FC Barcelona v Galatasaray: Round of 16 Leg One - UEFA Europa League

Sjokkmeldingen avfeies fra flere hold

Rapporter i Spania hevder at Frenkie de Jong er på vei til Manchester United. De engelske journalistene advarer imidlertid United-fansen om å ta seieren på forskudd.

Publisert Sist oppdatert

Sent onsdag kveld sjokkerte den spanske journalisten Gerard Romero med nyheten om at De Jong med 95 prosent sikkerhet signerer for Manchester United før sesongen i Spania er ferdigspilt.

Barcelona har økonomiske problemer og vurderer derfor å selge den tidligere Ajax-spilleren, som ikke har blitt en umiddelbar «hit» på Camp Nou. Prislappen skal ligge på 70-80 millioner euro.

Romero er en troverdig Barcelona-kjenner som også har vært tett på spekulasjonene rundt Edinson Cavani. Han var blant annet først ute med nyheten om at Pierre-Emerick Aubameyang ville signere for Barcelona.

Torsdag formidles imidlertid ryktene med langt større varsomhet fra andre journalister.

– Det har vært kontakt med Manchester United, men kilder forteller at det ikke er noen form for enighet med Barcelona. Barcelonas økonomiske situasjon kan påvirke Frenkies fremtid. Han ønsker å spille Champions League, men Erik ten Hag vil «pushe», tvitrer Fabrizio Romano.

Samuel Luckhurst i lokalavisen omtaler rapportene fra Spania som «langt fra virkeligheten». Ten Hag skal riktignok ha et ønske om å signere De Jong, men overgangen skal på ingen måte være nært forestående.

– Manchester United liker Frenkie de Jong, men det gjør en rekke andre klubber også, tvitrer Simon Stone i BBC.

 

ESPNs Rob Dawson skriver også at at det er en vrien overgang å dra i land for Manchester United, og at Manchester City og flere andre klubber står i kø for å signere De Jong.

Jonathan Shrager skriver på Twitter at partene ikke engang har vært i dialog, men at det ikke er utenkelig at det skjer noe i løpet av sommeren dersom Barcelona trenger midler.

Det er ventet at overgangen til Philippe Coutinho til Aston Villa verdt 20 millioner pund bekreftes i løpet av kort tid.

Dersom De Jong signerer for Manchester United, gjenforenes han med Erik ten Hag som sikret tittelen i Æresdivisjonen onsdag kveld.

Tidligere har avisen AS skrevet at Barcelona-trener Xavi skal ha gitt grønt lys til å selge De Jong til tross for at han nylig sa at nederlenderen var en viktig brikke i laget.

– Han er nåtiden og fremtiden (til Barcelona). Han er en veldig viktig spiller for meg, har Xavi sagt ifølge ESPN.

De Jong spilte 57 kamper for Ajax og var en sentral brikke i laget som Ten Hag ledet til semifinalen i Champions League. I 2019 ble han solgt til Barcelona for 75 millioner euro. Der har han allerede spilt for fire forskjellige trenere.

Powered by Labrador CMS