9 poengs ledelse til Chelsea!

På en dårlig dag i Sørvest-London samlet United seg til en sluttspurt, og lyktes takket være Cristiano Ronaldo som satte inn seiersmålet to minutter før full tid.

Gult kort Diop, FFC

Fulham hadde all grunn til å fortvile etter Ronaldos scoring , for på det tidspunktet burde kampen for lengst ha vært avgjort i londonernes favør. United hadde nemlig vært nest best gjennom mesteparten av oppgjøret.

Nervøs start

Nølende, uvanlig usikre og tilsynelatende søvndrukne rødtrøyer kom på etterskudd fra første fløytestøt mot et hjemmelag som for en knapp uke siden ble maltraktert av Tottenham. Vertene fremsto i en helt annen utgave enn i det famøse cupoppgjøret og presset United-forsvaret til å gjøre de mest elementære feil. Alexei Smertin skjøt utenfor dag han etter tre minutter innledet scoringsjakten for nederlagsdømte Fulham, før en livlig Simon Davies sendte avgårde et volleyskudd som snek seg like utenfor Van der Sars bortre stolpe. Det ene farlig innlegget etterfulgte det andre, og i duellspillet ble gjestene til stadighet tatt på sengen av pågående motstandere.

Keepertabbe

Helt i tråd med spillets gang tok Fulham ledelsen etter vel et kvarters spill. Omstendighetene var imidlertid av det uheldige slaget. Hadde ikke Edwin van der Sar bestemt seg for å bevege seg ut på 16-meteren hvor Nemanja Vidic allerede var i duell med Brian McBride, ville det sannsynligvis heller ikke blitt noe baklengsmål. Nå oppsto det isteden full forvirring, noe amerikaneren visste å utnytte på mest brutale vis. Han banket til ballen som snek seg over streken via bortre stolpe. Knappe minuttet senere holdt Van der Sar på å rote det til igjen, men denne gang slapp både han og vi med skrekken. I siste liten, like foran støvlesnuten til Radzinski, gjenvant han kontrollen etter først å ha misset på et tilbakespill fra Vidic.

United kommer

Halvveis ut i en omgang hvor United stort sett hadde stått med hælene plantet i torven, begynte vi å ane en viss endring i kampbildet. Cristiano Ronaldo begynte å vise frem noen triks og løftet humøret på sine lagkamerater. Etter 25 minutter parkerte han to mann og avsluttet med et skudd bare centimetere utenfor bortre stolpe. Det var en første advarsel til hjemmelaget, som begynte å få problemer med å holde trykket oppe. Bare fire minutter etter Ronaldo-sjansen var det klart for utlikning. Ryan Giggs startet angrepet med en stikker igjennom til Rooney, og avanserte deretter i retning mot bakre stolpe. Overlegget fra scouseren kunne ikke vært mer presist, og med utsiden av foten skrudde Giggs ballen forbi en sjanseløs keeper . Et mønsterangrep, og dermed sto det 1-1. Og det kunne blitt mer. Rooney var stadig oftere involvert, men da han fikk ballen i retur etter veggspill med Larsson, valgte han presisjon i steden for kraft. Det lønnet seg ikke denne gang, og keeper kunne enkelt ta imot det løse skuddet.

Mot slutten av omgangen hadde United overtatt føringen og kunne og burde tatt ledelsen. Men, Cristiano Ronaldo var ørlite for sent ute på Giggs’ presise innlegg, mens en fremadstormende Patrice Evra skjøt utenfor alene med keeper. Dermed gikk lagene til hvile på stillingen 1-1.

Fulham-bombardement

Etter sin gode avslutningen på første omgang, var United naturlige favoritter til å male vertene i stykker i andre halvdel av kampen. Slik skulle det imidlertid ikke gå; tvert imot, for Fulham åpnet 2. omgang enda sterkere enn i første. Michael Brown var nære på å sende laget i ny ledelse etter miss av Ferdinand og innlegg fra Radzinski, før Van der Sar, syndebukken fra baklengsmålet, rettet opp noe av inntrykket med en feberredning helt nede i venstre hjørne. Forferdelig forsvarsspill ga Simon Davies muligheten til å fyre løs fra god posisjon, men den lange hollender fremsto med en helt annen autoritet enn tidligere i oppgjøret.

Han var imidlertid uten muligheter til å gripe inn da Radzinski vant en hodeduell med Wes Brown og headet ballen i tverrliggeren etter et strålende angrep. Omgangen var bare fem minutter gammel, men Fulham hadde allerede kommet til store målsjanser.

United-keeperen måtte igjen i aksjon med en reaksjonsredning da Simon Davies fyrte løs etter 64 minutter, og få minutter senere da McBride forsøkte å utnytte en pasning fra Radzinski. På et eller annet vis hadde United sluppet unna igjen.

Rød sluttspurt

1-1 var mer enn flatterende for ligalederne, men spillerne skal ha ros for evnen til å komme tilbake. Sakte, men sikkert – akkurat som før pause – begynte laget å brøyte seg rydning på Fulhams banehalvdel, og vi ante muligheten for at et tappert hjemmelag ville få svi for brente muligheter. Nære-på-sjanser dukket opp foran Fulham-målet mens rødtrøyene gikk for en avgjørende scoring, og det kom derfor ikke som noen stor overraskelse da Cristiano Ronaldo omsider lyktes to minutter før ordinær tid var ute. I karakteristisk stil skar han inn i feltet fra venstresiden, og satte ballen behersket forbi keeper.

Nesten-straffe

Om Fulham følte at livet kan være urettferdig, har vi forståelse for det. Men de ga ikke opp av den grunn. Minuttet etter Ronaldos scoring mente innbytter Helguson seg ulovlig hindret av Van der Sar – og kanskje hadde islendingen et poeng… Dommeren vinket imidlertid videre, før United kunne løfte armene for en nesten usannsynlig viktig – og heldig – seier.

Fulham: Lastuvka, Volz, Bocanegra, Christanval, Rosenior, M.Brown, Diop (Dempsey, 71.), Smertin, Davies, Radzinski (John, 72.), McBride (Helguson, 80.).

Uben.innb.: Warner, Routledge.

Dommer: Peter Walton