– Bekreftes innen en uke

Ventetiden skal snart være over.

Publisert Sist oppdatert

For snart en uke siden bekreftet Manchester United at de hadde blitt enige med Shakhtar Donetsk om en overgang for brasilianske Fred.

Manchester United betaler trolig drøye 50 millioner pund for den brasilianske VM-spilleren.

Og siden har det vært stille. 

Ettersom Manchester United har en vane for å gjøre mye ut av signeringene sine, har det overrasket oss noe at det enda ikke har dukket opp en video eller bilde av Fred i United-drakt.

Arbeidstillatelsen går i orden

Når sant skal sies, så hadde vi egentlig forventet en video med maskoten Fred the Red – og Fred. Kanskje trenger vi ikke å vente så mye lenger.

Sky Sports skriver på mandag at overgangen forventes være klar innen en uke, og at prosessen med arbeidstillatelse er grunnen til at det har tatt tid.

Spillere som kommer fra et land utenfor EU må søke arbeidstillatelse, men det er svært sjelden at det oppstår problemer i forbindelse med dette. Det er en rekke kriterier som må møtes, blant annet verdi på selve overgangen, antall internasjonale kamper spilt og selvfølgelig kamper for klubblag.

Det er nå formaliteter som gjenstår før Fred kan annonseres med brask og bram – og det hele skal altså skje før uken er omme, hvis vi skal tro de etterhvert famøse «Sky Sources».

Fred the Red – her på besøk på The Scotsman i Oslo.

– Interessante forhandlinger

Til klubbens offisielle hjemmeside, forteller klubbpresidenten i Shaktar Donetsk, Sergei Palkin, om hvordan forhandlingene om 25-åringen gikk for seg.

– Vi forhandlet med Manchester United i over to måneder, og speideren deres var på samtlige hjemmekamper fra april måned. José (Mourinho) ville virkelig se Fred i Manchester United.

– Forhandlingene var interessante, og som jeg allerede har sagt, vi var veldig fornøyde med den endelige avtalen. Fred har vært med oss siden 2013, og tatt store steg i denne perioden, og han fortjener å fortsette utviklingen sin i en bedre liga. 

Akkurat hva som var så fryktelig interessant i forhandlingene går ikke Palkin videre inn på, men nevner spillere som Willian, Fernandinho og Mkhitaryan som tidligere solskinnshistorier på spillere den ukrainske fotballklubben har fått opp og frem.

Powered by Labrador CMS