En gylden mulighet

Etter tirsdagens 4-4-thriller på Anfield, er det om å gjøre for United å utnytte håndsrekningen fra Arsenal (les: Andrei Arshavin), når Portsmouth i kveld besøker Old Trafford.

Publisert Sist oppdatert

Det ene poenget Liverpool sikret seg mot Arsene Wengers mannskap førte dem, takket være bedre målforskjell enn United, til topps på Premier League-tabellen. I skrivende stund har imidlertid United spilt to kamper færre enn scouserne og vil, ved å forvalte sine muligheter på beste måte i kveld og i lørdagens hjemmemøte med Tottenham, ta et betydelig skritt mot ligatittelen. På papiret er altså oppgaven grei. I praksis derimot, vet vi at det ikke bestandig er like enkelt.

I faresonen

På denne tiden av året kan det ofte være vel så skummelt å stå overfor lag i nedrykksstriden som å møte rivaler i tabellnærheten. Og selv om vi egentlig ikke tror noe på at Portsmouth vil være blant de tre som til syvende og sist forsvinner til Championship, skal vi likevel være var for at de kun ligger seks poeng foran Middlesbrough på tredje sisteplass. Formen er heller ikke all verdens å snakke om, selv om helgens 1-0-seier over Bolton kom særdeles beleilig.

Det ble også tre poeng mot Everton for en måned siden, og selv om det var på hjemmebane hvor Pompey normalt er sterke, vet vi at de kan få med seg resultater fra nær sagt hvor som helst. Vi trenger ikke å gå mer enn 13 måneder tilbake i tid for å minne oss selv om at den regjerende FA-cupmester eliminerte United fra turneringen nettopp på Old Trafford.

Se opp for…

Spissen Peter Crouch er en naturlig mann å se opp for. Den 198 centimeter høye landslagsangriperen kan virke keitet i sin spillestil, men likefullt er han en fryktet avslutter. Hittil i sesongen har han funnet nettmaskene 16 ganger, 11 av dem i ligaen – prestasjoner som gjør ham kvalifisert til ekstra oppmerksomhet.

I motsatt ende av banen skal vi heller ikke glemme keeper David James. Han er enda eldre enn vår egen VdS, men henger, i likhet med den lange hollender, fortsatt med i svingene. Vi har ikke tall på alle de gangene den tidligere Watford-, Liverpool-, Villa-, West Ham- og Man. City-keeperen har brakt United-angripere til fortvilelse med feberredninger fra en annen planet enn vår egen.

Skadesituasjonen

Portsmouth må klare seg uten sin kroatiske midtbanespiller Nico Kranjcar, som i helgen pådro seg en leddbåndskade i ankelen. Samtidig råder det usikkerhet rundt den franske forsvareren Younes Kabouls strekkskade.

Troppen

Følger…

Portsmouths 5 siste

Dato

Motstander

Turn.

H/B

Res.

18. apr.

Bolton

PL

H

1-0

11. apr.

West Bromwich

PL

H

2-2

4. apr.

Hull

PL

B

0-0

21. mars

Everton

PL

H

2-1

14. mars

Middlesbrough

PL

B

1-1

Øyner vi en liten luke?

Manchester United står altså overfor muligheten til igjen å passere Liverpool i tabelltoppen, og attpåtil skaffe seg et forsprang på tre poeng ned til sin for øyeblikket hardeste utfordrer. Det betinger imidlertid tre nye poeng mot en motstander som har til gode å plukke med seg Premier League-poeng fra Old Trafford.

Skadesituasjonen

For første gang på veldig lenge befinner langtidsskadde Owen Hargreaves seg så å si alene på listen over utilgjengelige spillere. Wes Brown er sistemann som har karret seg ut av sykestuen, så selv om Michael Carricks vonde fot bidrar til visse bekymringer, står Sir Alex nå overfor et skikkelig luksusproblem.

Store endringer

Det er en situasjon manageren garantert vil bruke til å snu opp ned på laget i forhold til det han sendte utpå i søndagens FA-cupsemifinale på Wembley. For eksempel vil det overraske oss stort om ikke Edwin van der Sar, Cristiano Ronaldo og Wayne Rooney alle vil figurere i startoppstillingen etter helgens hvilepause. Også Darren Fletcher, som ikke har vært å se siden hjemmemøtet med Porto, vil være høyaktuell til en plass fra start. Det skulle ellers ikke forundre oss om midtstopperparet Rio Ferdinand og Nemanja Vidic er de eneste som er igjen fra laget som åpnet søndagens cupkamp.

Dersom han spiller…

…enten det blir fra start eller fra innbytterbenken, vil Paul Scholes nå 600 obligatoriske klubbkamper for Manchester United.

Troppen

(Foreløpig): Van der Sar, Foster, Kuszczak, Neville, Rafael, Brown, Ferdinand, Vidic, Evans, Evra, O'Shea, Ronaldo, Fletcher, Carrick, Scholes, Nani, Park, Giggs, Rooney, Tevez, Berbatov, Macheda

Uniteds 5 siste

Dato

Motstander

Turn.

H/B/N

Res.

19. apr.

Everton

FAC

N *)

0-0 (2-4 på str.

15. apr.

Porto

CL

B

1-0

11. apr.

Sunderland

PL

B

2-1

7. apr.

Porto

CL

H

2-2

5. apr.

Aston Villa

PL

H

3-2

Uniteds hjemmemøter med Portsmouth i Premier League

Sesong

Res.

Målscorere

2007/08

2-0

Ronaldo 2

2006/07

3-0

Saha (str.), Ronaldo, Vidic

2005/06

3-0

Scholes, Rooney, Van Nistelrooy

2004/05

2-1

Rooney 2

2003/04

3-0

Forlan, Ronaldo, Keane

Fullstendig ligastatistikk mot Portsmouth

Kamper

Hjemme

Borte

Totalt

Spilt

V

U

T

Mål

V

U

T

Mål

V

U

T

Mål

55

18

3

6

51-22

7

10

11

29-37

25

13

17

80-59

Dommeren

Peter Walton er en dommer som har evnen til å gjøre seg selv usynlig. Han er sjelden involvert i kontroverser, og klarer som regel å holde kortene på lommen. Med 3 røde og 55 gule på 21 opptredener, et snitt på 2.76, er han PLs nest "snilleste" dommer. Tidligere i sesongen har han dømt United to ganger, nemlig i 2-0-seieren over West Ham og 5-0 over Stoke. Vi satser på at alle ting virkelig viser seg å være tre.

Powered by Labrador CMS