USA-turen avsluttes

PREVIEW Men aller først skal Paris Saint-Germain overvinnes i Chicago.

Publisert Sist oppdatert

Den fjerde og siste kampen under årets sesongoppkjøring skal altså spilles mot klubben Manchester United er i forhandlinger med om Ángel Di María.
Til tross for at de styrtrike pariserne etter sigende skal ha lagt frem et skambud på £28.5 millioner, pågår samtalene, så vidt vi vet, fremdeles. Kommende natt vil vi uansett tro at det blir pause i forhandlingene når de to klubbenes spillere løper ut på Soldier Field Stadium i Chicago.

Begge lag har sjansen til topplassering

Hittil under Amerika-oppholdet har PSG gått seirende ut av møter med Benfica (3-2) og Fiorentina (4-2), mens de måtte tåle nederlag på straffer mot Chelsea etter 1-1 ved ordinær tid.
Siden straffekonkurransene i International Cup gir vinnerne 2 poeng og taperne 1, har PSG dermed sanket til sammen 7 poeng på sine tre kamper, mot hittil ubeseirede Uniteds 9.
Dermed har nattens to kombatanter lagt seg på henholdsvis 3. og 2. plass på tabellen, bak New York Red Bulls. Ferdigspilte merikanere sitter igjen med 10 poeng på sine fire kamper, noe som for parisernes del innebærer at de MÅ ta 3 poeng i nattens oppgjør dersom de har til hensikt å gå seirende ut av turneringen. I tillegg må de vinne med minst to måls margin.

For United del er forutsetningene noe av det samme, dog med mindre strikse suksesskrav. 1 poeng holder (altså tap på straffer) dersom det etter ordinær tid står 3-3 eller mer. Da vil klubben ha kopiert «bragden» fra i fjor og dermed kan spillerne dra hjem igjen til Manchester med sesongens første (av flere?) trofé(er).

icc
Jublende spillere etter fjorårstriumfen.
Tabellsituasjonen per 29. juli (Kilde: Wikipedia)
PosTeamSp.VVS*TS*TForMot+/-P
1United States New York Red Bulls4301094+510
2England Manchester United3300072+59
3France Paris Saint-Germain3201085+37
4United States LA Galaxy4201196+37
5Spain Barcelona3101156−14
6Mexico América4101234−14
7England Chelsea3020157−24
8Portugal Benfica4011235−23
9Italy Fiorentina2010124−22
10United States San Jose Earthquakes40004412−80

Forklaring:
* Vunnet/tapt på straffer

God formutvikling trumfer turneringsseier

Nå er det neppe en triumf i International Champions Cup som står øverst på Louis van Gaals prioriteringsliste foran møtet med Frankrikes ledende klubb.
Fortsatt teller spillernes formutvikling og lagets fremganger mer enn noe annet. Sånn sett er managerens målsetting uforandret fra det den var på USA-oppholdets første dag. Men selvsagt; et trofé er et trofé, og prestisjeoppgjør som det laget står overfor til natten er bestandig mye morsommere å vinne enn å tape.

Chicharito får sjansen?

Louis van Gaal er ventet å starte med de samme elleve han sendte utpå til lørdagens kamp mot Barcelona i Santa Clara. Det vil i så fall si følgende spillere:

De Gea – Darmian, Jones, Blind, Shaw – Schneiderlin, Carrick – Mata, Memphis, Young – Rooney

Det vil heller ikke komme som noen overraskelse dersom manageren velger å gjøre som sist, og bytte hele skokken ut etter rundt en times spill.

Schweinsteiger tilbake
Siden 3-1-seieren over Barcelona har United-manageren fått ytterligere to spillere til disposisjon, nemlig Bastian Schweinsteiger, som sto over med skade, og Javier Hernandez. Sistnevnte har nå fått noen dager med trening etter at han sluttet seg til troppen etter skadeavbrekket, og vil dermed være aktuell for de siste 30 minuttene, eller så.
Det kan vise seg å bli den viktigste halvtimen i meksikanerens United-karriere. Benytter han sin eventuelle sjanse godt nok, kan det fort bli avgjørende for hans muligheter til et fortsatt liv på Old Trafford.

ed
Edinson Cavani, PSG
zi
Zlatan Ibrahimovic, PSG

Cavani og Zlatan

Når det gjelder Paris Saint-Germain, er det først og fremst to spillere som bør interessere United-fans. Svenske Zlatan Ibrahimovic og uruguayaneren Edinson Cavani har, i større eller mindre grad, vært linket til United denne sommeren.
De to stjerneangriperne er naturligvis på plass, og begge har funnet veien til motstandernes nettmasker. Cavani har riktignok nøyd seg med fulltrefferen i straffekonkurransen mot Chelsea, mens Zlatan har to spillemål – ett i 4-2-seieren over Fiorentina og ett i det nevnte møtet med de blåkledde fra Stamford Bridge.
Det er imidlertid den bare 18 år gamle Augustin som med sine tre mål er lagets toppscorer i USA. Med spillere som Zlatan og Cavani å se opp for, kan det kanskje være lett for United-forsvaret å glemme ham. Bare så det er sagt.

Ángel Di María? Han blir garantert ikke å se, verken for United eller PSG.

TV-sendingene:

Om du befinner deg i Norge og tenker på å få med deg Uniteds siste kamp på USA-turen, må du enten være grytidlig oppe eller belage deg på å gå sent til sengs. Kampen starter nemlig allerede klokken 03.00(!). TV 2 Sport Premium er stedet, eventuelt TV 2 Sumo (krever abonnement).

Det samme gjelder i Danmark som i Norge, bortsett fra at det der er Eurosport som står for sendingen.
Tv-seere i Sverige kan derimot sove et par timer lenger. Det synes nemlig å ha gått helt i surr for ledelsen i Eurosport 2. Annerledes kan vi ikke tolke det når de har valgt å prioritere Tottenhams møte med MLS All Stars!
Fadesen medfører at den eneste kampen som betyr noe først kommer igang klokken 05.15.

Powered by Labrador CMS