Fire innbyttere i fotballen?

Og ikke rødt kort for felling av spiller i scoringsposisjonen inne i feltet? Se regelendringene som skal diskuteres innen fotballen.

Publisert Sist oppdatert

Lørdag 3. mars møtes komiteen som går under navnet International Football Association Board (IFAB). Kort fortalt er det dem som bestemmer hvilke regelendringer som skal skje innen fotballen.

På det neste møtet skal de diskutere følgende mulige regelendringer.

  • Å tillate en fjerde innbytter når kamper går til ekstraomganger

  • Diskutere trippelstraffen når en spiller blir felt i scoringsposisjon. Nå blir det straffe, rødt kort og påfølgende suspensjon. Det skal diskuteres om forseelser inne i feltet heretter kun skal gi gult kort og straffe mot, siden det vil være hard nok straff, mens liknende forseelser utenfor feltet fortsatt skal gi rødt kort. Da blir det selvsagt ikke straffe.

  • Videre testing av videoteknologi for å avgjøre om ballen er over mållinja

  • Krav om at tape som brukes på sokkene skal være av samme farge som sokkene.

  • Dropping av ball. Hvis den sparkes rett i motstanderens mål, så skal det kun dømmes utspark. Hvis den sparkes inn i eget mål, skal det dømmes corner til motstanderlaget.

Komiteen består forresten av representanter for det engelske, skotske, irske og walisiske fotballforbundet, i tillegg til representanter for det internasjonale fotballforbundet.

Eventuelle regelendringer kan tre i kraft allerede fra 1. juli for Premier League og internasjonale ligaer som starter opp på høsten.

PS. Her kan du selv lese sakslista (pdf-fil) som akkurat ble klar.

Powered by Labrador CMS