Swire legger opp

Uniteds «overfysio» Rob Swire har bestemt seg for å legge opp etter 23 år i klubben.

Publisert Sist oppdatert

Mannen med vesken, han som stormer først ut på banen når en av spillerne  har fått seg en trøkk og ligger nede for telling, vil heretter vie livet til mer avslappende sysler. Det synes han at han fortjener etter det han betegner som en «syv dager i uken»-jobb.

– Jeg har jobbet noe tilsvarende 40-45 år i løpet av 25, sier han i et avskjedsintervju med ManUtd.com.

– Derfor vil jeg heretter ta det mer med ro og tilbringe mer tid med familien min, forklarer han.

1999-2014

Manchester United FC Official Photocall
NEIL HOUGH – mannen som overtar sjefsjobben etter Rob Swire.

Rob Swire har ledet klubbens fysioterapiavdeling helt siden han ble forfremmet i 1999. Den gang tok han over etter David Fevre som dro til Blackburn. Nå overlater han roret til mannen han selv utpekte til sin nestkommanderende for 15 år siden, Neil Hough.

Beslutningen om å trekke seg tilbake var slett ikke enkel, innrømmer Swire.

– Nei, den var ikke det. Det var en stor avgjørelse å ta. Men jeg har tenkt på det i et år, kanskje mer, og prøvd å finne ut av når det ville passe best å pensjonere seg.

– Det har gått i ett

– Jeg har vært veldig lenge i denne jobben, og det har vært nærmest «non-stop», inkludert kvelder og helger. All reisingen gjør det heller ikke enkelt når man har familie som sitter hjemme og venter.

– Det har imidlertid vært en fantastisk jobb, og jeg kunne ikke ha ønsket meg noe bedre. Likevel; etter 23 år i United og bortimot syv dagers jobbing i henimot 30, kunne jeg ikke drive på med dette lenger. Det ville komme en dag da jeg måtte bestemme meg for å slutte, og nå er tiden inne, forklarer 51 år gamle Rob Swire.

Powered by Labrador CMS