– Et avsluttet kapittel

Patrice Evra vil omskrive historien etter sommerens vonde hendelser i Sør-Afrika.

Publisert Sist oppdatert

Den karismatiske backen er tilbake i den franske troppen etter ni lange måneder i kulden.

Årsaken til det lange fraværet, er den fem kamper lange karantenen han ble ilagt etter opptøyene under VM i Sør-Afrika. Evra var franskmennenes kaptein i sommer, og gikk i bresjen for treningsboikotten etter at trener Raymond Domenech hadde kastet Nicolas Anelka ut av den franske troppen.

Imidlertid ser 29-åringen på affæren i sommer som et avsluttet kapittel.

Og nå som Manchester United-spilleren endelig er tilbake i varmen, vedgår han at det som skjedde under mesterskapet i 2010 trolig vil merke ham for livet. Samtidig er han fast bestemt på at den kjærkomne tilbakekomsten for Les Bleus skal bringe oppturer.

– Ja, jeg tror jeg er merket for livet etter det som skjedde, men jeg vil gå videre og lage en ny historie – en mye bedre enn den forrige. Jeg vil være en løsning, ikke et problem, forteller han.

Evra ble på mange måter hengt ut som syndebukk til tross for at han langt i fra var alene om å protestere mot Domenech. Og spesielt skapte Paddys oppførsel voldsomme reaksjoner i hjemlandet.

Evra hevder uansett at stemplingen som pøbel er feilaktig – for ifølge ham selv er han bare varmhjertet.

– Inntil VM, hadde jeg alltid oppført meg pent. Jeg tror ingen av dere hadde hørt at Evra var en som skapte problemer. – Og du kan spørre hvem som helst, jeg var en god kaptein, legger han til.

– I tillegg har jeg blitt tatt veldig godt i mot av spillergruppa, avslutter fargeklatten overfor Sporting Life.

Powered by Labrador CMS