– Vi søker perfeksjon

Keepertrener Frans Hoek røper et fabelaktig samarbeide med Louis van Gaal.

Publisert Sist oppdatert

Den 57 år gamle nederlenderen har mange år bak seg som en av Louis van Gaals nærmeste betrodde. De to landsmennene har jobbet sammen både i Ajax Amsterdam, Barcelona, Bayern München og det nederlandske landslaget, et samarbeid de nå har utvidet til Manchester United.

I et eksklusivt intervju med MUTV, gjengitt på ManUtd.com, forklarer Hoek de to kompanjongenes felles filosofi og arbeidsmetoder, et samarbeide som har gitt dem så mye suksess.

– Det er som om vi begge søker etter det perfekte, sier han, og legger til at perfeksjonsmålet nok er litt mer normalt blant keepertrenere enn blant vanlige trenere. Det forklarer han med at en keepertabbe som kjent kan få store konsekvenser.

– Det er derfor vi jobber mot det perfekte – for å begrense tabbene til et minimum. Men både Louis og jeg er gymlærere med hver vår mastergrad i kroppsøving, så vi er like også på dette området.

– Ved at vi er universitetsutdannet er vi heller ikke som de fleste andre tidligere fotballspillere. Denne felles vitenskapelige bakgrunnen er noe vi begge benytter i undervisning, utvikling, og slike ting.

– Vi utfyller  hverandre i det vi holder på med. Å jobbe sammen med Louis innebærer arbeid på høyeste nivå. Vi går for de store mesterskapene, for verdens beste klubber. Det føles komfortabelt; det føles godt.

I stadig utvikling

Men selv om Hoek omtaler hverdagen med LvG som komfortabel og god, betyr ikke det at de har slått seg til ro med noe som helst:

– Nei, for vi utvikler oss hver eneste dag. Det finnes ingen rutiner. Hos oss finnes det ingen «vi gjorde det slik, så derfor gjør vi det igjen»-rutiner. Hver eneste dag er en utfordring og totalt annerledes. Så lenge jeg har jobbet med ham har jeg aldri sett to like dager. Vi kan ikke falle inn i rutiner – vi må utvikle oss.

– Det gjør vi blant annet ved å merke oss hva som skjer i klubben og hva vi kan gjøre for å påvirke spillerne og deres måte å spille på. Jeg kan bare si hva som fungerer, og det er når han hele tiden stiller spørsmål og jeg svarer «yes». Samarbeidet og forståelsen for hverandre er veldig god.

– Noe av det jeg liker godt med dette samarbeidet er vår konstante søken etter bedre måter å gjøre ting på. Samfunnet er i endring hver eneste dag, og vi må henge med. Det samme gjelder spillerne. Dagens fotballspillere er ikke som sine forgjengere for ti år siden. Alt dette må vi ta hensyn til, mener en entusiastisk og fargerik Frans Hoek.

Powered by Labrador CMS