Fokus på…

TYLER BLACKETT. En kjapp «one-on-one» med Uniteds unge, lovende forsvarsspiller.

Publisert Sist oppdatert

Hvor fornøyd er du med fremgangen så langt i sesongen?

– Det var godt å få muligheten for førstelaget på sommerturen. Det var en fin erfaring for meg. Akkurat nå fokuserer jeg imidlertid på spill for U21, så får vi se hva som skjer.

At du fikk sjansen på sommerturen må ha vært en fin belønning for innsatsen i fjorårssesongen?

– Forrige sesong var jeg med og gjorde min del i FA Youth Cup. Vi gjorde en god turnering selv om vi ikke lyktes å spille oss helt frem til finalen. Det hjalp å ha spilt cupfotball året før (var med og vant) ettersom erfaringen derfra gjorde at jeg klarte å slappe mer av. Jeg fikk også spille en del reservelagsfotball i fjor, så nå håper jeg å spille meg til en fast plass denne sesongen. Reservelagsfotball var et steg opp, fordi du der møter større og sterkere spillere. Derfor var det også en tøffere test for meg. Mot Sunderland fikk jeg til og med spille venstreving, både for erfaringens del, men også for å få vist frem min anvendelighet.

Hvor lenge har du vært i klubben?

– Jeg var syv år gammel da jeg kom til United og åtte da jeg skrev under. Jeg er født og oppvokst i Manchester, så jeg er United-fan. Det er min lokale klubb, og her ønsker jeg å være.

Hjelper det å ha andre lokale spillere her, spillere som har vært her lenge?

– Det er fint å se Jesse Lingard, Larnell Cole og Ryan Tunnicliffes fremganger. De er ett år eldre enn meg, så det er godt å se hva de holder på med.

I hvilken rolle trives du best – midtstopper eller venstreback?

– Jeg er like komfortalbel i begge posisjoner, men akkurat nå prioriterer jeg venstrebackrollen.

Du har vist at du også kan score mål?

Dere har lært mye fotball under ledelse av Rene Meulensteen. Har han hatt sterk innflytelse på deg?

– Rene trente oss da vi spilte for U12, tror jeg, og da terpet vi mye på teknikk. Det vises nå igjen hos mange av spillerne her. Det han lærte oss er sånt man ikke går rundt og tenker noe særlig på, men så kommer det gjerne tilbake til deg i kampsituasjoner. Da gjenspeiles det i måten vi spiller på. Derfor er jeg sikker på at Rene er stolt av oss.

Er det nye U21-opplegget tøffere enn den tidligere reservelagsligaen?

– Med endringene som har blitt gjort er jeg sikker på at vi vil legge merke til en del nytt, ja. Uansett er vi alle i omtrent samme aldersgruppe, så det er bra. Tidligere har vi vært vant til å møte klubber som Bolton og Liverpool, så det har skjedd noen forandringer. Det føles mer profesjonelt nå som vi får dra til andre steder. Det er fint med langturene til bortekamper; det er annerledes, men spennende.

Hvordan er det å trene under Warren Joyce?

– Warren er tøff, men han er fin å trene med. Etter å ha vunnet alt forrige sesong kommer han ikke til å endre stil heller. Vinnermentaliteten er åpenbar, så han liker å presse oss hardt for å se hva vi er laget av, og for å gjøre oss klare til førstelaget. Og det er jo viktig nok. Stemningen mellom oss spillere er veldig god, og vi prøver så godt vi kan å presse hverandre.

Har dere trent noe særlig med førstelaget?

– Nå og da hender det at vi blir kalt over, men selv holder jeg fokus på jobben uansett hva den måtte bestå i. Å trene med de spillerne vi har her nå er jo å ta et steg opp, men å spille mot dem – et STORT steg opp. Samtidig er vi nødt til å være klar når det skjer. Vi må rett og slett være på maksimalnivå hele tiden.

Vil du si at du er på rett sted i forhold til å lære deg dette yrket?

– Jeg er nødt til å fortsette med å trene hardt. I forhold til min posisjon kan jeg lære av Patrice Evra, som jeg ser opp til. Jeg ser opp til alle forsvarsspillerne og prøver å ta lærdom av dem, saker og ting som jeg kan bringe inn i mitt eget spill. I tillegg kan jeg jo spille midtstopper, så om det oppstår skader kan jeg ta en tørn der også.

Hvilke mål har du satt deg på kort sikt?

– Målet mitt nå er å få spille fast U21-fotball og gjøre det bra der. Så, neste sesong og deretter, håper jeg å ta steget videre.

Kilde: ManUtd.com

Powered by Labrador CMS