Skaderammede FA-cuplag

Både United og Tottenham vil mangle opptil flere av sine nøkkelspillere når lagene lørdag kveld løper ut på Old Trafford til 4. rundeoppgjør i FA-cupen.OPPDATERT 24/1.

Publisert Sist oppdatert

Den senere tids harde kampprogram har tæret hardt på begge klubbene og gitt de respektive managerne, Sir Alex og Harry Redknapp massevis av hodebry foran lørdagens cupoppgjør. Ja, Redknapp har til og med gått så langt som til å si at han allerede har gitt opp og derfor vil stille med et så svakt lag som overhodet mulig. Det tar vi ikke bare med en spiseskje salt, men med en hel spade.

Oppturen over for Spurs?

I tillegg til skader sliter Tottenham, i motsetning til United, også med selvtilliten. Til tross for at klubben på onsdag tjente opp retten til å møte United til Ligacupfinale på Wembley den 1. mars, ser den mye omtalte «Harry-effekten» ut til å ha lagt seg.

Manager Harry Redknapp fikk en umiddelbar positiv innvirkning på lagets spill og resultater etter at han i slutten av oktober ble hentet fra Portsmouth for å erstatte den sparkede spanjolen Juande Ramos. De tolv første kampene resulterte i ni seire, én uavgjort (attpå til 4-4 mot erkerival Arsenal på Emirates) og bare to nederlag. Spurs-leiren kunne igjen vandre rundt i London-gatene med hevede hoder og glede seg over en ny og positiv ånd over White Hart Lane. Den dystre Ramos-epoken var historie, og med ‘Arry som ledestjerne og muntrasjonsråd på treningene, syntes Tottenham endelig å være tilbake og i ferd med å reise seg til gamle høyder.

Men, dessverre for dobbeltvinnerne fra 1961, skulle ikke oppturen vare særlig mye lenger. På et par unntak nær, har laget nå stampet i motbakke siden begynnelsen av desember. Før sist helgs uavgjortresultat mot Portsmouth, lå Spurs helt sist i Premier League etter en serie med svake resultater.

Eneste trøst i tilværelsen har vært seieren over Wigan i FA-cupens 3. runde og det nevnte avansementet til Ligacupfinalen. Onsdagens avgjørende kamp mot Burnley holdt imidlertid på å ende i forferdelse, for til tross for 4-1-ledelse fra det første oppgjøret, ble finaleplassen først sikret idet det gjensto tre fattige minutter av 2. ekstraomgang på Turf Moor. At det endte godt til slutt, skjuler likevel ikke det faktum at Tottenham gjorde en elendig forestilling. En fra før av frynsete selvtillit fikk derfor ingen hardt tiltrengt «boost» foran lørdagens cupkamp på Old Trafford.

Se opp for

Den storvoktste russeren Roman Pavlyuchenko har begynt å finne seg til rette i Spurs-angrepet etter augustovergangen fra Spartak Moskva. Han har totalt scoret elleve ganger i den hvite trøyen, senest det viktige første reduseringsmålet mot Burnley på onsdag. Men Tottenham har flere potensielle målscorere i troppen. Dersom han spiller, vil Jermaine Defoe være en mann å se opp for. Klubbens toppscorer Darren Bent (12 mål) er skadet, mens Fraizer Campbell ikke er spilleberettiget, som en konsekvens av at han er utlånt fra nettopp United..

Skadesituasjonen

Tottenham må klare seg uten keeper Heurelho Gomes, forsvarsspillerne Ledley King og Vedran Corluka, midtbanespillerne Jermaine Jenas, Jamie O’Hara og Aaron Lennon, samt spissen Darren Bent. I tillegg til disse syv, stilles det spørsmålstegn bak forsvarsspillerne Jonathan Woodgate og Michael Dawson, samt kantspilleren Luca Modric.

Tottenhams 5 siste

Dato

Motstander

Turn.

H/B

Res.

21. jan.

Burnley

LC

B

2-3

18. jan.

Portsmouth

PL

H

1-1

11. jan.

Wigan

PL

B

0-1

6. jan.

Burnley

LC

H

4-1

2. jan.

