aleg

Våre vurderinger om laget mot Fulham

Publisert Sist oppdatert

Siste kamp før VM-pausen.

Siste innspurt før det er 45 dager til neste Premier League-kamp.

Det er en kamp som vil avgjøre om United for alvor er med i kampen om topp-fire, eller om vi vil ligge litt på etterskudd etter at 36,84 prosent av Premier League-sesongen er spilt (14 kamper).

Etter ligatapet forrige helg slo United tilbake mot Aston Villa i ligacupen torsdag kveld, men det sier seg selv at Premier League-poengene teller enda mer enn en ligacupseier. Ligacupen kan gi ære. Premier League kan gi Champions League-spill, selskap med Europas aller beste, mer penger og alt det United egentlig ønsker.

Det er noen spørsmålstegn rundt laget, først og fremst hvordan forsvaret nå skal settes opp når Diogo Dalot er ute, og ikke minst – hvordan skal Ten Hag få mest mulig ut av de offensive spillerne han nå har tilgjengelig?

FORHÅNDSSAKER:

Manchester United

Diogo Dalot er suspendert.

Cristiano Ronaldo var ute med sykdom i ligacupkampen mot Aston Villa torsdag, var ikke avbildet på lørdagens trening og heller ikke med på toget som dro mot London.

De siste rapportene tyder også på at Antony og Jadon Sancho er uaktuelle. Kampen kommer rett og slett litt for tidlig til at de kan bidra, og de skal heller ikke ha vært med på United-spillernes tog mot London lørdag ettermiddag.

Chelsea FC v Manchester United - Premier League

Fra før av er det kjent at Raphaël Varane er ute, mens langtidsskadde Axel Tuanzebe, Brandon Williams og Aaron Wan-Bissaka fortsatt mangler.


David de Gea – Fikk hvile på benken i torsdagens ligacupkamp, men er selvskreven i det som blir hans siste kamp før litt ferie når resten av den spanske fotballeliten skal til VM.

Tyrell Malacia – Vi har ham inne som høyreback. Med Dalot ute og Wan-Bissaka fortsatt på sidelinjen så vil alt annet enn Malacia eller Victor Lindelöf overraske, men tror vi Ten Hag prioriterer Lindelöfs høyrefot eller Malacias erfaring som back? Vi tror åpenbart det sistnevnte, selv om han her altså må løse høyreback-rollen med venstrebein.

malacia32

Victor Lindelöf – Har rett og slett vært litt bedre enn Maguire i det siste, slik vi har vurdert det. Har også vært vurdert foran kapteinen når begge har vært skadefrie den siste tiden. Med Lindelöf fortsatt som stopper blir det også maksimalt én nødvendig endring i backrekka. Skal Maguire inn så må to mann skiftes (fra forrige Premier League-kamp).

Lisandro Martinez – Fikk hvile i 87 minutter torsdag, men er selvsagt tilbake som lederen i backrekka her.

Luke Shaw – Fikk hvile hele kampen torsdag. Ble også tatt av etter en drøy time borte mot Aston Villa forrige uke, men med Dalot ute skal han likevel være selvskreven. Vi trenger backene våre.

Casemiro – Fikk hvile i 82 minutter torsdag, men er som et par av de andre som da ble hvilt nå sikker på et toppet United-lag.

Christian Eriksen – Fikk hvile i 62 minutter torsdag, men bidro så til å snu kampen. Garantert inne fra start igjen her.

