– Målet er å ha spilt ferdig ligaen før 30. juni

Flere meldinger fra UEFA tirsdag.

Publisert Sist oppdatert

En rekke medier og kjente journalister kom med likelydende meldinger tirsdag formiddag om at UEFA innser at det blir umulig å gjennomføre sommerens EM og at mesterskapet dermed blir utsatt til 2021.

LES OGSÅ:Ingen av alternativene vil være rettferdige

Senere tirsdag ettermiddag kom også bekreftelsen fra UEFA:

 

Vil få i havn sesongen i juni

UEFA kom også med en pressemelding der det stod at «alle involverte parter skal gjøre alt de kan for at nasjonale ligaer og europacup er ferdigspilt i løpet av denne sesongen, nærmeste bestemt før 30. juni»

Les hele pressemeldingen her.

Spørsmålet er om det i det hele tatt vil være mulig, men de setningene kan bety mye for hvordan de ulike ligaene tar videre avgjørelser.

Neste Premier League-avgjørelse kan komme torsdag, når klubbene igjen skal møtes.

Det kan fort bli kortere utsettelser med et håp om situasjonen rundt coronaviruset endrer seg så mye at det faktisk blir mulig å dytte masse fotball inn i enten mai og/eller juni.

– Alt annet enn at ligaen blir ferdigspilt blir urettferdig, sa presidenten i det spanske fotballforbundet tirsdag, ifølge Guillem Balague.

Den uttalelsen kan fort vise seg å være den samme som vi senere i uka får fra England.

– Helse må komme først

Manchester United sier følgende om situasjonen i en pressemelding:

– Vi har notert beslutningen til UEFA om å utsette EM 2020 for å forhåpentligvis få lov til at nasjonale og europeiske konkurranser skal bli spilt ferdig.

– Det er tydelig at coronaviruset er et stort sett med omstendigheter, og helse og velvære for fans, spillere og ansatte må komme først.

– Vi vil fortsette å spille en aktiv rolle i diskusjoner gjennom UEFA, ECA og Premier League, og vi vil følge utviklingen nøye.

UEFAs forslag betyr trolig at turneringer som Nations League og U21-EM også vil bli flyttet.

Kvinnenes EM blir flyttet til 2022. Det bekrefter den svenske fotballpresidenten, Karl-Erik Nilsson til Expressen.

UTSETTER EM: UEFA-president Aleksander Ceferin har gått med på å utsette sommerens planlagte EM til 2021.

UEFA har dermed fattet det vedtaket som de fleste mente var umulig å unngå, nemlig å utsette EM for å gi de respektive forbundene muligheten til å fullføre sesongen.

Juni er altså åpen, men får man plass til alt?

Europa League-finalen i Gdansk er satt til 24.juni, mens Champions League-finalen skal etter planen bli spilt tre dager senere. 

I Storbritannia frykter man imidlertid at pandemien etter COVID-19-utbruddet vil nå en foreløpig topp i mai/juni, og i så fall vil det være lite realistisk at fotballen kan starte opp igjen da.

FIFA meldte senere tirsdag at de vil utsette den planlagte nyvinningen, klubb-VM i 2021, til et senere tidspunkt, enten senere samme år eller til 2022 eller også 2023.

Les hele pressemeldingen fra FIFA her.

Vil koste dyrt

Utsettelsen av fotball-EM vil imidlertid koste UEFA enorme summer på kort sikt.

Flere engelske medier, deriblant Telegraph og The Athletic melder at UEFA ønsker å sende regningen på rundt 275 millioner pund, eller snaue 3,5 milliarder norske kroner, videre til medlemslandenes forbund og lag.

 

Powered by Labrador CMS