Revansjens time er kommet

PREVIEW: Wigan var et av lagene United snublet mot i sesonginnspurten i vår. Lørdag ettermiddag møtes de igjen på Old Trafford.

Publisert Sist oppdatert

United hadde åtte poengs forsprang på Manchester City og lå i rute til å vinne seriemesterskap nummer 20. 0-1-tapet på DW Stadium ble imidlertid starten på en svak periode hvor klubben tok kun fire poeng på like mange kamper.

Vips var forspranget spist opp av byrivalene, og resten er unødvendig å gjenfortelle.

Nå venter Wigan for første gang siden den triste midtukekvelden i april, et lag United egentlig har stålkontroll på. På de 13 foregående oppgjørene før den seneste kampen hadde De røde djevlene vunnet samtlige og scoret pene 42 mål.

Nye nøkkelspillere friskmeldte

Tapet i serieåpningen er glemt. United har reist seg, i alle fall poengmessig. Selv om ikke spillet sitter helt enda har de to siste kampene endt med seier, selv om det ikke var uten dramatikk. Mot Southampton trengte de hjelp av en ny, nederlandsk frelser for å få med seg alle poengene hjem i bagasjen. Overtidsmålet til Robin van Persie fullførte hans hat-trick og 100. Premier League-mål – og ikke minst comebacket i 3-2-seieren.

Faktisk har Sir Alex Fergusons mannskap havnet i underlege i samtlige kamper denne sesongen. Både mot Fulham og Southampton tok motstanderen en tidlig ledelse, men United levde til slutt opp til favorittstempelet i begge kampene.

Det har vært mye rykter på skadefronten i landslagspausen etter at både Shinji Kagawa og van Persie pådro seg smeller. Heldigvis bekreftet Sir Alex Ferguson på fredagens pressekonferanse at begge er friskmeldte og klare til dyst. Enda mer gledelige nyheter er det kanskje at Darren Fletcher endelig er tilbake igjen. Skotten har spilt et par kamper for reservelaget denne sesongen, og skal nå bli med i troppen lørdag.

Dermed er det kun stopperduoen Phil Jones (ute i 8-10 uker) og Chris Smalling (tilbake i trening i løpet av en måned), samt Wayne Rooney (som kanskje returnerer allerede mot Galatasaray onsdag) som er på skadelista blant førstelagsspillere. Alex Büttner skadet seg under reservelagskampen mandag, men omfanget av den er fortsatt ikke kjent.

Se opp for Wigan

Trodde du at Wigan først startet for fullt i mars/april når nedrykksspøkelset allerede hadde rukket å gå igjen i gangene på DW Stadium? Det er i alle fall ikke tilfellet denne sesongen. Fire poeng på de tre første kampene er ingen voldsom poengfangst for Latics, men ser man litt bak resultatene har Roberto Martinez’ mannskap startet sterkt.

I serieåpningen var de fullt på høyde med Chelsea i 80 minutter, og hadde de ikke sluppet inn to mål i løpet av de første sju kunne de fått med seg mer fra den kampen. Etter det fulgte en sterk borteseier mot et Southampton-lag som allerede har rukket å ha både City og United i knestående uten å få noe ut av kampen. For to uker siden endte det med en poengdeling mot Stoke, noe som gjør at Wigan i øyeblikket innehar en plass på øvre halvdel av tabellen.

På skadefronten er det ikke mange problemer hos Martínez, men de har et par tvilsomme spillere. Jean Beausejour måtte ut i første omgang mot Stoke, mens Antolin Alcaraz pådro seg en lyskeskade under et landslagsoppdrag i midtuka. Begge skal gjennom sene tester for å finne ut om de er klare for kamp.

Milepæler

  • Dette blir Sir Alex Fergusons 500. hjemmekamp i ligasammenheng som United-manager.

  • Paul Scholes kan spille sin 700. kamp for klubben.

  • Rio Ferdinand kan spille sin 400. kamp for klubben.

  • Ryan Giggs kan bli den første spilleren til å passere 600 ligakamper.

LIVE-OPPDATERING/SCORINGSVARSEL

Om du ikke skulle ha mulighet til å få med deg overføringen av kampen, kan du alternativt følge vår LIVE-oppdatering på united.no – eller få scoringsvarsel tilsendt på SMS. Dersom du ikke allerede abonnerer på sistnevnte tjeneste, kan du sende meldingen UNITED til 2229, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og i tillegg en kort pause- og sluttrapport.

Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kr. 1,- per melding.

Avmelding

Dersom du skulle ønske å melde deg av SMS-tjenesten, må du sende meldingen UNITED STOPP til 2229.

Powered by Labrador CMS