Nani og Evra er VM-klare

Portugal og Frankrike er klare for sommerens VM-sluttspill i Sør-Afrika etter 2-0 og 2-1 sammenlagt over henholdsvis Bosnia-Herzegovina og Irland.

Kveldens store drama fant sted på Stade de France i Paris, hvor det måtte ekstraomganger til for å skille Frankrike og et heroisk kjempende Irland.

Irene gjorde nøyaktig slik franskmennene gjorde i Dublin for fire dager siden, og dermed sto det 1-1 sammenlagt etter 90 minutter.

13 minutter ut i 1. ekstraomgang satte så William Gallas inn målet som sendte franskmennene opp i 2-1-ledelse. Det skjedde ikke uten kontroverser, for Thierry Henry brukte tydelig hånden for å dempe ballen i forspillet til scoringen. Irene protesterte naturlig nok høylydt, men dommer Martin Hansson fra Sverige syntes ikke at en skarve hands var noe å klage over.

Det franske seiersmålet var et hardt slag for irene, for de hadde styrt det meste og fortjente VM-billettene mer enn franskmennene.

John O'Shea, som selv hadde en stor mulighet til å sende Irland opp i 2-0 tidlig i 2. omgang, ble byttet ut etter 67 minutter, mens Darron Gibson kom inn fra benken fire minutter tidligere.

1-0 til Portugal

I bosniske Zenica gjorde Portugal nøyaktig som i lørdagens hjemmekamp. De vant 1-0 over Bosnia-Herzegovina, og var i realiteten aldri truet. Dermed er Carlos Queiroz' jobb sannsynligvis reddet for denne gang. Nani spilte i 73 minutter før han ble byttet ut.