VM er over for Pat

Patrice Evras Frankrike tapte 2-1 for vertslandet Sør-Afrika, og er dermed utslått av årets VM-sluttspill.

Frankrike, VM-finalist for fire år siden, var avhengige av å vinne kampen mot «Bafana Bafana» for å ha mulighet til avansement fra gruppespillet. Men det var Sør-Afrika som startet best, og som tok en fortjent ledelse ved Bongani Khumalo etter 20 minutters spill.

Fransk utvisning

Som om ikke franskmennenes oppgave allerede var vanskelig nok, ble den ytterligere problematisk da Yoann Gourcuff ble sendt av banen fem minutter senere. Den 23 år gamle Bordeaux-spilleren gikk knallhardt til verks i en hodeduell med vertenes Sibaya, og den colombianske dommeren, Oscar Ruiz, nølte ikke med å dra frem det røde kortet.

Sør-Afrika øynet nå virkelig muligheten til seier i sin siste gruppespillkamp. Katlego Mphela satte inn 2-0 før omgangen var over, og dermed satte han også fyr i håpet om avansement til 1/8-finalen på bekostning av Mexico. Javier Hernandez & co. lå nemlig under mot Uruguay, og Sør-Afrika trengte bare to mål til for å innta andreplassen.

Fransk redusering

Og utover i 2. omgang spilte Sør-Afrika seg til flere gode scoringsmuligheter, samtidig som stillingen sto seg i gruppens andre kamp. Men det ville seg ikke. Isteden reduserte Frankrike ved innbytter Florent Malouda, og dermed var Sør-Afrikas avansementsdrøm i praksis over. 2-1-seieren var ikke nok, og dermed var begge de to nasjonene ute av VM.

Evra på benken

Når det gjelder kaptein Patrice Evra, ble han benket før kampen mot sørafrikanerne. Det skjedde trolig som et resultat av hans rolle i forbindelse med det franske spilleropprøret mot landslagssjef Raymond Domenec, et opprør som toppet seg med lørdagens hjemsendelse av Nicolas Anelka og søndagens treningsnekt.