Evra får skryt for tordentale

I pausen under tirsdagens VM-kvalifiseringskamp, startet en innbitt og inspirert Patrice Evra en viktig snuoperasjon.

Publisert Sist oppdatert

Tordentalen kan vise seg å være nettopp det som skulle til for å få Frankrike til VM neste sommer.

Franskmennene lå under 1-0 til pause i Hviterussland tirsdag, men etter en opphetet tale fra Uniteds venstreback, tok gjestene kontroll i andre omgang og snudde VM-kvalifiseringskampen til seier, 4-2.

Etter involveringen i spilleropprøret under Frankrikes skandale-VM i 2010 ble Evra fratatt kapteinsbindet. Til tross for det, og det faktum at Evra ikke startet kampen mot hviterusserne, leverte han inspirerende tale under tirsdagens kamp. Det høstet franskmannen mye skryt for, særlig av Noel Le Graet, den franske fotballpresidenten.

– Jeg var ikke tilstede, men jeg fikk høre at Evra, som ikke engang var i start-elverenn, tok ansvar, snakket til dem og beroliget dem.

Mens Le Graet fokuserte på det positive i Evras tale,  gjorde Franck Ribery det klart at det ikke var mange hyggelige ord involvert.

– Vi fikk en skikkelig skyllebøtte fra Patrice i pausen, som hjalp hele laget. Han fortalte oss at hvis vi ville ha andreplass i gruppen vår, måtte vi vise en helt annen side av oss selv i andre omgang.

En vinner

Seieren mot Hviterussland sikret Frankrike minst en andreplass i gruppen. Da må den stolte fotballnasjonen ut i play-off  for å sikre seg billett til Brasil neste sommer.

La Great beskriver Evra som en bra mann, og skylder på såkalte fotballeksperter som har gitt United-forsvareren et ufortjent dårlig rykte som bråkmaker.

– Hvis man ser bort i fra det som skjedde under VM for noen år siden, vet alle at Evra elsker landslaget. Han er en vinner! Han spiller fast for Manchester United og har til og med vært kaptein for dem.

– Evra blør for landet sitt og vil bare gjøre det bra, avslutter den franske fotballpresidenten.

Powered by Labrador CMS