Etter rasismen: – Det er helt sykt at Rashford svarte

Publisert Sist oppdatert

Det var stygge scener da Fred tuslet ut for å ta en corner mot Manchester City forrige uke.

Ikke bare ble han pepret med gjenstander fra frustrerte hjemmefans, men det har også kommet video av en fyr som kom med åpenbare rasistiske bevegelser mot Uniteds brasilianer.

Heldigvis fikk TV- og overvåkningsbildene med seg alt, slik at mannen ble sett og senere funnet. Nå skal han ha blitt suspendert fra sin vanlige jobb og også kommet i trøbbel med politiet.

Les saken: – Bør aldri slippes inn på en fotballarena igjen

11 år gamle Herman Istad, som bor i Sverige, men kommer fra Molde og er ihuga United-supporter, tok det hele tungt.

– Herman har i det siste engasjert seg sterkt i rasismeproblematikken, og tok det tungt hvordan Fred ble hundset under City-kampen. Han er 11 år gammel, har tenkt og fundert og har tegnet et brev som han gjerne vil sende til Fred, sier moren Anne til united.no.

Dette er Hermans flotte brev:

Supporterklubben satte lørdag derfor i gang med en kampanje med sosiale medier hvor målet var å nå frem til Fred.

Så langt hadde vi mandag morgen ikke kommet, men det har nådd garderoben til United.

Marcus Rashford la nemlig merke til det, ba Fred om å ta en titt på det og skrev også at han elsket det Herman hadde gjort.

Dermed gikk det hele egentlig viralt, med over 30.000 hjerter på Twitter og flere tusen delinger. Dette kom da i tillegg til over tusen delinger og over fem tusen hjerter på Supporterklubbens innlegg og tusenvis av hjerter og delinger også hos andre som falt for Hermans støtteerklæring.

Men selv om ingen vet om Fred har fått det med seg så er Herman uansett storfornøyd.

Først ble familien intervjuet av selveste Aftonbladet.

Så ble han også intervjuet på P4 Väst.

– Det har egentlig ikke gått opp for meg enda at Marcus Rashford har skrevet om dette. Det kan jeg ikke forstå. Det er helt sykt, sier Herman.

– Hva tenker du om at nå vet trolig flere av United-spillerne hvem Herman (11) er?

– Det er kult og spesielt, men når man følger laget sitt så tett (som jeg gjør) så føles det jo som om man kjenner spillerne selv også. Og Fred burde jo ha sett dette nå siden han ble tagget av Rashford på Twitter. Han har nok fått mange pling på telefonen sin, sier Herman.

– Men dette gikk jo veldig raskt. Jeg ville jo bare vise hva jeg mener, men jeg trodde jo ikke at dette kom til å gå så viralt, sier han.

Hør hele radiointervjuet med Herman her.

Powered by Labrador CMS