Vi følger fotball-VM! – 2

Spiller Ji-sung Park skjorta av et par argentinere i Gruppe B, er VM langt på vei reddet.

Publisert Sist oppdatert

Den løpssterke sørkoreaneren og hans medsoldater har havnet i gruppe med Argentina, Nigeria og Hellas. Og da er det vel verken finanskrise eller Afrikas mest folkerike land vi United-supportere har lyst til å snakke mest om. Men om en og annen langhåra argentiner.

Argentina

Den eneste tvilen sangen ”Who’s that twat from Argentina” måtte etterlate seg er om teksten omhandler Carlos Tevez eller Gabriel Heinze. Men ja, det er helt riktig, det er lille Carlos som er hovedpersonen i sangen som har runget uttallige ganger på Bishops Blaize denne sesongen. Stakkars Carlito, han ville jo bare veldig gjerne fortsette i United, men ble behandlet som en spedalsk liten dritt, ifølge ham selv. For å være ærlig var det vel ingen av oss som skjønte verken da eller i ettertid hva Carlos Tevez egentlig drev med da han dro til Eastlands, men vi får tro at han skjønte det selv; null – 0 – trofeer til tross.

Carlos Tevez’ landsmann, Gabriel Heinze, gjorde også sitt for å erte på seg United-supportere. Det skjedde sommeren 2007. Etter en fantastisk debutsesong i 2004/2005 hvor han ble kåret til årets spiller og mottok vikingskipet av oss skandinaviske supportere, fant han to år senere plutselig ut at han heller ville spille for Liverpool. «Do you know your history?» I alle andre land i Sør-Amerika går argentinerne for å være arrogante og selvgode, og vi ser ikke bort ifra at denne holdningen kanskje har smittet over på tribunene på Old Trafford. Om noen skulle gråte for Argentina under sommerens fotball-VM, er det neppe i sympati med duoen Tevez/Heinze.

Skuffe gjorde også Juan Sebastian Veron de to sesongene han var i United, men så lenge det var rent spillemessig og ikke på det menneskelige plan, er det slikt som kan tilgis. Da Sir Alex betalte Lazio 28,1 millioner pund sommeren 2001, hadde vi vel strengt tatt ventet noe mer før han to år senere dro videre til Chelsea for halve summen. Sikre kilder har jo flere ganger fortalt at Veron til tider herjet sånn på trening at medspillerne stoppet opp og applauderte, men han fikk med enkelte unntak dessverre aldri ut dette potensialet i kamp. Det må sies at det var et overraskende uttak at Veron ble valgt framfor Juan Riquelme som i flere sesonger på 2000-tallet var sterkt aet og ønsket til United. Nå påstås det riktignok at Diego Maradona ikke styrer skuta med stødig hånd, men mannen har jo vært ute i hardt vær tidligere. Maradona & co. fikk seg en skikkelig fotballeksjon i en av Uniteds beste europacupkvelder da Barcelona gjestet Old Trafford i mars 1984. Barcelonas tomålsledelse fra den første av Cupvinnercupens to kvartfinaler, ble snudd til 3-2 i favør av hjemmelaget.

Ji-sung Park, arbeidsmauren som kom til United sommeren 2005 og som siden har løpt som en gal i 149 kamper, har all vår sympati i sommerens mesterskap. Men det holder neppe til noen finale.

Parks kamper i gruppe B:

12. juni, kl. 13.30, TV2, Canal 9 (DK), TV4 (SE):

Sør Korea-Hellas

17. juni, klokken 13.30, TV2, Canal 9 (DK), SVT (SE)

Argentina – Sør-Korea

22. juni, kl. 20.30,Viasat Fotball, TV2 (DK), TV4 (SE):

Nigeria – Sør-Korea

Les også: Vi følger fotball-VM 1

Powered by Labrador CMS