Grei kamp av Evra

Blir Evra førstevalget på venstreback i VM? Frankrike skuffet mot Paraguay, les vår vurdering av Evras kamp her.

Publisert Sist oppdatert

Frankrike – Paraguay 0-0 (0-0)

Privatlandskamp, Allianz Riviera, Nice.
1-0: Antoine Griezmann (82.), 1-1: Víctor Cáceres (89.)

karevraPatrice Evra

Innflytelse på kampen: Han var der, gjorde jobben sin solid, men kampen hadde ikke nødvendigvis blitt så annerledes om det var Lucas Digne som hadde spilt på venstrebacken, kanskje…? Gjorde en bra jobb, men Evra preget ikke kampen spesielt heller, og Paraguay hadde ikke så mye å by på offensivt. Terningkast: 3.

Samspill: Den defensive arbeidsfordelingen med spesielt Liverpools Sakho (og i andre omgang: Mangala) fungerte godt, men noen ganger fikk Evra litt for liten hjelp fra de mer offensive spillerne. Ikke så mange gode kombinasjoner i det offensive spillet, men det så tilsynelatende ut til å ha med taktikken å gjøre, siden det ble slik også på den andre siden. Tok seg opp i andreomgangen. Terningkast: 4

Offensive bidrag: Ikke med opp på cornere (unntatt helt på slutten), med opp på noen frispark. Ellers i spillet var han også langt mindre offensiv enn det vi er vant til å se ham, i alle fall den første timen. Hadde noen gode innlegg, og mistet sjeldent ballen, så andreomgangen redder ham her. Terningkast: 4

Bevegelse: Stod igjen mye mer bak, som nevnt, og de offensive bevegelsene som kom var ikke alltid timet riktig – noe som selvsagt ikke bare trenger å være Evras feil. Hindret noen kontringer ved å bryte høyt før Paraguays vingback fikk tak i ballen.
Terningkast: 4

Får plusspoeng for: Mer solid defensivt enn han tidvis kan være. Spilte seg opp offensivt også. I førsteomgang imponerte han omtrent bare én gang offensivt, men det var til gjengjeld et veldig bra raid der han red taklinger fra flere Paraguay-spillere før han til slutt ble stoppet på ulovlig vis. Ikke involvert i baklengsmålet. Unngikk kort da han ble svært sint på en Paraguay-spiller etter å ha blitt taklet på meningsløst vis ute ved sidelinjen.

Får minus for: Paraguay slapp litt for lett til på hans side helt i åpningsfasen av kampen. Fikk kontroll, men klarte ikke å prege kampen offensivt.

Stjernefaktor: Frankrike stilte ikke med mange store stjerner, spesielt ikke siden Benzema og Ribéry ikke var involvert. Evra gjør en god innsats, men fremstod ikke nødvendigvis som en nøkkelfigur som Deschamps  bruke. Likevel er han kanskje nærmere en plass i førstelleveren nå enn før kampen…? Terningkast: 4

Verdt å merke seg: Kampen ble spilt i Nice, byen Patrice Evra spilte sin fotball i fra 2000 til 2002. Men stadion er ny, så slik sett var ikke omgivelsene så kjente likevel.

Helhetsinntrykk: Solid nok innsats av Evra. Helt på det jevne i allet spillets faser, noe også karakterene reflekterer. Er nok fremfor Lucas Digne i køen i forkant av det som etter alt å dømme blir Evras siste verdensmesterskap. Terningkast: 4

Selve kampen:

Frankrike møtte et bedre organisert lag enn da de møtte Norge. Paraguay lå ganske dypt, og samtlige spillere jobbet hardt, og de var kyniske og vanskelige å bryte med. Samtidig gjorde enkeltspillere en del feil, noe som skapte noen halvsjanser, men det ble ikke skapt veldig mye.

deschamps
DESCHAMPS: Landslagssjefen var neppe spesielt fornøyd med resultatet.

Remy hadde de største sjansene, etter samarbeid med Giroud. Først etter en flott stuss etter en langpasning, og så ved et innlegg til en Remy som avsluttet på volley mens han lå høyt i lufta. Estetikken var strålende, men ballen gikk ikke inn, så det spørs om ikke fotballgudene sov akkurat på det tidspunktet.

Paraguay på sin side skapte ikke mye. De prøvde å kontre litt, men fremstod ikke som spesielt farlige. Kanskje fordi det var et svekket Paraguay-lag, for dette laget manglet flere, og de fleste av spillerne var fra den hjemlige ligaen.

I andreomgang nærmet seg Frankrike stadig et mål, og Giroud fikk to brukbare sjanser på hodet på under ett minutt, men Paraguay-keeperen fikk avværget. De siste 25 minuttene lå Frankrike høyere, og fikk presset Paraguay tilbake litt, men etter noen nye Giroud-sjanser (blant annet en heading etter et flott Evra-innlegg) ble det litt stille når det gjelder sjanser, før målet plutselig kom etter en dødball, da Griezmann med en lur avslutning fikk sitt første landslagsmål.

Det så ut til å bli sluttresultatet, men rett før ordinær tid var slutt fikk Paraguay frispark da Pogba tilsynelatende hevnet seg på en motspiller med en liten albue, og den dødballen ble headet i mål. Mot spillets gang, men uansett var det vanskelig å bli veldig imponert av dette Frankrike-laget. Men det er bedre å ha skuffende resultater før VM starter.

Hva nå:

Frankrike spiller sin første VM-kamp 15. juni, nøyaktig to uker etter denne kampen. Før det skal de møte Jamaica i en treningskamp søndag 8. juni.

Der er det kanskje sannsynlig at Digne får mer spilletid, selv om Evra kanskje får en gjennomkjøring han også. Ellers er det litt redsel i den franske troppen for at Ribéry kan miste VM med en ryggskade. Det gjenstår å se hvor alvorlig det egentlig er.

Powered by Labrador CMS