Kun tre tap på 39 år

United har imidlertid kun vunnet to av de siste fem kampene på Craven Cottage.

Lørdag reiser David Moyes’ mannskap til London i håp om å ta et nytt steg i riktig retning. Etter en turbulent start på sesongen kan det nå se ut til at Manchester United er på rett spor. De regjerende seriemesterne står nå uten tap på de seks siste kampene, og spillet som ble vist mot Norwich i Capital One Cup virket veldig lovende, selv om The Canaries ikke bød på all verdens motstand.

Manchester United møter et lag som, i likhet med dem selv, ikke fikk noen kanonstart denne sesongen. Fulham vant riktig nok 1-0 i åpningskampen borte mot Sunderland, men deretter tok de kun ett poeng på de fem neste kampene. Nå har imidlertid Fulham vunnet to av sine tre siste ligakamper, og Craven Cottage er historisk sett sjeldent et enkelt sted å ta poeng.

Ser man på de fem siste oppgjørene mellom lagene på Craven Cottage, har Manchester United faktisk bare vunnet to av disse, som for øvrig er de to siste oppgjørene i London. I fjor vant United knepent 1-0 etter en sen scoring av Wayne Rooney, mens året før vant United hele 5-0 på The Cottage. Danny Welbeck åpnet scoringsshowet, før mål av både Nani, Giggs, Rooney og Berbatov sørget for en sjelden kalasseier.

MØTER GAMLE LAGKAMERATER: Det tok ikke lang tid før Dimitar Berbatov ble en publikumsfavoritt også på Craven Cottage. Lørdag får han gamle lagkamerater på besøk.

De tre oppgjørene før dette gikk det imidlertid ikke like bra for United. 21. mars 2009 tapte United 2-0 etter scoringer av Danny Murphy og Zoltán Gera, i en kamp hvor både Paul Scholes og Wayne Rooney ble utvist. Senere samme år ble det et nytt tap da United hadde store problemer i det bakre leddet. Darren Fletcher, Michael Carrick og Ritchie De Laet var alle en del av forsvarsleddet, og Murphy, Zamora og Duff sikret en sterk 3-0-seier til hjemmelaget.

I 2010 så det ut til at Manchester United skulle stikke av med seieren da Brede Hangeland scoret selvmål seks minutter før slutt. Enda lysere så det ut da United fikk straffespark, men Nani misset for United, og fikk i etterkant kritikk av Sir Alex Ferguson for å ta straffen. Hangeland rettet opp feilen og stanget ballen i mål i kampens siste spilleminutt etter en god corner fra Damien Duff.

Ser man over et lengre tidsperspektiv har Manchester United en meget god statistikk mot Fulham. Siden 2-1-tapet på Craven Cottage i 1964, har Manchester United kun tapt tre av de 35 oppgjørene mellom lagene. To av disse tapene har altså kommet i løpet av de siste fem kampene, noe som altså betyr at United kun tapte én gang mellom 1964 og 2009.

Det ene tapet i denne 35-årsperioden kom hjemme på Old Trafford i 2003. Lee Clark sendte Fulham i ledelsen etter bare tre minutter, men Diego Forlán utlignet like før pause. I andre omgang sørget scoringer fra Steed Malbranque og Junichi Inamoto for at kampen endte 1-3 på «Drømmenes teater».

Denne tidsperioden var litt spesiell for United, for også før den lange rekken med god statistikk, slet United mot Fulham. Spesielt på Craven Cottage tok United sjeldent tre poeng. Før 1963 vant United tok United kun to av 14 mulige seire på The Cottage. Full historisk statistikk mellom lagene kan du se i tabellen under: