Preview United – Milan

Fotballpressen verden over har kamera rettet mot David Beckhams retur til Old Trafford. Sir Alex derimot har et annet fokus: Avansement!

Publisert Sist oppdatert

David Beckham får garantert en varm velkomst av United-fansen i kveld. Som seg hør og bør. Det er derimot slett ikke sikkert at Becks er med fra start. AC Milan-spilleren, som er utlånt fra LA Galaxy, har nemlig ikke startet en kamp siden han spilte kampen hvor United vant 3-2.

United er videre med uavgjort, men Sir Alex har gjort det helt klart at laget ikke kommer til å ligge bakpå for å prøve å få avansement via den trygge ruten.

– Vi er ikke spesielt fae til å forsvare en ledelse, sier han.

På tirsdagens pressekonferanse ble Wayne Rooney heldigvis erklært skadefri av Uniteds manager. Det trengte vi, for smørbrødlisten med skader er lang nok som den er. Ryan Giggs, Anderson, Michael Owen, Wes Brown, Owen Hargreaves, John O'Shea og Federico Macheda er alle skadet. Jonny Evans er usikker, mens Michael Carrick er suspendert.

Med Wesley ute, blir det rutinen til Gary Neville eller farten og entusiasmen til Rafael på høyreback. Nemanja Vidic og Rio Ferdinand spilte sammen i midtforsvaret i 1-0-seieren over Wolverhampton. Det var første gang siden 25. oktober at vi hadde våre to beste stoppere sammen samtidig. Carrick har startet syv av de åtte seneste kampene, men er altså suspendert i kveld. Med såpass mange skadet, er ikke valgmulighetene mange. Paul Scholes og Darren Fletcher vil være et naturlig valg, eventuelt med Darron Gibson i en bred midtbane.

Sir Alex valgte nettopp en bred midtbane i Milano, noe som fungerte bra. Derimot har United kjørt 4-4-2 i tre av de fire seneste kampene, men vi var tilbake med en bred midtbane (fra start) mot Wolves.

Uansett formasjon har Unied-sjefen sagt at det ikke kommer på tale å "sitte bakpå" etter å ha vunnet 3-2 på San Siro. Det passer bare ikke Manchester United.

– Vi bør ikke la oss narre av resultatet i første kamp, og tro at vi er videre. Jeg synes ikke vi er spesielt fae til å forsvare en ledelse. Vi må spille vårt naturlige spill, og det inkluderer å angripe.

Rooney er meldt kampklar. Uniteds nummer 10 har vært i kanonform. I Ligacupfinalen spilte han bare en drøy omgang, men rakk likevel å score seiersmålet 2-1. Rooney står før kveldens kamp med fantastiske 12 mål på de seneste 8+1 kampene. Inkludert her er de to målene han scoret mot Milan i første åttendelsfinale.

Første kamp i England etter 3-2-seieren i Milano, endte med 1-3-tap for Everton på Merseyside. Deretter har imidlertid kurven pekt oppover, med 3-0 over West Ham på Old Trafford, 2-1 over Aston Villa på Wembley, og senest 1-0 i Wolverhampton. På de ti seneste kampene, uansett turnering, har United småpene åtte seirer, en uavgjort og ett tap.

Foruten det sportslige, har det vært store presseoppslag om den planlagte demonstrasjonen mot Glazer før kveldens kamp. Sir Alex har ingen tro på at supporterne boikotter kampen, og tipper at fansen vil fungere den tolvte mann i kveld.

– Old Trafford kommer til å rocke. Jeg er sikker på at supporterne, enten de kler seg i rødt eller i gult og grønt, kommer til å stå samlet for å få oss trygt videre.

United forsøker nå å komme til sin tredje strake Champions League-finale. Vi har gått til topps i 1968, 1999 og 2008, og i fjor tapte vi for Barcelona i finalen.

FORMEN – 5 siste

Dato

Motstander

Turn.

H/B

Res.

6. mars

Wolverhampton

PL

B

1-0

28. feb.

Aston Villa

LC

*)

2-1

23. feb.

West Ham

PL

H

3-0

20. feb.

Everton

PL

B

1-3

16. feb.

AC Milan

CL

B

3-2

V: 4

U: 0

T: 1

Mål: 10-6

*) Spilt på Wembley

Champions League – gruppespillet

Motstander

H/B

Res.

Målscorer

Besiktas

B

1-0

Scholes

Wolfsburg

H

2-1

Giggs, Carrick

CSKA Moskva

B

1-0

Valencia

CSKA Moskva

H

3-3

Owen, Scholes, Valencia

Besiktas

H

0-1

Wolfsburg

B

3-1

Owen 3

V: 4

U: 1

T: 1

Mål: 10-6

P: 13

AC Milans trener Leonardo fikk det naturlige spørsmålet av pressen: – Vil David Beckham starte kampen?

Lenoardo hoppet imidlertid elegant til side for det direkte spørsmålet.

– For David blir det selvsagt veldig spesielt, med tanke på hans fortid i Manchester United. Da vi så trekningen visste vi at det ville bli en utrolig situasjon for ham, men sånn jeg kjenner David vil han takle det fint. Uavhengig av det, er David veldig viktig for troppen.

En som trolig starter kampen er Ronaldinho. Spilleren som vant Gullballen i 2005 har fått en ny vår hos "Rossoneri", dit han kom sommeren 2008.

