Blanc trekker seg

Ex-red Laurent Blanc er ferdig i jobben som landslagssjef for Frankrike.

Publisert Sist oppdatert

Laurent Blanc, som spilte 75 kamper for United mellom 2001 og 2003, overtok jobben som fransk landslagssjef i 2010, etter at Frankrike under Raymond Domenech hadde røket ut av gruppespillet i VM i Sør-Afrika.

Blanc fikk det franske landslaget på fote igjen etter et VM-sluttspill som var preget av både svake sportslige prestasjoner og spilleropprør, og Les Bleus kvalifiserte seg for denne sommerens EM-sluttspill etter 21 poeng på 10 kvalikkamper. Etter de siste to årenes gode franske prestasjoner var Laurent Blancs lag regnet som utfordrere til EM-tittelen, men eventyret stoppet allerede i kvartfinalen da Frankrike ble rundspilt og utslått av Spania.

Lørdag ettermiddag bekreftet det franske fotballforbundet at Blanc ikke ønsker å være med videre, og at 46-åringen derfor trekker seg som landslagssjef for Patrice Evra og co.

– Lørdag kontaktet Laurent Blanc Noël Graët (president i det franske fotballforbundet, journ.anm.) for å informere om at han ikke ønsket å forlenge kontrakten som fransk landslagssjef, skrivet fotballforbundet i en pressemelding.

Marseille-manager Didier Deschamps skal være favoritt til å overta jobben etter Blanc, mens Blanc blant annet aes til den ledige managerjobben i Tottenham.

Kilde: The Guardan

Powered by Labrador CMS