Anthony Elanga – Vi gambler. Rashford er utilpass til høyre, Fernandes er bedre sentralt, Antony og Sancho er ute og Donny har misbrukt mulighetene sine som 10er de siste ukene. Da er det naturlig å se på Elanga. Svensken har ikke vært spesielt god i høst, men han jobber og han har faktisk startet fire ligakamper til nå. Alle de fire kampene er vunnet. Vi tenker at Ten Hag nå har lært at han må bruke spillere der de er best, og da er Elanga, slik situasjonen er nå, egentlig det mest naturlige valget på høyrekanten. Så gjenstår det å se om Ten Hag er enig med oss i det. Han mente det sist mot West Ham for noen uker siden (1-0-seier).

elanga54334

Bruno Fernandes – Var sårt savnet på Villa Park forrige helg, men var tilbake med scoring torsdag, først som høyrekant og så enda bedre som 10er. Er soleklart bedre sentralt enn ute til høyre så det eneste lille spenningsmomentet er hva slags rolle han får søndag ettermiddag.

Marcus Rashford – Var helt utilpass ute til høyre borte mot Aston Villa, men var tilbake både som venstrekant og spiss torsdag – etter også ha vært forsøkt litt som 10er de siste ukene. Spørsmålet søndag er ikke om han starter, men hvor han starter. Vi har ham inne som venstrekant.

Anthony Martial – Det ble tidlig klart at relasjonen mellom Ten Hag og Martial var god, men så har skader ødelagt mye av høsten. Er mer produktiv og effektiv enn Haaland hvis man ser på mål og målpoeng per 90. minutt, og tålte en drøy time torsdag. Vi tror at han ble tatt av da fordi han skulle starte igjen i denne.

TIPP LAGET, VINN DRAKT: Fristen for søndagen er 12.00

Alternativene

Alejandro Garnacho – Basert på form siste par uker egentlig et naturlig valg i førsteelleveren. Startet sin første ligakamp for United borte mot Villa sist, men da ble det eksperimentert med Rashford på høyrekanten. Argentineren var også et godt valg fra benken torsdag, og vi tenker at han kan være en nydelig joker igjen her – selv om vi ikke blir overrasket om han starter – og for eksempel Bruno dyttes ut til høyre igjen – men hva da med Rashford og Martial?

Donny van de Beek – Har spilt tre strake kamper uten å imponere. Supporterne mener at nok er nok, men Ten Hag brukte pressekonferansen til å understreke at Donny kommer seg inn i de posisjonene manageren ønsker ham i. Så får vi se om det er nok til enda en sjanse.

Manchester United v Aston Villa - Carabao Cup Third Round

Harry Maguire – Hadde Mitrovic spilt ville vi nok vært litt mer i tenkeboksen, men uten serberen så mener vi at kapteinen rett og slett ikke fortjener å starte med de alternativene Ten Hag faktisk har.

Scott McTominay – En god kamp torsdag og fast for Ten Hag i hans første gode periode i sesongen. Kan være et alternativ hvis Eriksen vurderes lenger frem i banen, men samtidig har vi ikke sett det noe særlig hittil i sesongen.

TIPP LAGET, VINN DRAKT: Fristen for søndagen er 12.00

Fulham

Skal ha for et svært positivt comeback i Premier League. Satte standarden med en flott ligaåpning mot Liverpool, og kommer til søndagens kamp med bare ett tap på sine fem siste ligakamper. Det tapet kom fem minutter på overtid borte mot Manchester City forrige uke.

pereiar
HET: Andreas Pereira har hatt et vellykket Premier League-comeback med Fulham.

Det er også verdt å merke seg at de kun har tapt én av sju hjemmekamper denne sesongen, og de ligger dermed på øvre halvdel av tabellen.

Det bør imidlertid være til Uniteds fordel av spiss Aleksandar Mitrovic er ute med en fotskade.

Det er også verdt å merke seg at Fulham mangler både Harrison Reed (har spilt alle kamper til nå) og Kenny Tete (har spilt ni kamper) med suspensjon.

Neeskens Kebano (12 kamper til nå) og Manor Solomon er også skadet.

Det blir imidlertid et gjensyn med Andreas Pereira, som har hatt en fin Premier League-sesong for Fulham så langt.

Mulig Fulham-lag: Leno – Decordova-Reid, Diop, Ream, Robinson – Cairney, Palhinha – Wilson, Pereira, Willian – Vinicius

Powered by Labrador CMS