Nytt møte med Fulham

PREVIEW For andre gang på syv dager er Fulham motstander.

Publisert Sist oppdatert

Nok en gang er det Fulham som står på motsatt halvdel for United. Denne gangen det Premier League som er anledningen for oppgjøret på Craven Cottage. Der United har hatt et meget godt tak på Fulham hjemme, hvor de står med 17 seire på 18 mulige forsøk, er situasjonen annerledes på Craven Cottage.

Selv om United beseiret Fulham hele 5-0 i London i fjor, har de rødes poengfangst variert de siste årene. I de siste ti oppgjørene på Themsens elvebredd har Manchester United gått seirende ut i fem av dem, tre kamper har endt uavgjort, mens to kamper med Fulham-seier.

Hvis man ser bak resultatene, er kanskje ikke resultatene like alarmerende som de kan se ut ved første øyekast. Mens både Rooney og Scholes ble utvist da Fulham vant 2-0 i 2009, slet United med store skadeproblemer I forsvar da Fulham tok sin foreløpig største seier (3-0) mot de røde djevlene. Da Fulham gjestet Old Trafford i FA Cupens fjerde runde i januar, ble de sendt på hodet ut av turneringen med sifrene 4-1. Ryan Giggs, Wayne Rooney Javier Hernández (2) stod for Uniteds mål, mens Aaron Hughes reduserte for gjestene fra London.

Manchester United

United fikk det tøffere enn ventet i midtukens Premier League-oppgjør, og måtte kjempe helt til sluttsignalet lød. Etter at Dempsey ødela festen på White Hart Lane for to uker siden, har United reist seg og vunnet sine kamper mot henholdsvis Fulham og Southampton.

De røde djevlene har vært i god form den siste tiden, og har ikke tapt på de siste femten kampene i engelske turneringer.

Det ser stadig lysere ut på skadefronten for Manchester-laget, og med unntak av langtidssyke Darren Fletcher er det kun Ashley Young som definitivt mister det kommende Premier League-oppgjøret. Javier Hernández sto over kampen mot Southampton grunnet en hofteskade, men forventes å være tilgjengelig mot Fulham. Jonny Evans er den siste til å returnere fra skade. Sir Alex uttalte likevel fredag at Rio Ferdinand kommer til å starte oppgjøret på Craven Cottage.

FORMEN – Uniteds 5 siste

Dato

Motstander

Turn.

H/B

Res.

30. jan

Soton

PL

H

2-1

26. jan.

Fulham

FAC

H

4-1

20. jan.

Tottenham

PL

B

1-1

16. jan.

West Ham

FAC

H

1-0

13. jan.

Liverpool

PL

H

2-1

V: 4

U: 1

T: 0

Mål: 10-4

Fulham

Etter at United endte Fulhams cupeventyr på Old Trafford, slo London-laget tilbake med 3-1-seier mot West Ham på Craven Cottage i midtuken. Berbatov, Rodallega og Petric scoret målene som sikret tre poeng for The Cottagers.

United.no skrev tidligere i dag at Dimitar Berbatov mister oppgjøret lørdag. I tillegg er Sidwell (kne), Richardson (legg), Diarra (kne) og Frei (lyske) alle ute med skade, mens Deadline Day-signeringene Manolev og Enoh ikke har fått arbeidstillatelsen tidsnok i orden. Fulham måtte skuffet innse at overgangen til Maarten Stekelenburg ikke ble en realitet, da Roma ikke klarte å finne en erstatter innen overgangsvinduet stengte. Dette førte til at den nederlandske målvakten satte seg på flyet fra Roma til London uten at det ble noen overgang til London-klubben.

FORMEN – Fulhams 5 siste

Dato

Motstander

Turn.

H/B

Res.

30. jan

West Ham

PL

H

3-1

26. jan.

Man United

FAC

B

1-4

19. jan.

Man City

PL

B

0-2

15. jan.

Blackpool

FAC

B

2-1

12. jan.

Wigan

PL

H

1-1

V: 2

U: 1

T: 2

Mål: 7-9

Dommeren

Kevin Friend dømmer United for tredje gang denne sesongen. Friend dømte faktisk også det omvendte oppgjøret på Old Trafford, hvor United slo Fulham 3-2 etter at blant annet Robin van Persie kom på scoringslisten, i sin første kamp fra start. Den gang var enkelte misfornøyde med at Damien Duff fikk scoringen sin godkjent etter et sperretrekk, hvor Ashley Young følte seg snytt for frispark. Den andre gangen Friend dømte United var borte mot Aston Villa i november, hvor United snudde kampen fra 0-2 til 3-2 etter at Javier Hernández kom inn etter pause og bidro sterkt til å snu kampen med to scoringer og én målgivende pasning. 41-åringen har dømt i Premier League siden 2009, og hadde sitt høydepunkt i karrieren så langt da han fikk dømme Community Shield-finalen mellom Manchester City og Chelsea på Wembley i august.

LIVE-OPPDATERING/SCORINGSVARSEL

Om du ikke skulle ha mulighet til å få med deg overføringen av kampen, kan du alternativt følge vår LIVE-oppdatering på united.no – eller få scoringsvarsel tilsendt på SMS. Dersom du ikke allerede abonnerer på sistnevnte tjeneste, kan du sende meldingen UNITED til 2242, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og i tillegg en kort pause- og sluttrapport.

Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kr. 1,- per melding.

Avmelding

Dersom du skulle ønske å melde deg av SMS-tjenesten, må du sende meldingen UNITED STOPP til 2242.

Powered by Labrador CMS