Alle visste at dette ville bli en kamp i spill mot ett mål.

Dermed kreves det en tydelig plan på hvordan United skulle spille ut et defensivt Forest lag.

Trekke inn motstander

TAFOREST1

BILDET OVER VISER: Forest organiserte seg i 5-2-1-2. Vi ser tydelig her hvordan Forest organiserer de øverste leddene, med to sentrale midtbanespillere, en spiller til å ta ut Casemiro, og to spisser. Da er det også åpenbart hvor på banen det er rom.

TAFOREST2

BILDET OVER VISER: United utnyttet rommene rundt de øverste leddene til Forest på ulike måter. Dette er ett eksempel: Lindelöf og Dalot vekslet på å gå frem i midtbanen, og trakk motstander mer konsentrert inn mot midten. Dermed åpnet det seg siderom.

TAFOREST3

BILDET OVER VISER: United brukte noen oppholdende pasninger for å trekke Forest ennå mer innpå seg. For igjen å skape rom et annet sted på banen.

TAFOREST4

BILDET OVER VISER: Rommet oppstår da motsatt, slik vi ser her når Antony får vendingen.

TAFOREST5

BILDET OVER VISER: Nytt eksempel her, der United har flyttet over så og si alle de øverste spillerne til Forest til en side.

TAFOREST6

BILDET OVER VISER: Dermed er det selvsagt motsatt side det er rom.

TAFOREST7

BILDET OVER VISER: United ruller opp angrepet og får med Dalot i angrep. Slik fikk de skapt overtall i angrep, men Forest forsvarte seg veldig godt med de 5 bakerste.

TAFOREST8

BILDET OVER VISER: Igjen ser vi hvor mye rom det blir motsatt. Etter min mening endte første omgang bare med ett mål til United på grunn av det vi ser her: United har trukket Forest over på en side. Dermed er det åpenbart igjen, hvor de skal spille.

TAFOREST9

BILDET OVER VISER: Men alt for ofte endte det med at de spilte ut til samme side. Altså fortsatte angrepet på samme side som de startet angrepet på. Bedre utnyttelse av disse rommene ville skapt flere sjanser, og mål.

TAFOREST10

BILDET OVER VISER: Vi fikk se en tredje variant i måten å dra motstander inn på 0-2 målet: Casemiro og Eriksen spiller en kort pasning imellom seg, og da flytter Forest opp begge midtbanespillerne sine. Dermed blir det masse rom for United å tre inn i mellomrom.

TAFOREST11

BILDET OVER VISER: Derfra ruller United opp angrepet med Wan-Bissaka som kommer rundt, og Fernandes som spiller ballen videre til Antony.

TAFOREST12

BILDET OVER VISER: Antony drar seg videre forbi hele backleddet og slår en genial pasning til Dalot som sprinter gjennom leddet.

Hvorfor jevnet det seg ut i andre omgang?

TAFOREST13

BILDET OVER VISER: Det ble ikke jevnt i andre omgang, men Forest fikk litt bedre kontroll og kunne kontre ved enkelte anledninger selv. Slik som her, så ser vi at Forest er trukket over til en side.

TAFOREST14

BILDET OVER VISER: Fernandes kan vende spillet derfra, til Wan-Bissaka som vi ser er helt alene. Slik som vi har sett på flere bilder tidligere. Men legg merke til nr 10, Gibbs-White, som nå vil bue et løp inn mot Fernandes.

TAFOREST16

BILDET OVER VISER: Dermed blir United låst på en side. Dette var en tydelig justering fra Forest i pausen. Forest fikk vinne ball i disse rommene en del ganger, og fikk satt i gang kontringer. Det endte sjeldent med de helt store farlighetene, men det sinket spillet til United noe utover i kampen.

Konklusjon

Dette var en kamp som skulle vinnes.

Og med en tydelig plan om å trekke motstander sammen, for deretter å spille gjennom, over eller rundt de som presser, så ville United få en god kamp.

Vi fikk aldri se det 6. giret til United. De holdt det stort sett på 4.-5. gir. Og det er helt greit, de styrer enkelt kampen inn til seier.

Det kommer større oppgaver fremover.

Denne kampen skaper ingen store minner, og Ten Hag vil nok bla raskt fremover i boken sin, til neste kamp.