– Verdens beste keepertrener

Frans Hoek og Louis van Gaal blir hyllet av Joan Martínez Vilaseca, som har jobbet 29 år i Barcelona.

Publisert Sist oppdatert

Det er ingen som er uenige i at David de Gea har hatt en imponerende sesong i Manchester United. Den spanske målvakten har tatt store steg denne sesongen, og har reddet en rekke poeng for serietreeren.

Kanskje er det skiftet av keepertrener som har gjort susen for De Gea. Nederlandske Frans Hoek skal definitivt ha sin del av æren for De Geas utvikling, og skal man tro Joan Martínez Vilaseca, som jobbet 29 år i Barcelona, er Uniteds keeper i de beste hender.

– Voldsom forbedring

– Frans Hoek er for meg verdens beste keepertrener. Jeg har aldri sett noen som er i nærheten av ham, forteller den tidligere Barcelona-speideren i et lengre intervju med Daily Mail.

Martínez Vilaseca forteller at Frans Hoek brenner for jobben sin.

– Under Van Gaal trente han keepere helt fra 10-årsalderen og opp til førstelaget. Hoek gjorde en fantastisk jobb med Victor Valdés og Pepe Reina, og De Gea har forbedret seg voldsomt under sin nye trener.

FORBEDRET: David de Gea har utvilsomt gjort mer enn å bare tøyse på treningsfeltet.
FORBEDRET: David de Gea har utvilsomt gjort mer enn å bare tøyse på treningsfeltet.

71-åringen, som Barcelona-legenden Carles Puyol omtalte som den mest innflytelsesrike personen i sin karriere, forteller at han aldri var i tvil om De Geas potensial.

– De Gea er nå den beste målvakten til Spania, og Hoek er den beste i verden. De Gea har alltid hatt potensialet, alle visste det i Spania.

– Van Gaal så U15-laget spille bortekamper

Det er ikke bare Frans Hoek som blir omtalt i positive ordelag. Martínez Vilaseca har opplevd Van Gaal på kloss hold, og har bare skryt å gi til sin tidligere sjef.

– Jeg var her i to æraer under Van Gaal i Barcelona. Han er fantastisk, en utrolig karakter. Han krever enorm respekt, men respekterer også alle i klubben. Han snakker til vaskedamen som skrubber gulvet på samme måte som han snakker til klubbens største stjerne, sier Martínez Vilaseca.

Van Gaal er kjent for sitt arbeid med talenter, og den tidligere Barcelona-speideren bekrefter nederlenderens interesse for unge spillere.

– Som trener er han superseriøs, men enda viktigere er det at han elsker å jobbe med unge spillere. I Barcelona brukte ham spillere som var 18 eller 19 år: Xavi, Puyol, Iniesta, Valdés. Han gjorde det samme i Bayern München: Badstuber, Müller, Kross, og gjorde dem til mestere, sier han.

FÅR SKRYT: Louis van Gaal får skryt for sin lederstil og sitt arbeid med unge spillere.
FÅR SKRYT: Louis van Gaal får skryt for sin lederstil og sitt arbeid med unge spillere.

– Han hadde masse kontakt med ungdomstrenerne. Det er ikke alltid tilfelle at førstelagstrenerne i Barcelona fokuserer på ungdomsspillerne. Det kan bli nedprioritert.

Forhåpentligvis følger Van Gaal like godt med på hva som rører seg i Uniteds yngre rekker, som han gjorde i Barcelona.

– Van Gaal kom på U15-kamper, både hjemme og borte om han kunne. Van Gaal eller Koeman trente andre- og tredjelagene hver eneste dag, mens Frans Hoek hjalp 10-åringene. Det utgjør en forskjell. Hvis Van Gaal ikke kunne komme på en kamp, kom han til oss og spurte hvordan det gikk og hvem en skulle se opp for.

Powered by Labrador CMS