Kenneth vant FM16-spill

La ved flere bilder og  intervju med seg selv. Her er første vinner av FM-konkurransen.

Publisert Sist oppdatert

Supporterklubben har fått fem utgaver av Football Manager 16 å dele ut, verdens mest populære manager-dataspill, som kommer i ny utgave fredag. I tillegg vil to av Supporterklubbens medlemmer bli en spiller i et senere FM. Les mer om konkurransen og hvordan du kan vinne her.

Kenneth Hansen ble første vinner av FM-spill, da han laget skjermbilder av seg selv som FM-spiller, og fulgte opp med et intervju – rett etter at han skrev under for United.

Uniteds nye signering

Av: Kenneth Hansen

Jeg har etter lengre forsøk på å få til et intervju, endelig fått mulighet til å intervjue et nytt stjerneskudd som Manchester United nylig signerte foran flere storklubber som Real Madrid og Bayern München, Kenneth André Hansen. Signeringen overrasket mange her i Norge, ettersom ikke mange kjente til denne unge mannen som lokale rykter ville ha det til at Mathopen I.L. skulle signere ham. Men tydeligvis var det ukjente krefter som førte denne mannen over dammen og til den nydelige byen Manchester og Manchester United.

Jeg har dratt over til Manchester og til Carrington hvor intervjuet skal skje. Det er tidlig formiddag og første trening er snart ferdig, hvor da jeg legger merke til Kenneth Hansens nydelige et-touchspill. Han mottar ballen på omtrent 20-meters hold, flikker den elegant videre til Pereira på høyresiden, lurer en totalt utrustende McNair. Ballen blir slått inn igjen på første stolpe, hvor Hansen har lurt seg inn foran Blind, og på herlig måte hæler han ballen i mål bak en forfjamset Romero. Ikke rart United ville signere han, tenker jeg.

Ikke lange tiden etterpå møter han meg i presserommet, gir meg et godt håndtrykk med et stort smil og sier: «Hei, hyggelig å møte deg! Kenneth her.» Jeg legger fort merke til hvor godt beina hans  er plantet på jorden, til tross for at han nettopp har signert for United og etter hva jeg så, rundspilt A-laget.

Jeg starter intervjuet ganske kjapt, jeg har bare fått tildelt 15 minutter av hun presseansvarlige fra United. Noe sier meg at Hansen vil bli svært ettertraktet på intervjufronten fremover…

Speiderrapport Kenneth Hansen, Man. United:

Jeg må starte først, hvordan ble det til at du signerte for selveste Manchester United?

Han retter seg opp i stolen, kremter, og svarer med et stort smil.

– Var ganske tilfeldig, jeg bestilte meg en tur over for å se United mot Norwich, hvor jeg ble trukket ut til å få trene med A-laget to dager før kampen. Som en United-supporter selv, var jo det en mulighet jeg ikke kunne gå glipp av! Så jeg drog over, gjorde en såpass god trening at selveste Van Gaal ba meg komme opp på kontoret hans og gav meg en to-ukers treningsperiode med dem, og etter det gav de meg kontrakt. Alt gikk veldig fort, men jeg er ekstremt glad for at det skjedde slik som det skjedde.

– Hvor liker du deg best på fotballbanen?

Han tenker seg ganske godt om før han svarer.

Veldig allsidig først og fremst, men i utgangspunktet liker jeg meg best som en hengende spiss. Men det å spille på kant eller spiss er ikke fullt så gale det heller. Blitt også brukt som ving-back og midtbane hvis det er nødvendig, men føler ikke at mine kvaliteter kommer fram der. Men bedre defensiv midtbane, enn sentral midtbane. Jeg har ikke fysikken til å dominere sentralt, mens som defensiv kan jeg kontrollere kampen i større grad. Men jeg spiller hvor manageren vil at jeg skal spille, jeg gir alltid 100% innsats.

