United høyt på rikinglister

Kommer godt ut på Forbes’ lister for 2016.

Publisert Sist oppdatert

2015/16-sesongen var ingen høydare for Manchester United, men i Forbes Magazines rangering av fotballklubbene som er mest verdt i 2016 står United høyt på lista.

Det er ikke topplassering for United, men en respektabel tredjeplass for de røde fra Manchester.

Under kan du se Topp 20 fotballklubber rangert etter verdi i 2016.  

For fjerde år på rad tar United tredjeplassen på rikinglisten til Forbes som skriver at United har en verdi på litt over 3 milliarder dollar, en stigning på 7% fra fjoråret.

Nr. 5 blant sportsklubber

United er også høyt på listen over rangeringen av sportsklubber av høy verdi. Det er NFL-laget Dallas Cowboys som topper listen, mens United følger etter på en 5.plass, bak Real Madrid, Barcelona og MLB-laget New York Yankees.

Nr. 3 i profitt

Det stopper ikke for United der, for klubben er også høyt på listen for sportsklubber med høyest profitt, men United må igjen se seg slått av NFL. Dallas Cowboys er igjen en soleklar vinner, mens New England Patriots slår United med en profitt på kun 5 millioner mer enn United med 190 millioner dollar.

Nr. 5 i TV-profitt

På listen over inntekt på TV-avtaler deler United 5.plassen med Arsenal. Manchester-klubben og London-klubben tjener begge $163m og har en lang vei opp til Barcelona på førsteplassen med $192m.

Nr.2 i draktsalg

Forbes inkluderer intekt fra draktsalg og stadionnavn- og treningsfeltrettigheter sammen, og United må nøye seg med en knepen 2.plass. Real Madrid leder med $220m, mens United er på andreplass med $209m. United kan trøste seg med at det er langt ned til Bayern på 3.plass. Tyskerne har en inntekt på $111m.

Powered by Labrador CMS