eidetaktfulham131122

«Ten Hag ligner mer på Klopp enn han ligner på Guardiola»

Publisert Sist oppdatert

Av: Øyvind Eide

Siste kamp før VM-pausen skulle gi oss en førsteomgang der vi virkelig fikk se hvor dyktige United er i gjennombruddsspillet sitt, samt en 18-åring som serverte oss den nye vinen fra øverste hylle!

Jeg bruker analysen på et litt overordnet bilde på noen momenter, der den første omgangen gav best bilder.

Direkte spillestil

1

Ten Hag ligner mer på Klopp enn han ligner på Guardiola i spillestilen sin. På sitt beste så ser vi et gjennombruddsspill som er av ypperste verdensklasse.

På bildet over så ser vi noe av det som gjør United så gode på akkurat dette: United truer flere rom samtidig. De truer rommet på utsiden, mellom spillere i ledd, og mellom ledd. Kombinert med spisskompetanse på oppspillsføtter, og fart på topp, så er dette en dødelig kombo.

2

Når United truer på denne måten, så strekker de Fulham helt ut av den defensive rammen sin, og United får overtall høyt i banen.

3

United kommer også med mange spillere, legg merke til Elanga som kommer oppe til høyre. Han er umulig å ta ut når han kommer i den såkalte andre bølgen.

4

Litt av det samme her; Martial møter og kan bli brukt i bena, og samtidig går to spillere på løp. Igjen er det samtidige bevegelser der Fulham må velge om de skal stå opp, eller falle ned. Noen blir ledige. Noe annet som også er veldig bra, er at det er ulike spillere som truer inn bak. Noen ganger det Elanga, andre ganger Eriksen eller Fernandes, og nesten alltid er det Rashford.

5

Se hvor alene Martial er når Fulham velger å falle ned. Allikevel er det United som får ballkontroll og kommer til sjanse.

Kontringer

6
7

Eriksen får ballen, og får spilt den til den høyeste feilvendte spilleren. Det gir laget tid til å bygge opp fart i kontringen. Legg merke til hvor United-spillerne er plassert i dette bildet.

8

Like etterpå har mange spillere flyttet seg utrolig hurtig, slik at United greier å skape overtall helt oppe ved motstanderens sekstenmeter. Dette fordi de greier å bruke en oppholdende pasning via en feilvendt spiss for eksempel, slik som i dette bildet.

9

Det var flere eksempler på dette. Her vinner Shaw en duell, og Eriksen har plassert seg foran sin motspiller, som gjør at han plukker ballen som Shaw klarerer.

10

Eriksen får ballen videre opp i banen, og da ser vi allerede at United-spillerne er på full fart frem. De har startet sine løp ett sekund før Fulham sine spillere, og er allerede i overtall øverst i banen.

11

Det ender med en to-mot-én-situasjon som definitivt burde blitt mål, og i denne perioden av kampen fikk de flere slike muligheter hvor effektiviteten må økes.

Malacia vs Shaw

12

Det er kamp om plassene flere steder på banen, og duellen på venstrebacken fremstår som en av de tøffeste duellene. Malacia er en god back offensivt, men har sine klare mangler defensivt. Det fikk vi se i denne kampen, og det kan være en grunn til at Shaw velges foran ham.

På bildet over så følger Malacia for høyt og for tett på en så god dribler som Willian, men det er ikke det verste. Legg merke til at de her har like langt til Uniteds mål.

13

Likevel er Willian klart foran Malacia når ballen nærmer seg sekstenmeteren. Her handler det ikke om hurtighet, men om oppfattelsesevne. Malacia må se situasjonen tidligere, og komme seg på plassen sin.

14

Willian får da det sekundet som gode spillere ikke bør få. Hadde Malacia sett faren tidligere, så ville dette vært unngått.

Shaw kan gjøre store blemmer, men det skjer stort sett når han ikke er i form. Da er Shaw fryktelig dårlig. Men nå er han klart foran Malacia, blant annet basert på årvåkenhet i forsvar.

15

Willian fikk passere og boltre seg på Uniteds høyreside gjennom hele første omgang, og noe av grunnen er at Malacia plasserer seg på høyde med Willian. Han skal ligge nærmere dødlinjen enn ballfører, ellers åpner Malacia opp både høyre og venstre slik som her. Det er ingenting som nekter Willian å gå ned til dødlinjen.

16

En liten finte så er Malacia borte, og dette i en duell mot en avskrevet Willian – det vil komme tøffere dueller enn dette for ham i fremtiden. Er Malacia klar for større oppgaver? Svaret mitt er nei.

Et par ord om Garnacho

17

Det er helt fantasisk det denne gutten leverer. Superlativer er det nok av, så jeg skal se på hvorfor selve avslutningen vitner om (allerede) høy klasse:

Det første er at han avviser det åpenbare valget om å spille til Rashford som står foran åpent mål.

Det andre er at keeper åpner rom i nærmeste hjørnet. I stedet velger Garnacho å bruke innsiden av venstre fot – fra denne vinkelen! – og skyter i det lengste hjørnet, der keeper egentlig dekker best.

18

I tillegg blir han dratt kraftig i armen og skulderen, men han har så god balanse at han står imot, og er iskald i avslutningen. Dette er pur verdensklasse. Og ikke glem hele forspillet!

Konklusjon

Jeg gikk litt gjennom et utviklingsmål for det defensive i forrige analyse. Det er noe de bør fokusere på til serien starter opp igjen.

I angrep så bør de videreutvikle dette direkte angrepsspillet, og bli enda flinkere til å variere mellom å spille de som går i bakrom, og de som blir ledig i mellomrom. Fernandes fikk en del rom hvor han burde bli brukt.

Men laget formes sakte, men sikkert, og dette lover bra for fortsettelsen. Og jeg gjentar igjen…dette laget blir topp 4 om de unngår de verste skadene.

Og Garnacho? Vil vokse frem som en forsterkning etter jul!

Alle skjermbilder er hentet fra Viaplay.

Dette er Øyvind Eide:

Her kan du lese flere tidligere analyser fra Eide.

Powered by Labrador CMS