Tid for revansje

PREVIEW Etter det forsmedelige nederlaget på Old Trafford i september, byr nå muligheten for revansje seg når United gjester White Hart Lane.

Publisert Sist oppdatert

Dersom været tillater det, braker Tottenham og Manchester United sammen på White Hart Lane søndag ettermiddag. United har mye å revansjere, da Spurs er ett av tre lag som har slått de røde så langt i år. Noe Fergusons gutter ikke glemmer med det aller første.

Det var ingen kjedelig affære da de to møttes i september. Tottenham ledet komfortabelt 2-0 til pause, men selv om United styrte kampen fullstendig i andre omgang klarte de ikke å ta igjen Londonerne som stakk av med en 3-2-seier.

Dette var Villas-Boas første store skalp som Tottenham-sjef, og skulle de hvite stikke av med alle tre poengene på søndag vil det være første gang de tar en liga-dobbel mot United siden 1989/90-sesongen.

Ferguson derimot er sulten på revansje, og det vil ikke bli noen enkel oppgave for portugiserens mannskap.

Tottenham

Spurs ligger for øyeblikket på en 4. plass på tabellen med 40 poeng fra sine første 22 kamper. Villas-Boas mannskap er i godt slag og har kun tapt én av sine siste ti kamper i hjemlige turneringer, tross et noe skuffende 0-0-resultat mot QPR forrige helg.

På skadefronten er det riktignok ikke helt problemfritt for de hvite. Sandro er ute resten av sesongen, og mest sannsynlig kommer Scott Parker til å steppe inn i rollen som anker på midten. I tillegg vil også William Gallas og Younes Kaboul måtte finne seg i å sitte på sidelinjen enda. På topp faller ansvaret for målene nok på Jermaine Defoe, da Emmannuel Adebayor er opptatt med Afrika-mesterskapet.

Nøkkelen for Tottenham i morgen vil som så mange ganger tidligere være å få igang Gareth Bale og Aaron Lennon på hver sin kant. Dersom de to har dagen, kan de skape problemer for hvem som helst. Spesielt dersom Patrice Evra og Rafael er i det offensive hjørnet, noe som ikke er helt utenkelig.

FORMEN – Tottenhams 5 siste

Dato

Mostander

Turn.

H/B

Res.

12. jan.

QPR

PL

B

0-0

5. jan.

Coventry

FAC

H

3-0

1. jan.

Reading

PL

H

3-1

29. des.

Sunderland

PL

B

2-1

26. des.

Aston Villa

PL

B

4-0

V: 4

U: 1

T: 0

Mål: 12-2

United

Før helgen, ligger United alene på tabelltoppen hele syv poeng foran rival og nabo Manchester City. Poengfangsten så langt er på imponerende 55 poeng, og de har ikke tapt på tolv kamper i hjemlige turneringer. Av disse har kun to endt med uavgjort. I ligaen har det blitt ni seiere på de ti siste kampene, og United er det klart beste bortelaget i Premier League så langt i år.

På lagfronten er det som vanlig spørsmålstegn rundt hvilke elleve som kommer til å starte kampen for United. Jonny Evans er bekreftet ute med skade, mens Ashley Young er tvilsom. Både Wayne Rooney og Nani var tilbake i midtukekampen mot West Ham, og dersom Young ikke blir klar kan det være duket for portugiseren på venstrekanten såfremt skotten ikke foretrekker Welbeck.

For United er ankepunktet som så mange ganger tidligere i år de bakre rekker. Det har enda ikke vært en kamp i år hvor ikke RvP, Rooney, Chicharito & co har klart å produsere flere store målsjanser. Spørsmålet blir om Rio Ferdinand og Nemanja Vidic klarer å holde unna foran De Gea. Det har sett bedre ut i de seneste kampene, men baklengsmålet mot Liverpool sist helg viser at forsvaret fortsatt kan vakle når det blir satt under press.

FORMEN – Uniteds 5 siste

Dato

Motstander

Turn.

H/B

Res.

16. jan.

West Ham

FAC

H

1-0

13. jan.

Liverpool

PL

H

2-1

5. jan.

West Ham

FAC

B

2-2

1. jan.

Wigan

PL

B

4-0

29. des.

West Bromwich

PL

H

2-0

V: 4

U: 1

T: 0

Mål: 11-3

——————————————————–

Statistikk

  • Sist gang United tapte på White Hart Lane var 19. mai 2001.

  • Tottenham har kunnet sluppet inn syv mål i første omgang så langt i år – færrest i Premier League.

  • Robin van Persie scoret fem ganger mot Tottenham for Arsenal.

  • Ryan Giggs kan få sin 650. ligakamp for United dersom han får spilletid søndag.

  • På 75 kamper borte mot Tottenham i seriesammenheng har United vunnet 25, spilt uavgjort 25 og tapt 25 ganger.

  • Tottenham har tapt de siste fire kampene mot lag med topp seks-plassering.

  • United har scoret 13 ligamål fra cornere i år – mer enn dobbelt så mange som noe annet lag.

  • Tottenham har hatt flere skudd på mål (223) enn noe annet Premier League-lag i år.

  • Da Spurs vant på Old Trafford i september, var det første gangen på 22 kamper i seriesammenheng.

10 siste PL-møter på White Hart Lane

Sesong

Res.

Målscorere

2011/12

3-1

Rooney, Young 2

2010/11

0-0

2009/10

3-1

Giggs 2, Nani

2008/09

0-0

2007/08

1-1

Tevez

2006/07

4-0

Ronaldo, Vidic, Scholes, Giggs

2005/06

2-1

Rooney 2

2004/05

1-0

van Nistelrooy

2003/04

2-1

O’Shea, van Nistelrooy

2002/03

2-0

Scholes, van Nistelroo7

V: 7

U: 3

T: 0

Mål: 18-5

Fullstendig ligastatistikk mellom klubbene (United nevnt først)

HJEMME

BORTE

TOTALT

Sp.

V

U

T

Mål

V

U

T

Mål

V

U

T

Mål

151

51

14

11

148-69

25

25

25

102-121

76

39

36

250-190

Dommeren

Chris Foy er mannen som skal lede oppgjøret på White Hart Lane på søndag. Så langt i år har han dømt 14 matcher, men har enda til gode å sende noen av banen.

United har tradisjonelt hatt en meget god statistikk under Chris Foy, men det er et lite ankepunkt også her – Foy var nemlig mannen som dømte oppgjøret mellom disse to lagene i september.

LIVE-OPPDATERING/SCORINGSVARSEL

Om du ikke skulle ha mulighet til å få med deg overføringen av kampen, kan du alternativt følge vår LIVE-oppdatering på united.no – eller få scoringsvarsel tilsendt på SMS. Dersom du ikke allerede abonnerer på sistnevnte tjeneste, kan du sende meldingen UNITED til 2242, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og i tillegg en kort pause- og sluttrapport.

Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kr. 1,- per melding.

Avmelding

Dersom du skulle ønske å melde deg av SMS-tjenesten, må du sende meldingen UNITED STOPP til 2242.

Powered by Labrador CMS