Mer julejubel?

2. juledag er det duket for lokaloppgjør på Old Trafford. Da dukker Lancashire-nabo Wigan Athletic opp i Sir Matt Busby Way, i håp om å få satt en stopper for en lite flatterende trend.

Publisert Sist oppdatert

For enhver tilhenger av de blåhvite fra DW, er klubbens merittliste fra tidligere oppgjør mot United som hentet direkte ut av en skrekkroman. Uhyggelig lesning.

De harde fakta viser nemlig svart på hvitt at Wigan, på de tolv ligakampene de har utkjempet mot rødtrøyene siden opprykket i 2005, ikke har maktet å få med seg ett eneste poeng!
Wigan 0 – United 36. Målforskjell: Wigan 4 – United 37.
Utrolig, men sant.
I løpet av samme periode endte for sikkerhets skyld et 13. møte mellom klubbene – Ligacupfinalen i 2006 – med 4-0 til mandagens hjemmelag.

Ikke rart da om Wigan setter all sin lit til at julenissen ikke setter seg fast i skorsteinen når de nå skal gjøre et nytt forsøk på å lokke sine Røde motstandere i fellen.

Positiv formutvikling

I så måte står klubben kanskje bedre rustet enn noensinne. Riktignok har de ikke klart å sette fyr på Premier League i høst, de befinner seg tross alt tredje sist på tabellen, men de siste ukers resultater må uansett ha gitt laget en god porsjon selvtillit. Og nettopp selvtillit er da også en av hovedingrediensene i enhver motstanders suksessoppskrift foran et besøk til Drømmenes teater.

0-4-smellen fra hjemmemøtet med Arsenal i begynnelsen av måneden, synes å være glemt og ferdigfordøyet. Siden den gang har laget nemlig kommet seg igjennom ytterligere tre kamper uten ytterligere baksmeller. Oppsvinget startet for alvor med 2-1-seieren over West Bromwich på The Hawthorns, og siden har det fortsatt med velfortjente poengdelinger mot Chelsea (1-1) og Liverpool (0-0) hjemme på DW Stadium. Og nå håper klubben å bygge videre på disse resultatene mot selveste den regjerende ligamester.

Manager Roberto Martinez vet imidlertid at laget hans i så fall må legge til side alle tanker på tidligere møter.

– Vi må opptre helt uten frykt, samtidig som vi må prøve å overvinne den mentale sperren vi har opparbeidet oss mot Manchester United, sier han til Wigans hjemmeside. Han kan glede seg over å kunne gå til kampen med tilnærmet skadefritt mannskap, selv om han må klare seg uten hamstringskadde Emmerson Boyce.

Formen – 6 siste

Dato

Motstander

Turn.

H/B

Res.

21. des.

Liverpool

PL

H

0-0

17. des.

Chelsea

PL

H

1-1

10. des.

WBA

PL

B

2-1

3. des.

Arsenal

PL

H

0-4

26. nov.

Sunderland

PL

B

2-1

19. nov.

Blackburn

PL

H

3-3

V:2

U: 3

T: 1

Mål: 8-10

Fortsetter fremmarsjen?

Tabelltoer United har vist fryktinngytende form siden den forsmedelige Champions League-exiten tidligere i måneden. I tur og orden har Wolverhampton, Queens Park Rangers og Fulham blitt liggende igjen på slagmarken som ofre for scoringshungrige Røde djevler, og nå står altså Wigan for tur. Et Wigan som er vant med slaktofferrollen i disse oppgjørene. Det betyr at United, en vanskelig skadesituasjon til tross, igjen må finne seg i å stille til kamp som ubestridte storfavoritter.

Heldigvis viser det seg at Phil Jones’ kjevebein slapp lettere unna møtet med Fulham-spiller Clint Dempseys albu enn det var grunn til å frykte. Røntgenfotografiene viste ingen tegn til brudd, og ifølge Sir Alex er onsdagens groggy 19-åring dermed klar for ny innsats allerede. Det er derimot ikke Ashley Young, mannen som kom inn fra benken som erstatter for skadde Jones på Craven Cottage. Senere i oppgjøret måtte han forlate banen med kneskade, noe som vil medføre spillefri i minst et par uker til.

Skadelisten for øvrig er nitrist lesning, med Tom Cleverley, Michael Owen, Fabio og Anderson alle ute, i tillegg til Nemanja Vidic og Darren Fletcher. Den nylig kneopererte serberen er bekreftet ute for resten av sesongen, og det er heller ingenting som tyder på at Fletcher vil være tilbake med det første.

Formen – 6 siste

Dato

Motstander

Turn.

H/B

Res.

21. des.

Fulham

PL

B

5-0

18. des.

QPR

PL

B

2-0

10. des.

Wolverhampton

PL

H

4-1

7. des.

Basel

CL

B

1-2

3. des.

Aston Villa

PL

B

1-0

30. nov.

Crystal P.

LC

H

1-2

V: 4

U: 0

T: 2

Mål: 14-5

Hjemmemøter med Wigan i Premier League

Sesong

Res.

Målscorere

2010/11

2-0

Evra, Chicharito

2009/10

5-0

Berbatov, Carrick, Rafael, Rooney, Valencia

2008/09

1-0

Rooney

2007/08

4-0

Ronaldo 2, Rooney, Tevez

2006/07

3-1

Ronaldo 2, Solskjær

2005/06

4-0

Rooney 2, Ferdinand, Van Nistelrooy

Dommeren

48 år gamle Phil Dowd fra Staffordshire har hittil i sesongen hatt fløyteansvar i 15 Premier League-oppgjør, hvorav ett involverte United. Det var i hjemmemøtet med Chelsea i september, en kamp som endte 3-1 i Rød favør. Samme mann var også i aksjon da Wigan spilte 0-0 mot Swansea i 2. ligarunde.Totalt denne høsten har Dowd delt ut 69 gule og ett rødt kort. Det gir et snitt på 4.66 kort per kamp.

LIVE-OPPDATERING/SCORINGSVARSEL

Om du ikke skulle ha mulighet til å få med deg overføringen av kampen, kan du alternativt følge vår LIVE-oppdatering på united.no – eller få scoringsvarsel tilsendt på SMS. Dersom du ikke allerede abonnerer på sistnevnte tjeneste, kan du sende meldingen UNITED til 2229, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og i tillegg en kort pause- og sluttrapport.

Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kr. 1,- per melding.

Avmelding

Dersom du skulle ønske å melde deg av SMS-tjenesten, må du sende meldingen UNITED STOPP til 2229.

TERMINLISTEN PÅ MOBIL

Ønsker du full kontroll på når United spiller? Her kan du laste ned terminlisten til din telefon.

Powered by Labrador CMS