– Han har en stor fremtid i United

Fred har snakket om egen situasjon i United, men også om flere av medspillerne – som James Garner, som brasilianeren har stor tro på.

Publisert Sist oppdatert

2019/20-sesongen er sesongen hvor Fred for alvor har vist hva som bor i ham, etter at 2018/19-sesongen må sies å ha vært en liten skuffelse. Det tok litt tid for brasilianeren å finne seg til rette i United og Premier League.

Nå er det mulig å se hvorfor både United og City ønsket å hente spilleren fra Shakhtar.

Det å tilpasse seg et nytt land og en ny fotball var utfordrende, forteller Fred i et eksklusivt intervju med det brasilianske fotballnettstedet Trivela.

– Det er alltid en tilpasningsprosess, ikke sant? Forrige sesong var veldig vanskelig. Mye forandret seg i karrieren min, men også i livet mitt utenfor banen. Min kone var gravid da jeg ankom England, vi var i en utfordrende situasjon. Jeg kom til en gigantisk klubb, i den tøffeste ligaen i verden, så det blir vanskelig å tilpasse seg.

Denne sesongen har vært mye hyggeligere, som nevnt i innledningen.

– Jeg har hatt en god rekke med kamper, noe jeg ikke hadde sist sesong, og jeg er veldig fornøyd med å spille godt, og å ha en god sesong, og jeg håper at jeg kan bli bedre og bedre når vi begynner igjen. 

Den nåværende situasjonen synes han er vanskelig, men selv om enkelte måter å trene på er vanskeligere uten lagkameratene, så får han jobbet godt med det fysiske og med analysering av eget spill.

– Vi jobber mye med det fysiske. Den tekniske delen er vanskelig å jobbe med, siden en ikke har hele gruppa samlet. Jeg liker å se tilbake på kampene mine, slik at jeg kan se hva jeg gjorde riktig, og også hva jeg har gjort feil denne sesongen, slik at jeg kan bli bedre.

KRIG OG FRED: Fred hadde, som Mourinho, en vanskelig 2018/19-sesong.

Fred ble trukket frem av Peter Schmeichel som sin United-favoritt i 2019/20-sesongen, noe brasilianeren responderte slik på på Twitter:

I Trivela-intervjuet ble han spurt om rosen fra Schmeichel.

– Det gir meg enorm glede, for som sagt er United en klubb som er av en størrelse som er vanskelig å forklare. Å bli regnet som en av de beste spillerne på laget, og at en mann som Peter Schmeichel roser meg på sosiale medier, det var veldig viktig for meg.

– Jeg håper å fortsette godt, å komme tilbake til sesongen i god form slik at jeg kan krone denne sesongen ved å vinne noe stort, som en Europa League-tittel eller å vinne FA-cupen.

HAR IMPONERT SCHMEICHEL: Fred.

En som har vært til stor hjelp for Fred, er Michael Carrick.

– Michael Carrick hjalp meg mye i prosessen med å tilpasse meg. Han er en legende i klubben, og var en veldig god spiller i min posisjon. Til daglig hjelper han meg mye, han snakker alltid med meg. Etter trening gjør vi litt ekstraarbeid. Noen ganger avslutninger, noen ganger pasninger.

– Han forstår spillet, og jeg kan umulig ha noen bedre enn ham til å hjelpe meg. Han vet alt om utfordringene og snarveiene, og han prøver å vise meg alt. Han er veldig viktig for meg i United, og jeg er veldig takknemlig.

VIKTIG FOR FRED: Michael Carrick.

Det har vært tydelig at Fred blir bedre og bedre, men også laget generelt har den siste tida vist mye positivt.

Fred mener (nokså ukontroversielt) at en av grunnene til det er Bruno Fernandes, en spiller som i motsetning til Fred ikke har trengt særlig med tid til å tilpasse seg engelsk fotball.

– Bruno Fernandes er en veldig viktig spiller, og det at han kom ga oss en opptur i stallen. Han er en spiller med høye ambisjoner, men jeg mener alle spillere som spiller for Manchester United trenger å ha denne ambisjonen om å vinne, om å seire, for det er en gigantisk klubb. Han har startet godt, hjalp oss mye, og han er inspirerende. Jeg er sikker på at han vil vokse mye som spiller i United.

– Bruno Fernandes’ ankomst til United var viktig for oss, og forandret midtbanen vår betraktelig, men vi må også gi ros til Ole og til hele spillergruppa [for den gode formen]. 

VIKTIG SIGNERING: Bruno Fernandes.

Flere akademispillere har gjort en viktig jobb for United denne sesongen, og spesielt Mason Greenwood og Brandon Williams har stått frem.

Fred synes akademiet er en viktig del av Manchester United.

– Det er viktig for klubben å bruke mange akademispillere. Klubben har en historikk når det gjelder å bruke unggutter som kommer opp fra akademiet, og at de skaper historie i klubben, og denne prosessen er viktig.

Den spilleren som har imponert ham mest, er en av de som ikke har slått ut i full blomst ennå.

– Den som imponerer meg mest er «Jimmy» Garner. Ikke fordi han spiller i samme posisjon som meg, men han har et imponerende blikk for spillet, og har en stor fremtid i United. Han spiller alltid med et løftet hode, har et imponerende tilslag og en utrolig pasningsfot. Han er en spiller jeg beundrer.

TALENT OG FREMTIDIG KONKURRENT: Fred har sansen for James Garner.
Powered by Labrador CMS