Nå må han forklare seg

– Disse idiotene som skitner til mitt image må slutte å lyve til det franske folk, sa Evra om Bixente Lizarazu. Nå krever forbundet og landslagssjefen en forklaring.

Publisert Sist oppdatert

Patrice Evra er i hardt vær i Frankrike – igjen.

Etter VM i Sør-Afrika i 2010 var venstrebacken en av spillerne som ble kritisert for å ha ledet opprøret mot daværende Frankrike-sjef Raymond Domenech, og ble også straffet av forbundet i ettertid med fem kampers utestengelse.

Nå, tre år senere, er Evra inne i varmen igjen. I Frankrikes kvalifiseringskamp mot Hviterussland i september satt United-backen på benken, men skal ha sagt akkurat hva han mente i garderoben da laget lå under 0-1 til pause.

Frankrike hentet seg imidlertid inn og vant til slutt 4-2, men Evra har i ettertid blitt kritisert kraftig i av franske eksperter for måten han involverte seg på.

En av de franske heltene fra VM i 1998, Bixente Lizarazu, er nå ekspert for det franske TV-programmet «Telefoot» er en av de som har kritisert United-backen.

– En løgn

FC Bayern Muenchen v FC Augsburg - Bundesliga
Bixente Lizarazu

Nå tar Evra motmæle.

– Det er noen eksperter som forsøker å selge en løgn til alle franskmenn om at Evra er dårlig likt, men det er ikke tilfellet i det hele tatt, sier Evra.

– Jeg vet ikke hva Lizarazu har mot meg. Jeg har blitt kåret til verdens beste venstreback to ganger, og fire ganger har jeg blitt Premier Leagues beste venstreback. Jeg vet ikke om han noen gang ble stemt frem som verdens beste venstreback.

– Jeg husker første gangen jeg ble kalt opp til landslaget. Alle de andre håndhilste på meg bortsett fra ham. Thierry Henry sa til ham at det nå var konkurranse på venstrebacken. Lizarazu så på meg og spurte: «Hvorfor det? Har noen sagt at jeg skal legge opp?»

– Folk har et godt inntrykk av meg. Disse idiotene som skitner til mitt image må slutte å lyve til det franske folk, sier Evra som deretter skal ha karakterisert dem som «parasitter».

Lizarazu har kommet med følgende tilsvar til Evra.

– Da han spilte sin første kamp var jeg ikke lenger med engang, og ja, jeg ble kåret til verdens beste venstreback, sier 43-åringen som i utgangspunktet var med Evra i EM-troppen i 2004, før han til slutt ble vraket Jacques Santini.

– Han beskylder oss for å skitne til ryktet hans, men det klarer han fint på egenhånd. Når det gjelder timingen er den elendig.

Krever svar

Etter disse uttalelsene krever det franske fotballforbundet og også landslagssjef Didier Deschamps at Evra forklarer seg.

– Etter Patrice Evras uttalelser til Telefoot etter Frankrike – Finland, så har fotballpresident Noel Le Gräet og trener Didier Deschamps bestemt seg for at de vil ha en forklaring fra Evra. De erkjenner at det ikke var noe angrep på verken fotballforbundet, det franske laget, treneren eller de andre spillerne, men de vil likevel ha et svar om noen av uttalelsene, heter det i en fransk pressemelding.

 

Powered by Labrador CMS