bare en måte han kan ta det neste steget på nå, og det er å få tillitt over tid. Jeg tror ikke det går lenge før Powell starter regelmessig for United. Om det skjer allerede denne sesongen er jeg mer usikker på, men det er liten tvil om at det bor noe spesielt i den gutten.

JONES TILBAKE

Å se Phil Jones tilbake på banen var rett og slett vidunderlig. Både Jones og Chris Smalling har vært sårt savnet i lang tid i et ubegripelig skaderammet forsvar. Mens Smalling virkelig bærer preg av å ha vært ute, var Jones sin innsats mot Galatasaray upåklagelig og bunnsolid.

Jones ryddet opp i Uniteds forsvar gang på gang og viste at han har en autoritet som er en fremtidig United-kaptein verdig. Å se Jones tilbake på banen overskygger fullstendig den marginale skuffelsen av å ha tapt i Istanbul.

SPENNENDE PÅ MIDTEN

Til tross for at Ferguson valgte en noe reservepreget midtbane, var det artig å se en United-midtbane der tempo var prioritert. Ferguson må også ha likt det han så og det må ha gitt ham noe å tenke på. Jeg blir likevel ikke overrasket om Paul Scholes starter mot QPR i helgen. Det er en kamp der United kommer til å ha 70 prosent ballbesittelse og trille ball frem og tilbake i påvente av en åpning i bortelagets gavmilde forsvar. I slike kamper er Scholes gull verdt. I en kamp som i går, ville det meste gått rett forbi ham.

Jeg er tilbøyelig til å si at resultatet mot Cluj også er fullstendig underordnet. Jeg ønsker å se mye av det samme i den kampen som jeg så mot Galatasaray. Unggutter som får sjansen og faktisk griper den.

I mellomtiden kan stjernene få gjøre seg klar til sluttspillet. Jeg har faktisk tro på at dette United-laget vil nå veldig langt i årets turnering.

Powered by Labrador CMS