Verdens mest verdifulle klubb

Til tross for sportslig trøbbel har United enorm suksess på børsen. Klubben har nå tatt igjen Dallas Cowboys som verdens mest verdifulle idrettslag.

Publisert Sist oppdatert

Manchester United lå på andreplass i den årlige oversikten som Forbes utarbeidet tidligere i sommer.

Nå har imidlertid United tatt igjen forspranget til den amerikanske fotballklubben på grunn av en sterk økning av prisen på United-aksjene, skriver Forbes.

– Verdt 4,8 milliarder dollar

Manchester United er dermed i en særklasse det mest verdifulle laget i Premier League til tross for en trøblete sesongstart og er verdsatt til 4,8 milliarder dollar, det samme som Dallas Cowboys.

Paradoksalt nok nådde United-aksjen et foreløpig høydepunkt, med 26,05 USD sist mandag da United tapte hele 0-3 hjemme mot Tottenham. 

Det viser med all tydelighet at merkevaren Manchester United står fjellstøtt til tross for at United sliter på banen om dagen.

Det er de sterke finansielle resultatene United kan vise til som gjør at markedet har tro på United-aksjen.

Uniteds kommersielle inntakter sist sesong var på hele 279,5 millioner pund, ganske nøyaktig det dobbelte av Chelsea og Liverpool, som har henholdsvis 139,8 og 138,9 millioner pund i kommersielle inntekter.

Ny draktsponsor bidrar

I sommer inngikk Manchester United en sponsoravtale med den amerikanske rørleggergiganten Kohler, som er Uniteds første sponsor på ermet på United-drakten.

Det har ikke blitt bekreftet hvor stor avtalen er, men Forbes mener United vil motta 25 millioner dollar per sesong.

Manchester United vil etter planen presentere årsresultatet for regnskapsåret 1. juli 2017 – 30-juni 2018 i september.

United anslår at inntektene vil bli på mellom 575-585 millioner pund, noe som vil være nesten identisk med forrige regnskapsår der United satte ny ometningsrekord med 581 millioner pund. 

Powered by Labrador CMS