Obertan reddet dagen

OPPDATERT United-reservene avsluttet ligasesongen ved å kapre ett poeng på Anfield.Nå venter Blackburn i play-off-finale.

Dermed unngikk Gabriel Obertan & co. å gå på et surt nederlag, slik det lå an til da Joe Cole sendte Liverpool i 2-1-ledelse med bare seks minutter igjen på kampuret.

Allerede etter forrige ligarunde var det klart at Warren Joyces mannskap hadde vunnet sin reservelagsavdeling. Møtet med Liverpool på Anfield hadde derfor ingen annen praktisK betydning enn den rent prestisjemessige, slik det bestandig er når de to rivalene møtes, uansett nivå.

United i føringen

Som så ofte før skulle det også denne gang bli en forholdsvis jevnbyrdig affære mellom de to klubbenes nestbeste. Likevel var det United som kom best igang.

Nicky Ajose, for anledningen tilbakekalt fra sitt utlån til Bury, markerte gjensynet med sine egentlige lagkamerater ved å sende hvitkledte rødtrøyer i ledelsen etter 18 minutters spill. Æren må han imidlertid dele med Marnick Vermijl. Belgieren var nemlig mannen bak forarbeidet da han på strålende vis overlistet venstreback Steve Irwin, før han la ballen på et fat for Ajose.

Men, ledelsen skulle bare vare i et knapt kvarter. Da slo Liverpool tilbake og reduserte ved Jonjo Shelvey. Han dundret ballen forbi Ben Amos, etter frispark og kortpasning fra Joe Cole.

Med sin store hurtighet var Nicky Ajose en konstant trussel for Liverpool-forsvaret, og før omgangen var over satte han scouserkeeper Deale Chamberlain på skikkelig prøve med et hardt og godt skudd.

Obertan til unnsetning

United hadde fortjent en scoring til, men begynte nok etter hvert å avfinne seg med at kampen ville ende med sifrene 1-1. Isteden måtte laget svelge skuffelsen over at hjemmelaget plutselig inntok ledelsen idet kampen beveget seg inn i sluttminuttene. Ben Amos måtte først i aksjon for å stanse et Shelvey-forsøk som endret retning i Norwoods utstrakte ben, men kunne lite gjøre da Joe Coles sleivskudd sekunder senere traff ryggen på Saric og forsvant over målstreken.

Heldigvis ble rettferdigheten gjenopprettet bare tre minutter senere, og det ved Gabriel Obertan, som dukket opp på rett sted på retur fra Oliver Norwoods stolpetreff. 2-2, og dermed ebbet kampen ut med et resultat begge lag kunne leve godt med.

Ettersom United er gruppevinner i sin Premier Reserve Leauge-gruppe, venter nå Blackburn (som vant den andre gruppen i nord) i play-off finale. Denne kampen spilles på Old Trafford onsdag 11. mai. Vinneren av denne kampen møter deretter vinneren av den sørlige avdelingen (Chelsea eller Arsenal) til finale.

Kilde: ManUtd.com

KAMPFAKTA

Liverpool 2-2 Manchester United

18. min.: 0-1 Ajose33. min.: 1-1 Shelvey84. min.: 2-1 Cole87. min.: 2-2 Obertan

United: Ben Amos, Marnick Vermijl, Scott Wootton, Oliver Gill, Oliver Norwood, Davide Petrucci, Robert Brady, Matt James (Blackett 46), Gabriel Obertan, Joshua King (Charni Ekangamene, 79.), Nicky Ajose (Ravel Morrison, 60.)

Uben.innb.: Connor Devlin, Tom Lawrence

Liverpool: Chamberlain, Mendy, Irwin, Wilson, Wisdom, Poulsen, Shelvey, Ince, Suso, Cole, Ngog (Saric, 46).

Uben.innb.: Stephens, Roberts, Sokolik, Peterson.