– Spisser mot PSG, men ofrer ikke Fulham?

United kjemper på tre fronter, men hvilke valg tar da Ole Gunnar Solskjær?

Publisert Sist oppdatert

Hvis United slår Fulham tidlig lørdag ettermiddag – og Manchester City senere i helga vinner mot Chelsea – så vil United for første gang denne sesongen være inne i topp-4.

Samtidig spilles sesongens hittil største kamp tirsdag kveld, hjemme mot Paris St. Germain.

Det er tvilsomt om Solskjær sender utpå sine 11 beste menn i begge kampene når det er så kort tid imellom, så hva gjør han?

– Laguttaket er allerede gjort…

– I Molde tenkte han alltid relativt langt frem i tid, de fire-fem neste kampene. Til de kampene hadde han allerede tatt ut de som skulle spille, selv om han selvsagt må justere for skader underveis. Han er imidlertid tidlig veldig tydelig på hvem som skal spille i hvilke kamper, sier Molde-ekspert og Eurosport-journalist Vegard Flemmen Vaagbø til united.no.

Og nå har faktisk Solskjær uttalt at han opererer på samme måte i United.

RULLERTE BYTTENE: Hvis Ole Gunnar Solskjær gjør som han har gjort blir det 4-5 bytter i forbindelse med Fulham- og PSG-kampene.
RULLERTE BYTTENE: Hvis Ole Gunnar Solskjær gjør som han har gjort blir det 4-5 bytter i forbindelse med Fulham- og PSG-kampene.

– The Gaffer (Sir Alex Ferguson) gjorde det alltid på den måten, og det er sånn jeg har jobbet i Molde også. Man må ha ulike måter å vinne ulike kamper på, og med troppen vi har i United så kan vi plukke spillere som passer til ulike kamper, sier han til Sky Sports.

– Man må planlegge fremover, og jeg tror at jeg har laget mitt ganske så klart for den neste måneden.

Rullerte på byttene

Nå skal United altså spille to viktige kamper med få dagers mellomrom, en situasjon Solskjær også jobbet seg gjennom med Molde tidligere i sesongen. Den russiske storheten Zenit St. Petersburg var motstander i Europa League, og for Molde var det ekstremt viktig å komme seg videre til gruppespillet.

Det betød imidlertid ikke at ligaen ble helt ofret.

I Molde var det et par nøkkelspillere som spilte gjennom hele perioden, mens resten av rulleringen ble gjort på omgang – slik at over en periode på fire-fem kamper så fikk størsteparten av troppen i alle fall én kamps hvile.

Samtidig var det ikke tvil om at europacupkampene ble prioritert, selv om det var ganske åpenbart for et Molde som da lå et godt stykke bak gullkampen i Norge.

Fire faste

Hos United er det fire mann som har spilt alle de fire siste kampene, Ashley Young, Victor Lindelöf, Nemanja Matic og Paul Pogba.

NØKKELSPILLER: Men er det Victor Lindelöfs tur til å få fri mot Fulham – eller er han så viktig og i god form at han tar også den?
NØKKELSPILLER: Men er det Victor Lindelöfs tur til å få fri mot Fulham – eller er han så viktig og i god form at han tar også den?

En kjapp vurdering av de tre kan være at i alle fall Paul Pogba er i fysisk godt nok slag og også innstilt på å spille alt, og at han fort starter både mot Fulham og Paris St. Germain.

Victor Lindelöf har spilt samtlige minutter av samtlige kamper under Solskjær, med unntak av cupkampen mot Reading da han fikk fri. Spørsmålet er om det er naturlig å gi ham fri for å slippe til Chris Smalling og/eller Phil Jones mot Fulham.

Young hviles?

Det lukter uansett fri for 33 år gamle Ashley Young lørdag, siden han har spilt samtlige minutter av alle de seks siste kampene, og United tross alt har Diogo Dalot og Matteo Darmian som backalternativer.

Luke Shaw, Ander Herrera, Jesse Lingard og Marcus Rashford har alle fått hver sin kamp med hvile siden Brighton-kampen 19. januar, så spørsmålet er hvor stort behov de har for ny hvile mellom disse kampene.

Eric Bailly, Phil Jones, Alexis Sánchez og Romelu Lukaku har kun spilt to av de fire siste kampene, og bør være nogenlunde klare hvis det trengs.

Er Fred og Pereira alternativer?

Den sentrale midtbanen virker å være den største utfordringen, siden Herrera, Matic og Pogba har spilt alt de siste ukene, med unntak av at Herrera ble hvilt – uten hell – da Andreas Pereira erstattet ham mot Burnley. Orker de alt hele tiden også videre?

Nemanja Matic har med unntak av fire minutter mot Cardiff – og Reading-kampen – spilt samtlige minutter under Solskjær. Pogba har også startet i alle viktige kamper.

Det virker åpenbart at Fred får forsøke seg igjen snart, selv om han ikke var spesielt god forrige gang han fikk sjansen, mot Reading 5. januar. Han har imidlertid vært ubenyttet reserve i fire av de fem siste kampene, og det ville vel vært merkelig om han ikke får sjansen. Fulham virker som en åpenbar kamp hvor brassen får sjansen igjen.

INN FRA START? Det vil være merkelig om ikke Fred faktisk får sjansen mot Fulham.
INN FRA START? Det vil være merkelig om ikke Fred faktisk får sjansen mot Fulham.

4-5 bytter i vente…

I Molde gjorde Solskjær 4-5 bytter mellom hver av de kampene i forbindelse med Zenit-kampen – men toppet laget ganske så klart i Europacupkampene.

Hvis samme strategi brukes i forbindelse med Fulham- og PSG-kampene så blir det kanskje 4-5 bytter til Fulham- og PSG-kampene – men hvor de beste er tilbake mot franskmennene.

En mulighet er da at Young, Lindelöf og/eller Bailly, Matic eller Herrera og muligens Rashford hviles fra start av mot Fulham.

Det kan bety en startellever mot Fulham som følger:
De Gea – Dalot, Jones, Smalling, Shaw – Herrera, Fred, Pogba – Lingard, Sánchez – Lukaku

Det vil i så fall være fem bytter fra laget som slo Leicester, men fortsatt slagkraftig.

For at vi så får følgende 11 mot PSG: De Gea – Young, Bailly, Lindelöf, Shaw – Matic, Herrera, Pogba – Lingard, Martial – Rashford

Og det skal vel kunne gå bra mot begge?

Bra med hviledager etterpå

Etter PSG-kampen skal United møte Chelsea borte i FA-cupen, men den kampen ble flyttet til mandag. Det er egentlig positivt, siden det betyr at det er seks dager mellom PSG- og Chelsea – og nye seks dager etter det igjen til storkampen hjemme mot Liverpool.

Etter det igjen blir det to kamper i uka med Palace, Southampton, PSG og Arsenal i løpet av 11 hektiske dager. Det er imidlertid en utfordring som vi får ta da – ikke nå.

Powered by Labrador CMS