Preview United – Arsenal

"Dagen før dagen" kan virkelig bli den store dagen. Uavgjort eller seier mot Arsenal betyr ligagull.

Publisert Sist oppdatert

Nå er vi i en sånn situasjon der alle vet forutsetningene. Vi er ett fattig poeng unna ligapokalen. Skjønt et lagt supporterliv har lært oss at det også på oppløpssiden kan skje mange ting i et maratonløp som ligasesongen er.

Men ett poeng mot enten Arsenal på Old Trafford 16. mai eller Hull borte 24. mai betyr ligagull for tredje året på rad til United. Det bør ikke være tema, men vi kan også bli ligamester selv med tap i de to siste kampene, men da er vi avhengig av at Liverpool avgir poeng mot WBA (b) eller Tottenham (h). Bare en advarende pekefinger: United har ikke for vane å avgjøre ligagullet foran eget publikum. Det er hele ti år siden det skjedde sist, og gangen før det var i 1965.

UNITED

Alt tyder dessverre på at Rio Ferdinand igjen må stå over grunnet skade. Han har slitt med rygg, lyske og ribbeinskader tidligere i sesongen, og nå er det lårstrekk som holder ham ute. Rio har gått glipp av sju av de tolv seneste kampene, men spilte begge semifinalene mot Arsenal i Champions League.

Jonny Evans er ikke hundre prosent frisk av sin lyskeskade, men allikevel trolig klar nok til å spille. Gary Neville har startet kun to av de seneste 23 kampene, mens en "squadspiller" som John O' Shea faktisk står med totalt 52 kamper denne sesongen. Darren Fletcher var ikke en gang på benken mot Wigan onsdag, men det er ingen overraskelse om skotten er tilbake fra start nå. Han spilte begge semifinalene mot Arsenal i Champions League. Som vi har skrevet før her på united.no, har Carlos Tevez, Wayne Rooney og Dimitar Berbatov kun startet to kamper sammen. Det er altså to av 59(!). De startet sammen i Berbas debut, mot Liverpool (b) 1-2, samt i 2-1-seieren i Sunderland. Foruten Ferdinand, er Owen Hargreaves og Wes Brown skadet.

Etter de to tapene i mars for Liverpool (h) og Fulham (b) har United spilt sju ligakamper, og vunnet samtlige. Hjemmestatistikken vår i Premier League er bra. Bare i ligaåpningen mot Newcastle (1-1) og mot Liverpool (1-4) i mars har United avgitt poeng så langt.

FORMEN – 5 siste

Dato

Motstander

Turn.

H/B

Res.

13. mai

Wigan

PL

B

2-1

10. mai

Manchester C.

PL

H

2-0

5. mai

Arsenal

CL

B

3-1

2. mai

Middlesbrough

PL

B

2-0

29. apr.

Arsenal

CL

H

1-0

ARSENAL

Den giftige spissen Andrey Arshavin returnerer etter influensa for Arsenal. Han har ikke spilt i de to seneste kampene, mot United og Chelsea, som Arsenal begge tapte. Derimot spilte han (dog uten å score) for tre kamper siden, da Portsmouth ble slått 3-0. Thomas Rosicky, William Gallas og Gael Clichy er definitivt ute, mens Eduardo og keeper Manuel Almunia er usikre.

Før Arsenals 1-4-tap hjemme for Chelsea sist helg, hadde Arsene Wengers mannskap en imponerende rekke på 21 strake ligakamper uten tap(!). Seneste bortetap var i Manchester…mot City 22. november.

FORMEN – 5 siste

Dato

Motstander

Turn.

H/B

Res.

10. mai

Chelsea

PL

H

1-4

5. mai

Manchester U

CL

H

1-3

2. mai

Portsmouth

PL

B

3-0

29. apr.

Manchester U

CL

B

0-1

26. apr.

Middlesbrough

PL

H

2-0

INNBYRDES OPPGJØR

United og Arsenal skulle kjenne hverandre ganske godt. Dette er tredje møte på 18 dager, etter de to semifinalene i Champions League. United vant – som de fleste sikkert har fått med seg – først 1-0 på Old Trafford og deretter 3-1 i London. Derimot tapte United 1-2 for Arsenal borte i ligaen i november. Det er samtidig Uniteds eneste tap for "Gunners" på de seks seneste kampene i liga, cup og Champions League. På Old Trafford har United tre strake seirer mot Arsenal, uansett turnering. Allikevel har Arsenal en ganske god (for dem!) statistikk på Old Trafford. Hvis vi ser på de elleve seneste besøkene deres der, har de vunnet tre, spilt én uavgjort, mens sju er endt med United-seier. En av Arsenal-seirene var 8. mai 2002, da Sylvain Wiltords fulltreffer var kampens eneste mål. Scoringen betydde at Arsenal vant ligagullet nettopp på Old Trafford. Det er noe blant andre Wayne Rooney svært gjerne vil revansjere.

– Jeg var ikke i United da, men jeg har hørt nok om det. Det hadde vært briljant å vinne ligaen mot Arsenal. De har et flott fotballag, men hver gang de spiller på Old Trafford synger fansen deres om at de vant ligaen her. Det hadde vært fint å gjøre det mot dem denne gang.

Det er ingen tidligere Arsenal-spillere i United, men på motsatt banehalvdel står Mikael Silvestre. Mannen som ble Champions League-mester med United i Moskva, og som ble ligamester 2003, 2006 og 2007, og som spilte totalt 361 obligatoriske United-kamper.

Uniteds 10 siste PL-oppgjør med Arsenal på Old Trafford

Sesong

Res.

Målscorere

2007/08

2-1

Ronaldo (str.), Hargreaves

2006/07

0-1

2005/06

2-0

Rooney, Park

2004/05

2-0

Van Nistelrooy (str.), Rooney

2003/04

0-0

2002/03

2-0

Veron, Scholes

2001/02

0-1

2000/01

6-1

Yorke 3, Keane, Solskjær, Sheringham

1999/2000

1-1

Sheringham

1998/99

1-1

Cole

Fullstendig ligastatistikk mot Arsenal

Kamper

Hjemme

Borte

Totalt

Spilt

V

U

T

Mål

V

U

T

Mål

V

U

T

Mål

179

50

24

15

165-77

22

17

51

105-177

72

41

66

270-254

DOMMER

Mike Dean dømmer kampen. Han dømte 4-0-seieren over Fulham i FA-cupen, 4-2-seieren over Derby i Ligacupen, 0-0-kampen mot Tottenham borte i ligaen, og 4-3-seieren over Hull hjemme i ligaen.

TV

Hvis du ikke er blant de heldige som skal se kampen på Old Trafford, så sørg for at du i god tid før avspark kl. 13.45 (skandinavisk tid) har benket deg til foran en TV som tar inn Canal+ Sport1. Vi snakker om sesongens viktigste kamp så langt.

Vi er veldig nær et ligagull, men vi er ikke helt der ennå. Alle krefter kan være med på å tippe kampen i vår favør, derfor: SING YOUR HEART OUT FOR THE LADS!!!

Powered by Labrador CMS