antca

Våre vurderinger om laget mot Forest

Publisert Sist oppdatert

Alt gikk til slutt galt mot Sevilla, men allerede søndag har United muligheten til å få skuten på rett kjøl igjen.

Da venter bortekamp mot Nottingham Forest der begge lag trenger tre poeng av helt forskjellige årsaker: Den ene for å overleve i Premier League, den andre for å få spille Champions League-fotball neste sesong.

United står med to strake seiere etter smellen på St. James’ Park og har i skrivende stund tre poengs forsprang og to kamper til gode på Tottenham.

casemiro ny
TILBAKE: Casemiro er tilbake etter å ha vært suspendert for det røde kortet mot Southampton.

FORHÅNDSSAKER:


Manchester United

Christian Eriksen er tilbake. Det kan også Scott McTominay og Luke Shaw være.

Lisandro Martinez og Raphaël Varane forsvant ut med skader mot Sevilla og er definitivt utilgjengelige.

Marcus Rashford nærmer seg, men rekker ikke denne.

Det gjør heller ikke langtidsskadde Alejandro Garnacho og Donny van de Beek.


David de Gea – Har noen konkurrenter på papiret, men ingen reell konkurranse i realiteten.

Aaron Wan-Bissaka – Får han sin tredje strake? Vi tror ja. Høyrebacken bekrefter igjen og igjen hvilke steg han har tatt denne sesongen, og siden Erik ten Hag tvinges til å gjøre minst to andre endringer i den bakre fireren, tror vi nederlenderen ønsker å fortsette med Wan-Bissaka.

Harry Maguire – Kapteinen erstattet Varane i midtuken og gjør det samme i denne.

Victor Lindelöf – Svensken virker å være uten konkurranse til denne og får trolig en etterlengtet start.

lindelof
FÅ ALTERNATIVER: Victor Lindelöf kan få en etterlengtet sjanse fra start etter at både Varane og Martínez pådro seg skader mot Sevilla.

Tyrell Malacia – Sov på reduseringen og var også involvert i flere skumle situasjoner, men er Luke Shaw klar?

Casemiro – Blandet drops fra en litt rusten brasilianer mot Sevilla, men uansett strålende å ha ham tilbake. Blir ekstremt viktig for United både søndag og i innspurten.

Bruno Fernandes – Portugiseren har etter hvert blitt brukt i mange roller under Erik ten Hag – senest i en dypere rolle enn vi er vant til å se ham i. Har løst oppgaven med bravur de siste gangene og fortsetter trolig der med tanke på Sabitzers bidrag mot Sevilla.

Jadon Sancho – Glimter til innimellom og har sine geniale øyeblikk, men er fortsatt for ujevn i prestasjonene. Med Garnacho og Rashford ute, virker det imdlertid fornuftig å la ham fortsette.

Marcel Sabitzer – Har fått en ny rolle i laget som han både behersker og kler svært godt. Ingen grunn til at ikke østerrikeren skal fortsette i rollen som tier.

sabitzer
NY SJANSE I TIERROLLEN?: Marcel Sabitzer noterte seg for begge Uniteds mål mot Sevilla. Får østerrikeren fornyet tillit i mellomrommet?

Antony – Brasilianeren var virkelig påskrudd mot Sevilla og virket pigg og full av selvtillit. Vi tar det for gitt at han starter og håper han fortsetter der han slapp.

Anthony Martial – Den omdiskuterte franskmannen var tilbake fra start mot Sevilla og var tidvis strålende i den timen han fikk. Vi tror han tåler å starte også denne.


Alternativene

Backplassene fremstår i utganspunktet ganske åpne, noe som gjør at både Diogo Dalot og Luke Shaw (hvis frisk) fort kan få sjansen.

Christian Eriksen er endelig tilbake, men hvem skal vike for dansken? Vi ser på det som utenkelig at Sabitzer vrakes etter to scoringer sist. Og med Bruno ute mot Sevilla, er det gode muligheter for at han får slippe til der i stedet.


Nottingham Forest

De nyopprykkede skogvokterne ligger under streken og kjemper med nebb og klør for å holde plassen i Premier League. Men da må de snart begynne å vinne.

Steve Coopers gutter står med hele ni strake kamper uten tap og har ikke vunnet siden 5. februar. Fire av de fem siste kampene har endt med tap – sist kamp med 2-0 mot Aston Villa.

Forest har allerede fått brynet seg på Erik ten Hags United-lag tre ganger denne sesongen og tapt samtlige. Semifinalene i ligacupen endte med henholdsvis 2-0- og 3-0-tap, mens Premier League-oppgjøret endte 3-0.

Navas, Williams, Felipe, McKenna, Toffolo, Freuler, Worrall, Danilo, Johnson, Shelvey, Gibbs-White

Nottingham Forest v Huddersfield Town: The Emirates FA Cup Fifth Round

Powered by Labrador CMS