Preview: United v Wigan

Wigan har aldri tatt poeng mot de Røde mesterne.

Publisert Sist oppdatert

Måtte de heller ikke gjøre det i kveld. Siden skadelisten stadig krymper, bør Sir Alex Fergusons mannskap klare å avslutte juleprogrammet med full pott.

Kampen mot Hull tredje juledag var verken imponerende eller spesielt overbevisende, men da handlet det meste om å finne tilbake til vinnerformelen. Med tre innkasserte poeng på KC Stadium, bør det ha sprøytet inn kjærkommen selvtillit i spillernes kropper. Og selvtillit kan være greit å ha med seg når Manchester United skal begi seg ut på et kampprogram som mildt sagt er hektisk de neste ukene.

Wigan

Wigan er en motstander som tidligere alltid har betydd tre poeng for United. I løpet av ni ligamøter har mesterne sikret full pott og funnet veien til nettmaskene 26 ganger, og i tillegg knust de blåhvite 4-0 i Ligacupfinalen i 2006 i Cardiff.

Vi er imidlertid smertelig klare over at tidligere statistikk betyr lite når de to Greater Manchester-lagene møtes til dyst på Old Trafford i kveld. Wigan har også vist denne sesongen at de er kapable til å slå alle på en god dag. I høst har både ligaleder Chelsea og Aston Villa måttet kapitulere i møter med de blåhvite.

Roberto Martinez' mannskap har som ventet plassert seg i bunnsjiktet i Premier League, og den tidligere Swansea-sjefen trenger poeng for å minske frykten for å ramle under nedrykkstreken. Wigan innehar 15.plassen på tabellen, men det er bare ett fattig poeng ned til Bolton og Hull som foreløpig ligger an til å få spille i Championship neste sesong.

Wigan har vist seg å være uberegnelige og ujevne i prestasjonene. Som nevnt har de beseiret noen av storlagene høyere opp på tabellen, men de klarte også det kunststykket å tape 9-1 for Tottenham på White Hart Lane.

Skadesituasjonen

Mohamed Diame er den eneste spilleren som får behandling av Wigans helsepersonell. Midtbanemannen sliter med en kneskade, og spiller definitivt ikke i kveld.

FORMEN – 5 siste

Dato

Motstander

Turn.

H/B

Res.

26. des.

Blackburn

PL

H

1-1

16. des.

Liverpool

PL

B

1-2

12. des.

Stoke

PL

B

2-2

5. des.

Birmingham

PL

H

2-3

28. nov.

Sunderland

PL

H

1-0

United

Ligamesterne kom tilbake på vinnersporet mot Hull etter den ynkelige forestillingen på Craven Cottage før julefeiringen startet. Til tross for at tre poeng ble sikret sist, var det likevel en del ting som ikke stemte helt for Manchester United. Nå ser de verste skadeproblemene ut til å være over, og mot Hull fikk vi for første gang på en stund oppleve en backfirer med bare forsvarsspillere. Siden Chelsea slo Fulham for to dager siden, bør londonernes forsprang krympes til to poeng.

Både Anderson og Paul Scholes returnerer fra skader, og få vil bli overrasket om at det blir flere utskiftninger på midtbanen. I tillegg må Sir Alex Ferguson ha Leeds-kampen 3. januar i bakhodet når han plukker ut kveldens startellever.Skulle Fergie gjøre endringer på laget, vil det bli 99. kamp på rad manageren ikke stiller med den samme startelleveren fra oppgjøret i forveien.

Skadesituasjonen

Edwin van der Sar, Jonny Evans, John O'Shea, Rio Ferdinand, Nani og Owen Hargreaves er alle indisponible til kveldens oppgjør.

P.S! Skulle Patrice Evra, Wayne Rooney eller Nemanja Vidic pådra seg et gult kort mot Wigan, vil de få sitt femte for sesongen, som medfører at de må sone èn kamps karantene.

FORMEN – 5 siste

Dato

Motstander

Turn.

H/B

Res.

27. des.

Hull

PL

B

3-1

19. des.

Fulham

PL

B

0-3

15. des.

Wolverhampton

PL

H

3-0

12. des.

Aston Villa

PL

H

0-1

8. des.

Wolfsburg

CL

B

3-1

Uniteds PL-møter med Wigan på Old Trafford:

Sesong

Res.

Målscorere

2008/09

1-0

Rooney

2007/08

4-0

Ronaldo 2, Tevez, Rooney

2006/07

3-1

Ronaldo 2, Solskjær

2005/06

4-0

Rooney 2, Ferdinand, Van Nistelrooy (str.)

Fullstendig ligastatistikk mot Wigan:

Kamper

Hjemme

Borte

Totalt

Spilt

V

U

T

Mål

V

U

T

Mål

V

U

T

Mål

9

4

0

0

12-1

5

0

0

14-3

9

0

0

26-4

Største seier:

22. aug. 2009, på DW Stadium

Wigan 0 – United 5

Målscorere: Rooney (2), Berbatov, Owen, Nani

Største nederlag:

Ingen

Milepæler:

  • Paul Scholes mangler ett mål på å nå 100 Premier League-scoringer

Dommeren

Lee Mason dømmer Manchester United for andre gang denne sesongen. Pipeblåseren ledet ligaåpningen på Old Trafford mot Birmingham i august, og har siden vist at han ikke er redd for å straffe spillere hardt dersom de etter hans mening trår over streken. Kveldens kamp blir Masons 12. i Premier League denne høsten, men han har allerede rukket å sende fire mann til tidlig dusj! Han har også delt ut 31 gule, og står således med et gjennomsnitt på i underkant av tre kort per kamp.

LIVE-OPPDATERING/SCORINGSVARSEL

Om du ikke skulle ha anledning til å få kampen med deg, kan du alternativt følge vår LIVE-oppdatering på united.no – eller få scoringsvarsel tilsendt på SMS. Dersom du ikke allerede abonnerer på sistnevnte tjeneste, kan du sende meldingen UNITED til 2252, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og en kort pause- og sluttrapport.

Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kr. 1,- per melding.

Avmelding

Dersom du skulle ønske å melde deg av sms-tjenesten, må du sende meldingen UNITED STOPP til 2252.

Powered by Labrador CMS