Husker ikke at han spilte med disse

HISTORISK TIRSDAG: Denne uka fyller han 64, men alvorlig sykdom er ødeleggende for denne tidligere United-spilleren.

Publisert Sist oppdatert

9. september 1967 løp han ut på Old Trafford.

United stilte med et sterkt lag mot Burnley, et lag med spillere som Alex Stepney, Paddy Crerand, Bill Foulkes, David Sadler, Bobby Charlton, Denis Law og George Best.

Det endte 2-2.

Nå, 46 år etter, husker han imidlertid ingenting.

Kopel, som til sammen fikk ti kamper for United i løpet av de knallsterke årene mellom 1966 og 1969, lider nemlig av langt fremskreden Alzheimers og dementi og passes nå av kona Amanda Kopel i deres hjem i Skottland.

– Av og til må jeg late som om jeg er én av lagkameratene hans fra Dundee United på banen, sier kona Amanda til den skotske utgaven av The Sun.

– Men så lenge han føler seg trygg og elsket når han har disse tankene, så gjør det jo ingenting.

– Jeg må også være realistisk. Det finnes ingen kur. Jeg ville tatt ham med meg hvor som helst i verden hvis det var én. Noen finner kanskje en kur en gang, men det vil være for sent for Frankie, sier hun.

Kopel fikk ikke mange seirer på sine ti United-kamper. Statistikken i United endte på to seirer, tre uavgjorte og fem tap, men han fikk en videre karriere i Blackburn, Dundee United og Arbroath. I Dundee United er han fortsatt en av de store heltene, og en av supporterklubbene har tatt hans navn.

Les hele intervjuet og se flere bilder av Kopel i den skotske utgaven av The Sun her.

Powered by Labrador CMS