Nani i form

Nani skapte det meste for et ellers tamt Portugal-lag som spilte 0-0 mot Hellas.

PORTUGAL – HELLAS 0-0

Privatlandskamp, Jamor

United-spiller: Luis Nanikarnani

Innflytelse på kampen: Nani hadde stor innflytelse på kampen og var drivkraften bak det meste Portugal skapte. Innleggene eller cornerne satt ikke helt perfekt på alle forsøkene han fikk, men teknikken, driblingene og lesing av spillet gjorde Nani utrolig bra. Terningkast 5

Samspill: Nani og Pereira skapte mye offensivt og hadde flere gode kombinasjoner der. Nani var flink til å time pasningen til Pereira nesten hver gang han kom på overlapp og samarbeidet fungerte også defensivt. Nani jobbet ikke alle gangene hjemover, men Hellas nesten ingenting på Nanis side. Han var også flink til å dra med seg ballen innover for å kombinere med Postiga, men ofte stoppet det opp. Terningkast 4

Defensive bidrag: Hellas skapte utrolig lite og spesielt på Nani sin side der de ikke kom igjennom en eneste gang i 1.omgang. Derimot er nok ikke dette Nani sin fortjeneste, men heller at Pereira gjorde en god jobb og Hellas ikke var særlig farlig fremover. Nani hadde noen, men ikke mange helhjertede løp defensivt og de gangene han ble rundet ble han reddet av en god Pereira. Terningkast 3

Bevegelse: Mye gode bevegelser og tok mye initiativ i et ellers tamt Portugal-lag. Som skrevet tidligere var Nani drivkraften bak det meste Portugal skapte og var flink til å komme seg fri fra backen sin enten han fikk ballen helt ute på kanten eller inne sentralt. Nani virket frisk og rask og i god rute før VM.Terningkast 5

Får plusspoeng for: Tok mye initiativ i et ellers tamt Portugal-lag og hadde flere gode kombinasjoner med ulike spillere. Veldig bevegelig.

Får minus for: Innleggene satt ikke helt, selv om Bruno Alves var nær en scoring etter en corner slått av Nani. Skuddene var heller ikke av det beste Nani har hatt.

Stjernefaktor: Portugal virket tll tider avhengig av at Nani tok initiativ for at de skulle skape noe fremover, noe Nani ofte gjorde. Kom ikke til mange avslutninger ellers, men var nære for Portugal etter 66 minutter på et hardt skudd som keeper måtte gi retur på. . Terningkast 3

Verdt å merke seg: Nani har ikke vært helt seg selv denne sesongen og har ofte slitt med å passere forsvarspillere 1v1. Dette klarte han flere ganger i dag og Nani virket å være i god form.

Helhetsinntrykk: Nani var god og prøvde ihvertfall å skape mye i ellers tamt Portugal-lag. Det blir spennende å se han under VM og med Cristiano Ronaldo tilbake på banen! Terningskast 4.

Selve kampen:

Det var en kjedelig affære mellom Portugal og Hellas der de store sjansene ble utelatt og savnet av verdens beste spiller, Cristiano Ronaldo, ble mer og mer merkbart utover kampen. Portugal var det førende laget i nesten alle de 90 minuttene, men Postiga og Eder på topp fikk ikke mye å jobbe med.

Portugal kom til mange innlegg i 1.omgang, spesielt på Nanis side, men innleggene ble for upresis og løpene ikke helhjertet nok til at Portugal fikk mange avslutninger på mål. Bruno Alves var nær rett før pause etter en corner slått av Nani, men headingen ble reddet av Hellas-keeper Karnezis.

Etter pause roet kampen seg helt og ingen av lagene skapte spesielt mye. Nani var nær å score etter 66.minutter med et hardt skudd som keeper måtte gi retur på, men situasjonen ble avverget fort. Portugal skapte enda mindre i 2.omgang og Hellas kom litt med i kampen etter passerte 75.minutter, men det var aldri farlig for Beto i Portugal-målet og ser man på antall sjanser og avslutninger hadde nok Portugal fortjent seieren her. Eneste United-spiller som var involvert i kampen, Nani, ble erstattet etter 83.minutter av Rafa.