(Virker allerede som en fotballspiller, med en slik diplomatisk kommentar.)

– Hvordan vil du beskrive deg selv som en fotballspiller?

Her bruker han ikke lang tid på å tenke før han svarer.

– Jeg er veldig teknisk, det er det og det mentale som er mine sterkeste sider. Jeg vet hvor jeg skal gå på de offensive løpene, hvor det er rom og hvor mine medspillere er, noe som gjør det enklere å spille. Jeg er ikke en Ronaldo på dribling, men jeg har god kontroll på hva jeg gjør. Uansett så er det første-touchen som for min del ser på min sterkeste side på det tekniske. Ellers er jeg også ganske god på dødballer, hvor jeg treffer ofte hvor jeg ønsker ballen skal gå. Kan være til dels svært aggressiv i spillestilen, mest på grunn av et umenneskelig vinnerinstinkt og en profesjonell holdning til spillet. Vet ikke hvor mange slike kommentarer jeg fikk fra kompiser i Bergen.»

(Etter hva jeg så på treningen, virker hans utsagn til å være ganske riktig. Stemmer vel også ganske greit med vinnerskallen til en bergenser…)

– Det ryktes at flere klubber var interesserte i å signere deg, hvorfor valgte du Manchester United?

Han smiler litt større akkurat nå. 

– Ja, det stemmer det. Etter første treningsuken med United fikk jeg et par henvendelser fra andre klubber, Real og Bayern var interessert i å gi meg prøveperiode. Men følte det ikke var riktig, United gav meg en sjanse først. Så med mindre de gav meg noe konkret så var jeg ikke interessert. Men det hadde uansett blitt Manchester United. Jeg har vært supporter siden jeg var liten og husker spesielt Ferguson og Class of 92 som noe av det største. Høydepunktet var uten tvil Champions League finalen mot Bayern i 99′.

Jeg blir prikket på ryggen av hun som har ansvar for pressen, hvor hun påpeker at tiden er ute. Men heldig som jeg er, skyter Kenneth inn.

– It’s fine, I can answer a couple of more questions.

Kenneth gir meg et lite wink før han gir dådyr-blikk til hun hvor han da får et nikk tilbake. Jeg er sikker på at et slikt blikk vil kunne smelte enhvers kaldt hjerte. Jeg responderer med en stor takk og sier at jeg bare har et spørsmål igjen.

– Som et siste spørsmål, hva er dine planer videre?

Smilet er tilstede ennå, og det går ikke lange tiden før jeg får svar.

– Akkurat nå blir det å trene godt for å bli den beste fotballspilleren som jeg kan bli. Jeg har lyst til å hjelpe United til å ta sølvtøy, jeg har lyst til å bli med på en ny Treble. Jeg har et ønske om å bli tatt ut på landslaget og siden Norge tok seg til EM, at jeg blir tatt ut i troppen til EM. Jeg ønsker å drive med fotball resten av livet mitt, helst som speider eller som manager. Fotball er lidenskap, og det har jeg i massevis.

Han takker for seg, gir meg igjen et godt håndtrykk før han går ut døren og videre nedover gangen mot sannsynligvis lunsjrommet. Jeg takker til presseansvarlige før jeg også forlater presserommet.

Mitt inntrykk av Kenneth Hansen er hans svært positive holdning med bein godt plantet på jorden. Men jeg har et enda mer positivt inntrykk av han fra hva jeg så av på treningskampen. Med slike ferdigheter allerede nå, og med innsats og treninglyst han viser, krydret med noe som bare kan forklares som en bergensk vinnerskalle, kan han nå langt. Jeg håper vi får se han på A-laget så snart som mulig, håper vi får se han i Premier League og for alle nordmenn der ute; på landslaget. Fotball er lidenskap, og jeg kan ikke tenke meg en person med større lidenskap for spillet enn nettopp Kenneth André Hansen.

Powered by Labrador CMS