En dag som Fred The Red

STOCKHOLM: Andreas R. Sandbu ristet så mye på rumpa at Fred The Red sin hale datt av. Les hvordan den vikarierende maskoten klarte seg på Friends Arena.

Publisert Sist oppdatert

Da den opprinnelige Fred The Red-maskoten måtte melde forfall, var Andreas Rønningen Sandbu, United.no-skribent og varamedlem i styret i Supporterklubben, lynrask på avtrekkeren. Dermed fikk han også oppdraget med å vikariere under tirsdagens kamp i Stockholm.

Reaksjonene lot slettes ikke vente på seg.

– Familie og venner synes at det er komisk – de lo godt! Men jeg har vært mer eller mindre frivillig klovn også tidligere, så de skammer seg ikke, tror jeg, røper Sandbu.

– Det er en jo litt halv-flau greie jeg skal gjennom. Men det er jo litt derfor det blir morsomt også!

Kan vi vente oss noen skandaler, Sandbu?

– Nei, ikke forvent det.  Jeg lever fint med et innslag på Sporten, men helst ikke nyhetene, flirer han. 

– Hva er det jeg egentlig har sagt ja til?

Før avreise til Stockholm hadde Sandbu kun fått beskjed om å møte opp to timer før kampstart.

–  Jeg vet egentlig ingenting annet enn dét. Jeg er mest spent på hva jeg skal gjøre og om jeg greier å holde det gående. Men det er ikke hver dag jeg har en jobb som dette, så jeg kommer til å gå rundt og smile under kostymet. Dette blir morsomt!

På vei til Friends Arena ga den nært forestående maskot-vikariaten uttrykk for at han var «relativt rolig».

– Ja, jeg har sovet godt i natt og ikke hatt noen problemer, forteller han.

Derimot var han mer bekymret over de 24 varmegradene Stockholm hadde å by på denne dagen.

Fred the Red
Andreas Rønningen Sandbu – her ikledd Fred The Red-kostymet – hilser på spillerne før kampstart.

–  Jeg er ganske varm av natur, og jeg forventer at det blir veldig varmt inni Fred The Red-kostymet.

– Vink, smil og dans!

Sandbu møtte opp på Friends Arena til avtalt tid, men måtte vente tålmodig – frem til klokken 18.15 – før Manchester Uniteds Fred The Red-instruktør, Ben, dukket opp.

– Vi gikk inn på et bakrom der jeg fikk Fred The Red-kostymet. Omtrent en halvtime før kampstart fikk jeg instruksjoner om å gå ut på banen og vinke og ta bilder sammen med barna. Jeg fikk også beskjed om at jeg kunne ta noen «moves».

– Jeg har øvd litt på «moonwalk» tidligere – for å forsøke å imponere ved andre anledninger, men det ble litt vanskelig med så store sko og på gressunderlag.

Klem til David Moyes?

På supportertreffene i Stockholm kom publikum blant annet med utfordringer om at Sandbu skulle gi David Moyes en velkomstklem, ta baklengs salto på midtbanen, si «gratulerer med dagen» til Robin van Persie på nederlansk og ha en liten boksekamp med Nemanja Vidic.

Fred The Red-vikaren forsvant inn i spillertunnelen etter oppvarming, men entret gressmatten og var Friends Arenas hovedattraksjonen i to minutter før spillerne satte i gang kampen.

– Jeg visste ikke helt hva jeg skulle gjøre, jeg har tross alt ikke det største arsenalet av dansebevegelser og annet gjøgleri. Men det var uansett spesielt å stå alene ute på gressmatten foran 30.012 tilskuere, avslutter Sandbu – maskot for en dag.

Fred the Red
Fred the red
Powered by Labrador CMS