Wigan

FAC

H

3-1

Formen er god

Kanskje ikke først og fremst spillemessig, men resultatmessig er United som vi vet inne i en meget god periode. Laget klatret sist helg til topps på Premier League-tabellen for første gang i 2008/09, og fulgte tirsdag kveld opp med å spille seg til Wembley ved å sette Derby på plass i ligacupens semifinale. Riktignok måtte verdensmesterne nøye seg med 4-3-seier sammenlagt over Midlands-klubben fra Championship, men etter 3-0-ledelse til pause var det i praksis aldri tvil om hvor finalebillettene ville havne.

Skadekrise

Men dessverre måtte laget betale en høy pris for avansementet. Skader på flere av spillerne kom på toppen av en allerede lang skadeliste, og kastet langet skygger over seiersfesten.

Nå disponerer Sir Alex Ferguson & co. riktignok en stor og bred stall, men det er likevel grenser for hvor mange nøkkelspillere en kan ha ute på samme tid uten at det går ut over prestasjonene.

Særlig forsvaret må betegnes som sårbart etter å ha mistet fem spillere. Rafael da Silva (strekk), Wes Brown (ankel), Rio Ferdinand (rygg), Jonny Evans (ankel) og Patrice Evra (fot), er alle ute. I tillegg er Ji-sung Park (strekk), Nani (lyske), Anderson (ankel) og Wayne Rooney (strekk) utilgjengelig for kortere eller lengre tid. Og da har vi ikke engang nevnt Owen Hargreaves, som i forrige uke gjennomgikk operasjon nr. 2 på sitt trøblete kne, og først vil være tilbake til neste sesong.

Se også: SAFs skadeoppdatering

Men skadeproblemene til tross; United går selvfølgelig inn for å sette Tottenham på plass. I så fall blir det for andre år på rad, ettersom de to klubbene møttes i samme runde og på nøyaktig samme sted også for et år siden. Den gang vant rødtrøyene 3-1, etter to scoringer av Cristiano Ronaldo og ett av Carlos Tevez. De to er skadefrie og kan komme til å spille nøkkelroller også denne gang.

Troppen

Van der Sar, Foster, Kuszczak, Neville, Vidic, Chester, O’Shea, Fabio da Silva, Richard Eckersley, Ronaldo, Carrick, Fletcher, Gibson, Possebon, Scholes, Giggs, Tosic, Tevez, Berbatov, Welbeck

Uniteds 5 siste

Dato

Motstander

Turn.

H/B

Res.

20. jan.

Derby

LC

H

4-2

17. jan.

Bolton

PL

B

1-0

14. jan.

Wigan

PL

H

1-0

11. jan.

Chelsea

PL

H

3-0

7. jan.

Derby

LC

B

0-1

OBS 1

En eventuell omkamp vil bli spilt på White Hart Lane onsdag den 4. februar klokken 21.00. I så fall vil Premier League-oppgjøret mot Everton på Old Trafford mandag 2. februar, bli flyttet frem til lørdag 31. januar.

OBS 2

United – Tottenham blir vist på Viasat Sport (N), Viasat Football (S) og TV2 Sport (DK). Men, vi gjør oppmerksom på at den også vil bli overført på web-tv, gjennom ViasatOnDemand, til en pris av NOK 49.

Klubbenes tidligere FA-cupmøter

Sesong

Runde

H/B/N

Res.

Målscorere

2007/08

4.

H

3-1

Ronaldo 2, Tevez

1996/97

3.

H

2-0

Scholes, Beckham

1979/80

3.

B

1-1

McIlroy (str.)

3. omk.

H

0-1

1978/79

6.

B

1-1

Thomas

6. omk.

H

2-0

Jordan, McIlroy

1967/68

3.

H

2-2

Best, Charlton

3. omk.

B

0-1

1961/62

SF

N *)

1-3

Herd

1925/26

4.

B

2-2

Spence, Thomas

4. omk.

H

2-0

Rennox, Spence

1922/23

2.

B

0-4

1898/99

1.

B

1-1

Cassidy

1. omk.

H

3-5

Bryant 3

*) Spilt på Hillsborough, Sheffield

Powered by Labrador CMS