Plutselig dukket han opp

VM-BØRSEN: Vår vurdering av Pogbas innsats mot Australia.

Publisert Sist oppdatert

Frankrike – Australia 2-1

Gruppe C, Kazan Stadium

Mål: 1-0 Antoine Griezmann (58. – straffespark), 1-1 Mile Jedinak (62. – straffespark), 2-1 Paul Pogba (81.).

🇫🇷 Paul Pogba

Helhetsinntrykk: Slet egentlig med å sette sitt preg på kampen, men endte til slutt med å slå pasningen som først forandret kampen, før han senere sendte Frankrike i føringen igjen.
Verdt å vite: Frankrike røk ut i gruppespillet i to av de siste fire verdensmesterskapene – i 2002 og 2010. Nå ser det bra ut for avansement.

Vurdering: Med Martial vraket fra Didier Deschamps franske VM-tropp, så er det Paul Pogba vi må stole på i dette mesterskapet. Han spilte som ventet fra start mot Australia, selv om det har vært enkelte rykter om at han kunne ende opp med å bli vraket.

Så: spilte han godt nok til at slike spekulasjoner blir noe vi bare rister på hodet og ler av? Egentlig ikke, men så ble han likevel så avgjørende at hans plass på laget nå uansett er udiskutabel.

I store deler av kampen var nemlig ikke det Pogba viste særlig imponerende.

Han fremstod ikke spesielt imponerende defensivt – han ble løpende etter, laget et frispark eller to, og gjorde ikke noe særlig utav seg.

Offensivt var han også i store deler av kampen ganske usynlig, selv om han var en av få som viste ambisjoner med pasningsspillet sitt. Det var bare ikke godt nok utført, eller ofte nok, til at han var med på å skape noen fransk dominans. En skulle rett og slett trodd at dette franske laget skulle dominert en del mer mot Jedinak/Mooy & co.

Men likevel ble han altså avgjørende. Først ved å slå en nydelig gjennombruddspasning til Griezmann, som gikk i bakken, noe som etter en VAR-vurdering fra dommeren ble til et straffespark som Griezmann scoret på.

Etter dette forsvant Pogba nesten totalt en stund, og Australia utlignet også etter dumskap fra Umtiti. Men akkurat idet vi begynte å tenke at dette ville ende med uavgjort, så tok Pogba tak – han satte fart fremover med ambisiøse pasninger og uten å stoppe sitt eget løp, og etter fint samarbeid med Giroud fikk han (med en god del hjelp fra en Australia-spiller!) løftet ballen over keeper, i tverrliggeren, og så vidt over streken. Heldigvis var det nok, og mållinjeteknologien ga Pogba det avgjørende målet.

Kanskje forventer vi at han dominerer litt mer mot et lag som Australia, men United-spilleren ble helt avgjørende på den helt riktige måten.

VIDEO:

Takk til TV 2 for alle bildene.

 

Sosiale medier:

Powered by Labrador CMS