dalotdeg

Ten Hag-nullene nærmer seg Solskjærs beste

Publisert Sist oppdatert

Fire hjemmekamper på rad uten baklengs.

Det er status nå under Erik ten Hags ledelse, noe som kan bli til fem strake kamper uten baklengs på hjemmebane mot West Ham søndag.

I så fall tangerer Ten Hag det beste Ole Gunnar Solskjær fikk til med United på akkurat dette.

– Hele laget var organisert godt, og vi slapp ikke til en eneste kontring imot i hele kampen, sa Erik ten Hag etter Sheriff-kampen.

– Forsvarspillet er også alltid fundamentet for et lag.

– Forsvarsspillet og kontrollen man har når man har offensiv ballbesittelse er det som til slutt vinner deg fotballkamper og trofeer. Det krever disiplin, i posisjoneringsspillet og i det å lese spillet. Den prosessen må dermed gå videre, fortsatte United-manageren.

tenhagsheriff

Forrige gang United holdt nullen fire ganger på rad så var det under Ole Gunnar Solskjærs ledelse tilbake i mars 2020. Den gangen ble det fem strake nuller hjemme fra perioden like før Covid tok fotballen til og med første hjemmekamp etter at fotballen startet opp igjen i juni det året.

Det var den eneste gangen Solskjærs United klarte fire strake nuller hjemme eller bedre.

José Mourinhos United klarte også fire nuller, men aldri fem mens Louis van Gaals United faktisk hadde seks strake nuller hjemme i hans siste sesong.

Forrige gang United holdt nullen i flere kamper på rad enn det hjemme var faktisk helt tilbake i 2006, da det ble sju strake nuller hjemme på tampen av 2005/06-sesongen.

Denne oversikten ser altså på antall nuller på rad hjemme, men Uniteds lengste periode noensinne uten baklengsmål i ligaen – hjemme og borte – kom fra november til februar 2008/09-sesongen, da United holdt 14 strake nuller i Premier League på rad.

Powered by Labrador CMS