– Det blir vanskelig, men ingenting er umulig. Jeg tror det blir en "beautiful" kamp, sier 29-åringen som vant Champions League med Barceona i 2006.

Clarence Seedorf, en spiller Sir Alex åpent har sagt at han frykter, spilte bare de siste 18 minuttene i første møte. Han rakk likevel å score Milans 2-3-reduering helt på tampen, og få blir overrasket om han er med fra start i kveld.

Spissen Pato ble skadet da Milan slo Atalanta 3-1 28. februar, men har ristet av seg skaden og er trolig med fra start. De rød/sorte har med en tropp på 23 spillere.

Keepere: Abbiati, Dida, Roma.

Forsvar: Abate, Antonini, Bonera, Favalli, Jankulovski, Nesta, Thiago, Zilva, Zambrotta.

Midtbane: Ambrosini, Beckham, Flamini, Gattuso, Pirlo, Seedorf.

Angrep: Borriello, Huntelaar, Inzaghi, Pato, Ronaldinho,

Kaladze og Oddo er de eneste som mangler, men de to forsvarerne har vært ute en stund med skader.

Etter tapet for United, har Milan vunnet tre strake kamper (Bari, Fiorentina og Atalanta), før det ble 0-0 borte mot Roma sist helg. Ja, tapet for United er Milans eneste på de åtte seneste kampene, der tre er endt uavgjort. I Serie A ligger Milan som nummer to, kun fire poeng etter rivalen Internazionale.

AC Milan har en lang og stolt tradisjon i Champions League/Europacupen for Serievinnere. Bare Real Madrid (med ni) har vunnet flere titler enn Milans syv. 1963, 1969, 1989, 1990, 1994, 2003 (på Old Trafford) og senest i 2007 er årene hvor Milan har gått til topps, og i tillegg har klubben vært tapende finalist fire ganger.

FORMEN – 5 siste

Dato

Motstander

Turn.

H/B

Res.

6. mar.

Roma

Serie A

B

0-0

28. feb.

Atalanta

Serie A

H

3-1

24. feb.

Fiorentina

Serie A

B

2-1

21. feb.

Bari

Serie A

B

2-0

16. feb.

Manchester U

CL

H

2-3

V: 3

U:1

T: 1

Mål: 9-5

Champions League – gruppespillet

Motstander

H/B

Res.

Målscorere

Marseille

B

2-1

Inzaghi 2

Zürich

H

0-1

Real Madrid

B

3-2

Pato 2, Pirlo

Real Madrid

H

1-1

Ronaldinho

Marseille

H

1-1

Borriello

Zürich

B

1-1

Ronaldinho

V: 2

U: 3

T: 1

Mål: 8-7

P: 9

INNBYRDES OPPGJØR

Vi krysser fingrene for at det blir femte gangen gildt for United mot Milan. De fire tidligere gangene klubbene har møtt hverandre, har United gått ut etter to møter. 1958, 1969, 2005 og 2007 har Milan gått videre på Uniteds bekostning. Hvis vi imidlertid velger å se kun på Old Trafford-møter mot Milan, er det ikke så galt. 2-1 i 1958, 1-0 i 1969, 0-1 i 2005 og 3-2 i 2007.

Vi tar gjerne en ny 3-2-seier…

(United nevnt først):

Sesong

Turn.

Runde

H/B

Res.

Målscorere

2009/10

CL

1/8

H

?

B

3-2

Rooney 2, Scholes

2006/07

CL

SF

B

0-3

H

3-2

Rooney 2, Ronaldo

2004/05

CL

1/8

B

0-1

H

0-1

1968/69

EC

SF

H

1-0

Charlton

B

0-2

1957/58

EC

SF

B

0-4

H

2-1

E.Taylor (str.), Viollet

Dommeren

Vi får virkelig ikke håpe at Massimo Busacca er et dårlig omen for United. Dommeren fra Sveits var nemlig, som mange sikkert husker, mannen som dømte Champions League-finalen mot Barcelona i fjor. Han dømte også da United slo Porto 1-0 borte, og dermed ble klare for semifinalen 2009. Denne sesongen har han ikke dømt United, og han har heller ikke dømt Milan.

TV

Kampen begynner 20.45, skandinavisk tid. Hvis du ikke er blant de veldig heldige som har billett til Old Trafford i kveld, så forsøk å finn en TV som tar inn Viasat4, Viasat Fotboll, Viasat Sport HD eller 3+. En annen mulighet er å streame kampen på Viasat On Demand. Det koster kr 99,-, men kampen inngår også i Sportspakken til kr 199,- per måned (alle CL-kampene på nett).

Et glimrende alternativ til alt dette er imidlertid live-oppdateringen her på united.no:

LIVE-OPPDATERING/SCORINGSVARSEL

Om du ikke skulle ha anledning til å få sett kampen, kan du alternativt følge vår LIVE-oppdatering på united.no – eller få scoringsvarsel tilsendt på SMS. Dersom du ikke allerede abonnerer på sistnevnte tjeneste, kan du sende meldingen UNITED til 2229, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og en kort pause- og sluttrapport.

Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kr. 1,- per melding.

Avmelding

Dersom du skulle ønske å melde deg av sms-tjenesten, må du sende meldingen UNITED STOPP til 2229.

Powered by Labrador CMS