– Uforståelig at Obertan får spille

Newcastle-fansen er blitt ganske pessimistiske. Les hva de sier før onsdagens kamp mot United.

Publisert Sist oppdatert
Da United møtte Newcastle på Old Trafford i november var situasjonen en helt annen for onsdagens motstanderne. Da stod de kun med to tap på 15 kamper i alle turneringer denne sesongen. Ni av kampene var vunnet.
Så fikk de med seg et heldig poeng mot United, men etterpå har det gått verre. På de seks kampene etter har det blitt én seier, én uavgjort og fire tap.

– Tap vil ikke overraske

Derfor er ikke Newcastle-fansen spesielt optimistiske før onsdagens hjemmekamp mot United.– Vi er inne i en dårlig periode. Derfor er jeg pessimistisk. Jeg forventer en tøff kamp mot United, og ingen Newcastle-fans blir overrasket om det blir et nytt tap, sier Nordin Chena, leder for supporterklubben Toon Army Norway, til united.no.– Det at United tapte mot Blackburn sist kan også slå begge veier. Kanskje fikk selvtilliten seg en knekk, men samtidig er United et lag som alltid kommer sterkt tilbake. Nå vil de sikkert revansjere seg.

– Ser nedover på tabellen

Newcastle ligger på 7. plass på tabellen etter halvspilt serie. Nå handler resten av sesongen om å beholde den plassen.– Newcastle-fans er realistiske, og de fleste har vært klar over at vi aldri kunne klare å holde følge med topp 6-lagene. Sånn sett ser vi heller nedover, og håper å kunne få beholde 7. plassen som kan gi plass i Europa hvis vi er heldige.– Hva har gått galt den siste måneden?– I starten hadde vi alle marginer på vår side. Jevne kamper endte med seier. Nå er det ikke sånn lenger. I tillegg har vi fått noen skader som har tatt flyten ut av laget. Spillere som startet sesongen har også hatt litt formsvikt, iser han.– Hvem?– Alle…– Men det er greit å få frem at selv om fansen er skuffet over formen den siste tiden, så tror jeg alle ville vært fornøyde med denne starten hvis du spurte før sesongen. Det er imidlertid lett å bli negativ etter en dårlig periode.

Tre nøkkelspillere

Chena trekker selvfølgelig frem Demba Ba som lagets største trussel offensivt, men poengterer også at forsvarsspilleren Fabricio Coloccini kan stoppe nesten en hver spiss i Premier League på en god dag. På midtbanen er franske Yohan Cabaye en strålende pasningslegger på sine beste dager.Manager Alan Pardew har også vunnet over fansen etter at han ikke stod spesielt høyt i kurs da han fikk jobben på bekostning av Chris Hughton som plutselig ble sparket for et drøyt år siden.– Det er umulig å ikke gi Pardew kreditt for den jobben han har gjort. Hvis vi får på plass et par brikker til så kan vi ha sjansen til å bli et stabilt topplag bak de 5-7 beste – selv om det vil være vanskelig å utfordre de på toppen. Du har lag som United, Arsenal og Liverpool, men man har jo også pengedopede lag som City og Chelsea.

– Har ikke imponert

Gabriel Obertan, spilleren Pardew hentet fra United i sommer, er Chena og mange andre Newcastle-fans lite imponert over.– Han har fart og god teknikk, men han eier ikke spilleforståelse. I stedet for å utfordre stopper han gjerne opp, tar overstegsfinter eller slår støttepasninger.– Han har ikke vært noen hit, og mange spør seg hva i himmelens navn han fortsatt gjør i startoppstillingen. Det er uforståelig når han har spilt så dårlig. Det er vel bare Pardew og noen få som fortsatt har troen på ham, sier Chena.

300 medlemmer

Newcastles supporterklubb i Norge ble for øvrig startet for tre år siden. Den har ca. 300 medlemmer, gir ut medlemsblad fem ganger i året og arrangerer også turer til Newcastle 2-3 ganger.Vil du lese mer om Newcastle og supporterklubb, sjekk ut hjemmesiden newutd.no.
Powered by Labrador CMS