Preview United – West Bromwich

Overraskelseslaget West Bromwich gjester Old Trafford i en kamp United må vinne.

Publisert Sist oppdatert

Forrige sesongs andreplass i Premier League mot forrige sesongs andreplass i Championship. På papiret virker det som lett kamp, men er det én ting United-fansen har lært denne sesongen er det at man ikke kan ta noen seire for gitt. Mot Sunderland snublet de Røde igjen og Chelsea har allerede fått en luke på fem poeng, og hvis Sir Alex Fergusons menn taper flere poeng denne runden kan det allerede se mørkt ut med tanke på ligatittelen.

West Bromwich Albion

West Bromwich har overrasket og ligger på sjetteplass etter sju runder. Etter å tapt stort mot Chelsea i åpningsrunden har de imponert og blant annet slått Arsenal 3-2 på bortebane, mens Tottenham ble holdt til 1-1 på The Hawthorns. Til nå står Birmingham-laget med tre seire, to uavgjort og to tap, og med seier i lørdagens kamp vil de faktisk gå forbi United!

Uniteds forsvar må først og fremst stoppe Peter Odemwingie. Spissen, som kom til West Brom i sommer, har scoret tre mål på seks ligakamper og er klubbens toppscorer. Odemwingie er derimot regnet som usikker og må kanskje stå over på grunn av skade. Ser man bort i fra ligaåpningen har Albion også vært gode bakover og har sluppet inn seks mål de siste seks kampene. Til sammenlikning har United plukket ut ballen fra eget nett ni ganger i løpet av de samme rundene.

Skadesituasjonen

Nevnte Odemwingie og Jerome Thomas er begge usikre og en avgjørelse vil bli tatt i løpet av fredag. Ishmael Miller er også tvilsom, mens Marek Cech må stå over.

Formen – siste 5

Dato

Motstander

H/B

Turn.

Res.

11. sept

Tottenham

H

PL

1-1

18. sept

Birmingham

H

PL

3-1

22. sept

Manchester City

H

LC

2-1

25. sept

Arsenal

B

PL

3-2

2. okt

Bolton

H

PL

1-1

United

Selv om United har hatt sine problemer denne sesongen har de vært gode på Old Trafford og står med full pott og 9-2 i målforskjell hjemme. At landskampene nå spilles tirsdager i stedet for onsdager hjelper også United, som trenger en seier etter to strake uavgjortresultater.

Det blir også spennende å se om Wayne Rooney blir å finne i startelleveren. Engelske medier spekulerer i at spissen vil få føle Sir Alex Fergusons vrede etter kommentarene om at han ikke har vært ankelskadet.

Uavhengig av om Rooney spiller eller ikke blir Dimitar Berbatov sannsynligvis Uniteds viktigste brikke offensivt. Bulgarieren har vært i god form denne sesongen og forhåpentligvis tegner han seg på scoringslisten igjen lørdag.

Skadesituasjonen

Antonio Valencia er ute, mens Ji-Sung Park er tvilsom. Det positive er at Owen Hargreaves kan få spilletid etter lang tids skadeavbrekk.

Formen – siste 5

Dato

Motstander

H/B

Turn.

Res.

19. sept

Liverpool

H

PL

3-2

22. sept

Scunthorpe

B

LC

5-2

26. sept

Bolton

B

PL

2-2

29. sept

Valencia

B

CL

1-0

2. okt

Sunderland

B

PL

0-0

Dommeren

I løpet av sine tre sesonger i Premier League har Mike Jones bare dømt United én gang tidligere, i 3-0-seieren mot Fulham forrige sesong. Denne sesongen har han tatt frem det røde kortet én gang. Det ble gitt til Blackpool-forsvarer Ian Evatt i 6-0-tapet mot Arsenal.

LIVE-OPPDATERING/SCORINGSVARSEL

Om du ikke skulle ha anledning til å få sett kampen, kan redningen bli vår ypperlige live-tekstoppdatering på united.no – eller SMS-varsling:

Dersom du ikke allerede abonnerer på sistnevnte tjeneste, kan du sende meldingen UNITED til 2229, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og en kort pause- og sluttrapport.

Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kun kr. 1,- per melding.

Avmelding

Dersom du skulle ønske å melde deg av SMS-tjenesten, må du sende meldingen UNITED STOPP til 2229.

Powered by Labrador CMS