Fem spillere har funnet ny klubb

Hvordan har det gått i jakten på ny arbeidsgiver for Manchester Uniteds frigitte spillere? Her er en full oversikt.

Publisert Sist oppdatert

Totalt åtte mann fikk beskjed av Manchester United om å finne seg ny arbeidsgiver etter årets sesong. Fem av dem har allerede fått erfare at det slettes ikke er dumt å ha United på CV-en , mens tre spillere fortsatt er på klubbleting.

Her er den totale oversikten:

Frederic Veseli – Ipswich Town

Den sveitsiske U21-landslagsspilleren ble hentet fra byrival City i januar 2012, men fikk aldri noen førstelagsopptredener for Manchester United.

Derimot spilte Veseli 28 reservelagskamper før han ble frigitt. 20-åringen hadde mange valgmuligheter etter tiden på Old Trafford, og valget falt til slutt på Championship-klubben Ipswich Town.

Veseli ble enig med klubben om en ettårskontrakt etter å ha imponert på prøvespill.


John Cofie – Barnsley 

Den Ghana-fødte angriperen ble hentet til United som 14-åring i 2007, men heller ikke han fikk slippe til på førstelaget.

Cofie, som i løpet av tiden på Old Trafford ble sendt på utlån til Antwerp, Sheffield United og Notts County, spilte 45 kamper på U18-nivå og 20 kamper for reserve-/U21-lag før han ble frigitt.

Nå er han klar for Barnsley. 20-åringen prøvespilte i ti dager før Championship-klubben bestemte seg for å ta ham inn i varmen.


Michele Fornasier – Sampdoria

Den italienske forsvarsspilleren ble spådd en svært lovende fremtid da han ble hentet fra Fiorentina under kontroversielle omstendigheter sommeren 2009, men Fornasier klarte aldri å ta steget opp til Uniteds førstelag.

Nå har den frigitte 20-åringen dratt tilbake til hjemlandet – der han har fått kontrakt med Serie A-klubben Sampdoria.

I løpet av de tot siste sesongene i United noterte italieneren seg for totalt 49 opptredener for reservelaget.


Reece Brown – Watford

Wes Browns lillebror hadde spilt i United siden han var ni år gammel, men etter årets sesong fikk han beskjed om at det var på tide å skille lag. Det ble aldri noen debut for førstelaget i løpet av tiden på Old Trafford, men siden 2007 kan han skilte med 42 kamper for U18 og 51 kamper for  reserve-/U21-laget

I løpet av de tre siste sesongene har forsvarsspilleren vært på utlån i Bradford, Doncaster, Coventry og Ipswich, og etter årets sesong dro Brown på prøvespill til Watford. Der har han i løpet av sesongoppkjøringen imponert nok til å bli belønnet med en toårsavtale.


Luke McCullough – Doncaster Rovers

Midtstopperen ble hentet til United i 2010 og var U18-lagets kaptein i 2011/2012-sesongen, men etter årets sesong bestemte United seg for å la unggutten – som har vært involvert i utenomsportslig tull – forlate klubben

Nå har han skrevet under på en toårskontrakt med Doncaster Rovers. McCullough ble invitert på prøvespill til Championship-klubben ved sesongoppkjøringens oppstart, og manager Paul Dickov bestemte seg til slutt for å signere ham på permanent basis.


Gyliano van Velzen

Nederlenderen ble hentet fra Ajax i 2010, men ryktene vil ha det til at en retur tilbake til Eredivise er nært forestående.

Van Velzen har selv uttalt at han er mest lysten på en overgang tilbake til Ajax, men gamleklubben har foreløpig ikke vist noen interesse. Trolig blir FC Utrecht hans nye arbeidsgiver.


Luke Hendrie

Hendrie, som opprinnelig er midtbanespiller ble hentet fra Bradford og spilte for Uniteds U15- og U16-lag før han tok steget opp til U18. Til å begynne med måtte han avfinne seg med å bli benyttet på høyrebacken, men etter hvert spilte han seg inn på midtbanen.

Der gjorde han det såpass bra at han ble belønnet med spilletid for reservene i Lancashire Senior Cup.

Hendrie var på prøvespill i Leeds før han ble løslatt fra United, men unggutten er fortsatt klubbløs.


Luke Giverin

20-åringen fra Salford fikk ingen førstelagskamper for United før han i sommer ble veiet og funnet for lett til at klubben ønsket å satse videre på ham.

Forsvarspilleren har vist seg frem for Crewe Alexandra i sommer, men foreløpig lar et kontraktstilbud vente på seg.

Powered by Labrador CMS